החל מאוגוסט הקרוב נכנס לתוקפו חוק חדש המחייב רוכבי אופניים או קורקינט חשמליים בהתקנת לוחית רישוי. מי שלא יתקין יחויב בקנס.
הילדים שלכם נוסעים על קורקינט או אופניים חשמליים? מעכשיו אתם הולכים לשלם על זה. החל מאוגוסט הקרוב נכנס לתוקפו חוק חדש המחייב רוכבי אופניים או קורקינט חשמליים בהתקנת לוחית רישוי. מי שלא יתקין יחויב בקנס. ומה לגבי בני הנוער שטרם מלאו להם 16? כאן ההורים נכנסים לתמונה. מומחי ארגון בטרם עם מדריך מיוחד על כל מה שחשוב לדעת
החל מה-1 באוגוסט הקרב נכנסה לתוקף התקנה שמחייבת רישום של כלי תחבורה קטנים ממונעים והתקנה של לוחית רישוי על כל כלי. כל אדם הרוכב על קורקינט או אופניים חשמליים יחויב ברישום של הכלי וביקור במכון רישוי או חנות אופניים לטובת התקנה של לוחית זיהוי. רוכב שייתפס ללא לוחית רישוי על הכלי צפוי לקבל קנס בגובה של 100 שקלים, נכון לשנה הראשונה לחוק. החל מאוגוסט 2025 צפוי הקנס לעלות ל-750 שקלים.
מטרת התקנה החדשה היא לאפשר אכיפה על רוכבי הכלים החשמליים ולעקוב אחרי אלו העוברים על החוק, כגון נסיעה ללא קסדה או נסיעה על מדרכה.
למרות העלייה הגדולה בשימוש באופניים ובקורקינטים חשמליים, חלק ניכר מהמשתמשים בהם לא מספיק ערניים לדרישות החוק וכתוצאה מכך מסכנים את עצמם ואת משתמשי הדרך האחרים. החוק החדש נועד לתת כלים לרשויות להגביר אכיפה ובתוך כך להעלות מודעות לחוקי הרכיבה על כלים חשמליים.
כך למשל, חשוב לדעת כי הרכיבה על אופניים וקורקינטים חשמליים מותרת רק החל מגיל 16 ורק למי שעבר מבחן תיאוריה מתאים. בנוסף, חל איסור לרכוב על כלים אלו ללא קסדה או להרכיב נוסע אחר. בנוסף, החוק קובע כי הרכיבה באופניים וקורקינטים חשמליים מותרת רק בשבילי אופניים. במידה ואין שבילי אופניים הרכיבה תהיה על הכביש בלבד, ועדיף בצד ימני הקרוב למדרכה.
מי נושא באחריות?
בשונה מכלי רכב, בהם לוחית הרישוי מותאמת לרכב, בתקנה הנוכחית לוחית הרישוי תהיה משויכת לרוכב ולא לכלי. כלומר אם ילדיכם ירכבו על כלים חשמליים ובתוך כך יעברו על החוק, אתם ההורים תחויבו בקנס.
אם החלטתם לקנות לילד כלי חשמלי, זכרו שהאחריות היא עליכם. לא פחות משהאחריות עליהם. המשמעות היא שאם הילד רכש קורקינט או אופניים חשמליים וטרם מלאו לו 16, הקנס יגיע ככל הנראה אליכם.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "לצערנו בשנים האחרונות, ילדים ובני נוער רבים מעורבים בתאונות קורקינט ואופניים חשמליים, בעיקר כרוכבים. על אף שהחוק אינו מתיר רכיבה על הכלים למי שטרם מלאו לו 16, מוצאים בני נוער רבים את הדרך לרכוב עליהם. אופניים וקורקינטים חשמליים נראים כפתרון המושלם לבני הנוער. הם יכולים להגיע בקלות ובמהירות ממקום למקום בלי שיהיו תלויים בהסעות ההורים או בתחבורה ציבורית. יש רק בעיה אחת, מדובר בכלי קטלני שיכול להיות מסוכן במיוחד . חשוב לזכור שילדים ובני נוער לרוב אינם יודעים לאמור סכנות צפויות בכביש ולעיתים נוטים להתנהגות סיכונית. אני קוראת להורים, גלו אחריות הורית. האחריות לא מתבטאת רק בהחלטה האם לרכוש את האופניים החשמליים או לא, אלא גם במעורבות לאורך זמן. שוחחו עם הילדים על הסכנות, הדגישו בפניהם את הגבלות החוק, ווודאו כל הזמן כי הם מודעות לסכנות, להנחיות הבטיחות ופועלים בהתאם".
