הורים לילדים לא שולחים אותם לגן בשל טענות להתעללות בילדים ולאחר החדרת מכשירי הקלטה לגן
אתר החדשות פלאשנט חושף: טענות קשות כנגד צוות הגננות בגן עירוני בחדרה. מזה כמה ימים ההורים לא שולחים את ילדיהם לגן, לאחר שאחד ההורים החדיר לגן מכשירי הקלטה שתיעדו לכאורה, מקרים קשים.
אמא של אחד הילדים מספרת: "כבר לפני שבוע הגשנו תלונה במשטרה בשל החשד להתעללות. במקרה שלי הגננת הכתה את הבן שלי. בהתחלה הוא פחד לספר, אבל אחרי שילד אחר בגן סיפר לאמא שלו שהגגנת הרביצה לילד שלי והאמא סיפרה לי, הבן שלי שיחזר את המקרה".
מה קורה כרגע בגן?
"הגן מושבת, הילדים בבית. בעירייה לא ממש עושים משהו. פנינו לראש העיר, מחזיק תיק החינוך, אבל הוא כנראה עסוק ואין לו זמן לדבר אתנו. גם באגף החינוך לא ממש עושים משהו".
מה אומרים במשרד החינוך?
"הם רצו להכניס לגן צוות שילווה ויפקח, אבל לא הסכמנו. הילדים לא יחזרו, כל עוד הצוות הנוכחי נשאר שם. אין מצב שנפקיר את הילדים שלנו".
בשל חוק הגנת הקטין, לא ניתן לפרסם פרטים מזהים על הגן ועל שמות הילדים והוריהם.
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!