בית המשפט לעניינים מקומיים בחדרה, ביטל צו הריסה שהוציאה עיריית חדרה כנגד מסעדת שווארמה שאולי , במרכז הקניות מול החוף בחדרה
בית המשפט לעניינים מקומיים בחדרה, ביטל צו הריסה שהוציאה עיריית חדרה כנגד מסעדת שווארמה שאולי , במרכז הקניות מול החוף בחדרה. בהחלטתה לבטל את הצו ציין השופט ערן לזר בין היתר: " לפניי בקשה לביטול צו הריסה מנהלי שהוציאה המשיבה ( הוועדמה המקומית לתכנון ובנייה בעיריית חדרה) לבניה בלתי חוקית, שהיא קיר מתכת וזכוכית שאורכו כ- 8 מטר וגובהו כ- 3 מטר, וגג תואם מקונסטרוקציית מתכת שגודלו כ- 20 מ"ר, אשר נבנו ללא קבלת היתר בניה כדין ברחוב דן שכטמן 10 בחדרה. את המבנה הקימה המבקשת, במקרקעין שבאזור המסחרי "מול החוףמהוילג'" בו היא מפעילה מתחם מכירת אוכל. עולה כי העבודה האסורה תוחמת או "סוגרת" את רחבת הכניסה למתחם".
עורכת הדין מירב אחטר, ששנים רבות היתה התובעת העירונית בעיריית חדרה, ייצגה את שאולי אקספרס בע"מ בדיון וטענה בין היתר כי : "בפי המבקשת טענות שונות כלפי המשיבה ודרך התנהלותה בבואה להוציא את צו ההריסה, ולטעמה נפלו פגמים אשר צריכים להוביל למסקנה כי הדרישות להוצאת הצו לא התקיימו. טענתה המרכזית היא, כי בעת הגשת תצהיר המפקח, שעל יסוד המפורט בו ניתן צו ההריסה, חלפו כבר למעלה מ- 6 חודשים מעת סיום העבודה האסורה, כך שלא התקיים התנאי המרכזי להוצאת הצו, הקבוע בסעיף 221)א( לחוק התכנון והבניה. עוד טענה כי המשיבה אוכפת כלפיה את הדין באופן בררני".
עיריית חדרה טענה בדיון כי :" המבקשת כלל אינה בעלת זכות עמידה שכן היא לא הוכיחה זכות במקרקעין מושא הבקשה; ואף אם קיימת זכות חוזית למבקשת עצמה, הרי שזכות זו אינה מלמדת על זכות או זיקה למקרקעין של מר אביב אילון, אשר חתם על התצהיר שצורף לבקשה ואף העיד בבית המשפט. לגופם של דברים טענה כי הראיות אותן הציגה מלמדות באופן ברור
כי הבניה הבלתי חוקית הסתיימה זמן קצר טרם הוצאת צו ההריסה, ובוודאי שלא חלפה חצי שנה מאז סיומה. עוד טענה כי לא צורף לבקשה תצהיר של איש מקצוע המטפל בהליך הרישוי ואשר מלמד כי קיים סיכוי ממשי לכך כי היתר בניה יינתן בקרוב; והוסיפה כי הטענה לאכיפה בררנית אין לה על מה לסמוך".
השופט לזר ציין בהחלטתו בין היתר:" דינו של צו ההריסה להתבטל. החלטתי זו עוסקת אך בטענת המשיבה כי חלפו פחות משישה חודשים מעת סיום הבניה האסורה ועד הגשת תצהיר המפקח. מצאתי אמנם שאין לקבל טענה זו, אולם אין פירוש הדבר כי הבניה שנעשתה שלא כדין היא מותרת מעתה, ואין משמעות הדברים כי הרשות מנועה מלהגיש כתב אישום נגד האחראים לבניה הבלתי חוקית, ככל שתמצא לנכון לעשות זאת....... הבקשה לביטול צו ההריסה המנהלי מתקבלת, וצו ההריסה מבוטל בזה".
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
פלאשנט עסקים | 13.5.2025
פוליסת חיסכון: הדרך החכמה לחסוך בלי להסתבך
...
פלאשנט עסקים | 12.5.2025
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".