ביקורת קשה על עיריית נתניה לאחר שעדכנה על קיום פסטיבל הבירה בכיכר העצמאות
ביקורת קשה על עיריית נתניה, שבאה לידי ביטוי ברשתות החברתיות, לאחר שהעירייה עדכנה על קיום פסטיבל הבירה, בכיכר העצמאות, בעוד כשבועיים. על פי הפרסומים בפסטיבל יהיו כ 40 סוגי בירות, משאיות אוכל ודוכני אוכל מיוחדים, הופעות חיות ועוד.
אולם, מי שהגיבו בכעס רב לפרסום הם בעלי עסקים ומסעדות בכיכר העצמאות, שמצרים על כך שהעירייה מביאה למקום זכיינים מחוץ לעיר, זאת בזמן שלעסקים שפועלים בעיר, משלמים ארנונה ונאבקים במצב הקשה, לא נותנים זכות ביטוי.
"עוד פגיעה קשה בעסקים בעיר, ובתקופה כל כך קשה של העדר הכנסה ובנטל הוצאות שוטפות שהעסקים צוברים על ידי העירייה." כתב בעל עסק בכיכר העצמאות: "אני אישית שנה שעברה הצעתי לעירייה לתת עמדה לכל בעל עסק מקומי- בתוך המתחם שיוכלו להתפרנס גם הם, לצערי המארגנים סירבו בתוקף. ראוי לציין -בכל עיר מתוקנת בארץ לא יוזמים פסטיבל הבירה בין המסעדות והברים, לצערי ולצער רבים מהעסקים בכיכר העצמאות ומרכז העיר, התופעה הזו קיימת רק בנתניה ונמשכת בכל שנה , בניגוד לערים אחרות".
תושב אחר הגיב וציין: "בעיר כמו שלנו שהייתה מבוססת על הרבה תיירים התקופה מאז הקורונה ועד למלחמה היא תקופה קשה מאוד עבור העסקים בכיכר, שחלקם בנוי על קהל המבלים הזה. לעשות את האירוע בין המסעדות והברים האלו הוא פגיעה בהם דווקא בחודש החזק בשנה - חופשת הקיץ. אתם תביאו לכך שהעסקים האלו יעלמו מהעיר וביום שתחזור התיירות, לא יהיה לתיירים איפה לבלות בעיר ומשם הדרך להיות טבריה הוא קצר. למה לא לעשות את זה איפה שעשיתם את פסטיבל האוכל הכשר ליד הים מול בית גולדמינץ?"
בטקס קביעת המזוזה בביתה של חברת המועצה והמשנה לראש העיר ליאורה לוי, נצפו חוגגים: חבר המועצה נאור אזולאי, סגן ראש העיר שלו אלגלי, חבר המועצה יעקב תורג׳מן, סגנית ראש העיר שירי חגואל סיידון, איש החסד אלעזר פרץ, מנכ״ל היכל התרבות בני אפרים, מנהל אגף הקליטה בני אמר, חברת המועצה סווטה בלומברג, חברת המועצה ורד פטאל, ועוד. למזל ולברכה.
למען הילדים: חגי שלום מנכ"ל ובעלים קבוצת טיב טעם וההנהלה הבכירה, ערכו בשבוע שעבר טקס חגיגי בסניף הדגל בנתניה לטובת פעילות עמותת Make-A-Wish Israel במטרה להגשים משאלות לילדים המתמודדים עם מחלות מסכנות חיים. במסגרת זו נחתם מבצע גיוס התרומות של רשת טיב טעם שגייסה לטובת הארגון סך של 112,750 ₪.
תערוכת יחיד: "המעיין - שמורת טבע" אפי ויסוצקי מציג תערוכה בשדרות אלרוב ממילא.
בסטודיו הסגור שנקרא “המעיין”, הוא יוצר בועה שקטה שבה ברונזה, ברזל וזכוכית הופכים לחיות דרוכות וחיות-נשימה. ויסוצקי לוכד רגעים של טבע פראי - קפיצה, דממה, תנועה – ומעניק להם נצחיות דוממת. הניגוד בין חומר קשיח לשבריריות הזכוכית יוצר מתח מרתק בין עוצמה לרוך. את התערוכה אוצרת גלית צימבליסט, והיא תוצג במהלך ינואר–פברואר 2026. שעות הביקור בהתאם לשעות פעילות המתחם. אוצרת | גלית צימבליסט.
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!