הפדרציה היהודית של ניו יורק, בשיתוף עם קהילת שבט הנובה, מודיעה על הקמת מרכז קהילתי קבוע ביער אילנות
הפדרציה היהודית של ניו יורק, בשיתוף עם קהילת שבט הנובה, מודיעה על הקמת מרכז קהילתי קבוע, ביער אילנות בקרבת נתניה עבור חברי קהילת נובה ושורדים. המרכז, שיקרא: "בית נובה של הפדרציה היהודית של ניו יורק", צפוי להיפתח לקראת סוף 2025 וממומן כולו מתרומות. קהילת נובה כוללת יותר מ-18,000 חברים, ביניהם כ-3,500 שורדים ו-2,500 בני משפחות שכולות מיידיות של 416 הנרצחים
המבנה יהיה ממוקם ביער האילנות, מזרחית לנתניה, בין כביש 2 ל-4, בסמוך לתחנת הרכבת של נתניה, והוא ישמש כמרכז פעיל עבור שורדי הנובה והמסיבות ומשפחותיהם, משפחות שכולות, וכן עבור הציבור הרחב. הפרויקט בעלות של 10 מיליון שקלים, שממומן בעיקר מתורמים של הפדרציה היהודית של ניו יורק, יכלול מגוון שירותים ופעילויות שמטרתם לסייע לחברי הקהילה בשיקום וריפוי. הוא יציע סיוע בשיקום ארוך טווח, ספורט, פעילויות תרבותיות, הכשרה תעסוקתית, ועוד פעילויות רבות נוספו.
בית נובה של הפדרציה היהודית של ניו יורק יכלול תוכניות חיזוק והעצמה קהילתית: סדנאות טיפול, סמינרים, ותוכניות שונות שנועדו להעניק תמיכה רגשית וחברתית, וכן ייעוץ וליווי אישי מצד מנטורים.
סדנאות הכשרה: סדנאות לפיתוח מיומנויות שמטרתן לסייע לחברי הקהילה לממש את יעדיהם המקצועיים.
פעילויות שיקום קהילתיות: אירועי תרבות, ספורט, ריקוד, קולנוע, תיאטרון, ומפגשים קבוצתיים לשם שיקום רגשי, גישה לטיפולים של תמיכה רגשית וטיפולים אחרים, מרכז חינוך והנצחה שיכלול תערוכות זיכרון, אשר יהיה פתוח לציבור הרחב ולמבקרים מחו"ל.
ריטה וונדר, בת 35 מחיפה, אם לילד בן 4, שורדת פסטיבל נובה, מסרה בתגובה: "זה ממלא את ליבי לדעת, שלנו, קהילת שורדי הנובה, יהיה מקום להיות בו בכל פעם שנחווה יום או שבוע קשה, או כשנרצה להתנדב ולתת בחזרה. בית של ריפוי, למידה ורכישת כלים להתמודדות. אני בטוחה שהמקום הזה יהיה מקום של כוח, מקום שבו נוכל לתמוך אחד בשני ברגעים הקשים וברגעים המשמחים שעוד יבואו".
פרויקט בית נובה מתאפשר בזכות תרומה של 2 מיליון דולר מהפדרציה היהודית של ניו יורק ובזכות תמיכה מתורמים נוספים, כולל קרן משפחת קייטון-גולדריץ', הפדרציה היהודית של בוסטון, הפדרציה היהודית של וושינגטון, פדרציית היהודים האיראניים של ניו יורק ועוד. הקמת המרכז מתבצעת בשיתוף פעולה עם עמותת "אלין בית נועם", ארגון המתמחה במתן טיפולים ותמיכה למבוגרים עם מוגבלויות וצרכים מיוחדים. אשר יזם מרכז חדשני שמאחד אנשים עם ובלי מוגבלויות, בעלי טראומות שונות, הפועל בשיתוף עם משרד התפוצות ושותפים נוספים
בית נובה של הפדרציה היהודית של ניו יורק הוא סמל לתקווה, לעמידות ולחוסן המתמשך של חברי קהילת נובה. בהתאם לסיסמת נובה, 'אנחנו עוד נרקוד שוב', הבית הזה יאפשר לקהילה להחלים ולצמוח יחד", מסר אריק גולדשטיין, מנכ"ל הפדרציה היהודית של ניו יורק.
היעדר מקום קבוע הגביל מאוד את היכולת שלנו להרחיב את פעילויותינו. מאז אוקטובר 2023, אנו פועלים במקומות זמניים, אך בית קבוע לשורדי נובה הוא קריטי לריפוי ולשיקום ארוך טווח. המרכז הזה יספק מקום בטוח ומודולרי שיתפתח ביחד עם הקהילה ויאפשר לנו לתמוך אחד בשני בכל שלב בתהליך", מסר ריף פרץ, יו"ר עמותת קהילת שבט הנובה
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".