המסע השנתי שהפך להנצחה מרגשת של חלל צה"ל, עמית צור ז"
פלאשנט חדשות יום שני,
20 במאי 2024, 20:17
את הטיול הזה, תלמידי שכבת כיתות ח' בחטיבת ביניים- תיכון חדש בית אליעזר לא ישכחו
את הטיול הזה, תלמידי שכבת כיתות ח' בחטיבת ביניים- תיכון חדש בית אליעזר לא ישכחו. המסע נערך בגליל המזרחי ובמסגרתו ביקרו התלמידים בצוק הארבל , עמק המעיינות ונחל שוקק.
בשיתוף פעולה בין יו"ר וועד ההורים; יקיר נדף עם מחנכת כיתת הספורט; ענבל שובל והצוות החינוכי בבית הספר , החליטו שכחלק מהמסע יונצח זכרו של עמית צור ז"ל, חלל צה"ל, מגדוד 51 של גולני שנפל בקרבות מלחמת חרבות ברזל.
אימו של צור מספרת המוטו של עמית היה " לא משאירים חבר מאחור "
במסגרת המסע התלמידים דיברו על עמית, על הדברים שהיו ייחודים לו ואף הקריאו מכתב מאמו של עמית יחד עם שיח ער על נושא ההנצחה.
במסגרת השיח על עמית גילו התלמידים כי עמית נהג לצאת למסעות בצבא עם בובת קוף מחבק. לכן, וועד ההורים חילק לתלמידים את אותה בובה והתלמידים הצטלמו איתה באתרים שונים לאורך הטיול.
לאחר הטיול סיכם אותו יקיר נדף באומרו: "זו דוגמא למסע עם משמעות. מצד אחד ראינו את נופי הארץ היקרה שלנו אך מצד שני דיברנו על המחיר שאנו משלמים על כך. אני בטוח שהתלמידים לא ישכחו את המסע ואת החוויה הייחודית".
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".