עיריית חדרה מציגה: ככה עוברים על החוק בחסות בית המשפט
פלאשנט חדשות יום ראשון,
2 ביוני 2024, 08:52
מיליוני שקלים שולמו לאחר שהעירייה בעצמה טענה כי מדובר בדרישות לא חוקיות
נראה כי בעיריית חדרה פתחו שיטה חדשה, להתעלם מהחוק ולהשתמש בכספי ציבור בצורה שערורייתית. כנגד העירייה הוגשו במהלך השנה האחרונה תביעות כספיות רבות, על סכומים אסטרונומיים. המשותף לכל התביעות, שהמחלקה המשפטית בעירייה, טענה בכתבי ההגנה, כי מדובר בתביעות לא חוקיות, היום שהכספים שנדרשו, הם בגין עבודות שבוצעו ללא מכרז, ללא הזמנת עבודה וללא סעיף תקציבי מאושר כחוק.
כך, שילמה העירייה בהסכם פשרה כ-5 מיליון שקלים לחברת שלג לבן שתבעה את העירייה בגין עבודות טיאוט רחובות, עבודות שלטענת העירייה בוצעו שלא כחוק.
כך שילמה העירייה בהסכם פשרה, כ-3 מיליון שקלים, לחברת רג"ע בגין עבודות טיאוט רחובות, שלטענת העירייה בוצעו שלא כחוק.
לאחרונה התברר כי העירייה שילמה לחברת פיתוח בגן בע"מ 575,000 שקלים בהסכם פשרה לאחר שהחברה הגישה תביעה כנגד עיריית חדרה.
גם בפרשת "כדורגל החופים" שילמה העירייה, באמצעות החברה הכלכלית לעלה מ-100,000 שקלים, עבור טורניר שכלל לא התקיים. כזכור, העירייה יצאה בהודעה רברבנית על כיום ליגת כדורגל חופים בחדרה, אולם בפועל הטורניר כלל לא התקיים. חברת אלאורה הזכיינית של ליגת כדורגל החופים, תבעה את העירייה והחברה הכלכלית, ובסופו של יום, נחתם הסכם פשרה לפיו החברה הכלכלית, שילמה על טורניר שלא התקיים, 80,000 שקלים וויתרה על עוד 60,000 שקלים ששולמו לחברה מראש.
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!