מה החוק מחייב?
* רכיבה על אופניים או קורקינטים חשמליים מותרת מגיל 16 ומעלה בלבד
* החל מ1.8 רכיבה על אופניים או קורקינטים חשמליים מחייבת רישום של הכלי והתקנת לוחית רישוי.
* רכיבה על אופנים או קורקינטים חשמליים מותרת רק למי שיש ברשותו רישיון נהיגה, או למי שעבר בהצלחה מבחן תיאוריה רגיל, או בחינה ייעודית לרכיבה.
* רכיבה על אופניים או קורקינטים חשמליים מותרת רק על שבילי אופניים. כאשר אין שבילי אופניים הרכיבה מותרת רק על הכביש ובהתאם לחוקי התנועה.
* בכל רכיבה על אופניים או קורקינט חשמלי חובה לחבוש קסדה.
* אסור להשתמש בטלפון או באוזניות במהלך רכיבה על אופניים או קורקינט חשמלי
* אסור להרכיב נוסעים נוספים על אופניים או קורקינטים חשמליים
* אסור לרכוב על אופניים או קורקינטים חשמליים לאחר שתיית אלכוהול או שימוש בסמים
* רוכשים רק אופניים או קורקינטים העומדים בתקן.
* אין לבצע שינוי באופניים שעלול להעלות את מהירות הנסיעה מעבר ל-25 קמ”ש
ועוד מילה על הסוללות
לפי נתוני כבאות והצלה, מדי שנה נגרמות למעלה מ-150 שריפות עקב הטענה לא בטוחה של סוללות האופניים או הקורקינטים החשמליים. חלק מהמקרים הסתיימו גם באבדות בנפש. חשוב להכיר את הנחיות הבטיחות ולפעול בהתאם:
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
ארבעת המינים - ארבעת הפנים של הנוער שלנו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.10.2025
יום כיף מרגש לאנשים עם מוגבלויות
...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2025
עובדי חברת ICL למען המשפחות הנזקקות
...
פלאשנט לוקאלי | 16.9.2025
מדברים על זה
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פסטיבל בייבי המיועד להורים ולתינוקות עד גיל שנתיים, יערך בעופר חדרה, בשיתוף הביטוח הלאומי, ועיריית חדרה, ביום שני ה -24.11.25 בעופר חדרה – פתוח לקהל הרחב, ללא תשלום. במסגרת הפסטיבל יתקיימו מגוון רחב של הרצאות וסדנאות וייעוץ להורים בנושאים שונים ומגוונים, כמו: זכויות לאחר לידה, עיסוי תינוקות ועוד, ליווי התפתחותי, תזונה, יועצת שינה, ריפוי ועיסוק לתינוקות עד גיל חצי שנה, סדנא חוותית ועוד. כמו כן יוצבו מתחמי צילום לתינוקות, מגנטים במתנה, קפה ועוגה ועוד. תהנו!
היישר מכינוס השלוחים העולמי, שם התכנסו אלפי שליחי הרבי מלובביץ׳ להתכנסות השנתית ב-770 ברוקלין שבניו-יורק. בין שליחי ומייצגי העיר נתניה, נצפה מיודענו איש החסד אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ יחד עם ח״כ אוהד טל בערב ההצדעה החגיגי לשלוחים. בנוסף הרצה פרץ בפני המוני השליחים על התנהלות נכונה מול גופים עירוניים. ״כולנו באים מהרבי, חדורים בכוחות של אור והבאת ישראל, על מנת להביא את הגאולה האמיתית והשלמה״.
חגיגה כפולה במשפחת רינגלר-שגב: הסטייליסטית המובילה סנדרה רינגלר ציינה את יום הולדתו ה-52 של בעלה השף שגב משה ועל הדרך חגגו גם 20 שנות נישואים נוצצות. לרגל האירועים רינגלר ושלושת הילדים: ליאו, דניאל וליבי, ארזו מזוודות והפתיעו את שגב בסופ"ש סטייליסטי במלון כפר גלעדי שבגליל העליון, שם בילו סוף שבוע משפחתי ונהנו מסוויטה מפנקת עם נוף עוצר נשימה, ארוחות שף, טיול רומנטי "בשביל הלולים", טיפולי ספא, שיזוף בבריכה החיצונית, והרבה זמן איכות, הרחק מההמולה של תל-אביב. ששגב הגיע לסוויטה הופתע עם עוגת יום הולדת, בלונים, פרחים, יין ומתנה מסנדרה עם ברכה אישית. מזל טוב!