בפנאי העיר חדרה מחבקים את בני ובנות הגיל השלישי ומעניקים להם את הכלים להיות פעילים ומעורבים בעיר
המעבר החד ממסגרת עבודה יומיומית ולוח זמנים מלא למצב של חופש מוחלט עשוי להיות מורכב עבור בני הגיל השלישי, אך בהתחשב בכך שתוחלת החיים עלתה משמעותית, אפשר ורצוי להסתכל על היציאה לפנסיה כהתחלה של תקופת חיים מאד מיוחדת, שאחד היתרונות הגדולים שלה הוא שמדובר בזמן אידיאלי להתרכז בעצמכם ובתחביביכם השונים.
עם היציאה לפנסיה והתרוקנות הקן, בני הגיל השלישי מגלים שהזמן הפנוי שלהם גדל באופן ניכר, ובעוד שכולנו מייחלים לזמן חופשי מדי פעם, זמן פנוי הוא לא בהכרח זמן פנאי, וחשוב למלא אותו במשמעות ועשייה.
עמותת 'פנאי העיר', הגוף העירוני המוביל את החינוך הבלתי פורמלי, הקהילה והפנאי בחדרה, מציבה זרקור על החשיבות של פיתוח אישי וחברתי וקיום אורח חיים בריא ופעיל בקרב בני ובנות הגיל השלישי בחדרה, ומציעה למבוגרי השבט החדרתי מגוון של חוגים, פעילויות מיוחדות, טיולים, הרצאות ומפגשים חברתיים המתקיימים במרכזי הפנאי הפרושים ברחבי העיר במיוחד בשבילם.
לפעילות גופנית יש חשיבות עצומה בכל גיל- ובגיל השלישי במיוחד. היא מסייעת בשמירה על הבריאות אך היא גם חיונית לנפש. במרכזי הפנאי השונים של פנאי העיר מתקיימות באופן קבוע פעילויות מגוונות לבני הגיל השלישי, כגון חוג עיצוב וחיטוב הגוף, פילאטיס, התעמלות, ריקודי עם, יוגה לגברים, ריקודים לטיניים, זומבה ואפילו חוג צ'י קונג, אמנות גוף הוליסטית המגיעה מסין. הגיל השלישי הוא גם הזדמנות נהדרת לגלות את האומן שבתוככם ולהתנסות בחוגי יצירה כגון קרמיקה, סריגה וציור, או חוגים המשלבים חשיבה, למידה והעשרת הדעת, כמו חוג התנ"ך במרכז הפנאי האזורי רעים המונה כמאה חברים, המועדון החברתי וההרצאות המרתקות המתקיימות בקתדרה שבמרכז הפנאי בית אליעזר, או מועדון גמלאי המשטרה במרכז הפנאי רימונים.
"יש לנו קהילה נפלאה של בני הגיל השלישי", מציינת שרי סלע, מנהלת תחום קהילה במרכז הפנאי האזורי רעים. "אנחנו מחבקים אותם באירועים קהילתיים משמעותיים, נותנים לכל אחד ואחת מהם לבוא לידי ביטוי ומזמינים אותם- לא רק לקחת חלק, אלא להעביר מהידע ומניסיון החיים היקר שלהם בפעילויות ואירועים הנבנים איתם ועבורם. בנוסף לכך, במרכז מתקיימים מגוון חוגים כמו חוג התנ"ך שלנו, שחברים בו תושבים מכל העיר, חילונים ודתיים אחד לצד השני, מוקסמים יחד מהרצאות מרתקות, סיורים וטיולים עם הרב חגי המקסים ובניהולה של תמר כהן היקרה, או חוגי הפעילות הגופנית שלנו, כמו לדוגמא עיצוב וחיטוב לגיל השלישי, ריקודי עם, התעמלות ועוד. אני מזמינה כל תושב ותושבת לקחת חלק, להתחבר לקהילה ולפעילויות שמעניקות סיפוק, משמעות והנאה".
"מועדון הנשים שלנו מספק מענה ממשי וחשוב לצרכים החברתיים של נשים מבוגרות המגיעות לכאן מדי יום שלישי", מספרת ליאנה גלר, מנהלת מרכז הפנאי האזורי קלור. גלר, שנכנסה לתפקידה לפני מעל ל 15 שנים, מספרת שמועדון הנשים הוותיק הוקם עוד לפני כן. "את המועדון מובילה בהתנדבות מלאה מרגלית דדון ומגיעות אליו מעל לעשרים נשים שעם השנים הפכו להיות חברות טובות, הן עוזרות אחת לשנייה, חוגגות יחד ימי הולדת ומקיימות מדי שבוע פעילויות מובנות כמו ערבי מוזיקה והרצאות. לאחרונה פתחנו במרכז גם מועדון סריגה, שבאמת התחיל מסריגה אבל התפתח לכדי קבוצה חברתית מחוברת ותומכת שמקיימת פעילות התנדבותית במסגרתה נתרמו מאות כובעי צמר לחיילים ולבתי אבות והיד עוד נטויה."
מלבד מגוון הפעילויות החברתיות, בקלור מתקיימים גם חוגים כמו עיצוב וחיטוב לגיל השלישי עם סופי רז, חוג קרמיקה וחוג ציור.
"החשיבות בחיבור הוותיקים של השכונה לקהילה היא מכרעת. האופטימיות שלהם, שמחת החיים והניסיון הרב שהם צברו בחייהם מאפשרים לקדם יוזמות ופעילויות רבות" אומרת מירב סוגאוקר נבון, מנהלת מרכז הפנאי בית אליעזר בו מתקיימות מגוון פעילויות מגיל לידה ועד לגיל השלישי. " שיתוף הפעולה ההדוק עם אגף הרווחה והשירותים החברתיים בעיריית חדרה, עמותת גיל ומחלקת התרבות הקהילתית בפנאי העיר מאפשר לנו לקיים פעילויות משמעותיות וערכיות כמו קורס וותיקים משפיעים שנפתח במרכז בשיתוף עם אגף הרווחה והשירותים החברתיים ובמסגרתו בני ובנות הגיל השלישי עברו תהליך הכשרתי בדרך להיות מנהיגים מובילים בקהילה, מועדונים חברתיים שהמרכז מפעיל בשיתוף עם עמותת גיל, קבוצת נאמני הנחל שלנו, שעברה קורס מקצועי וכעת הם מייצרים פינות חמד על גדות הנחל כשהכוונה ליצור מרחב כיפי קהילתי לתושבים. בקתדרה שלנו מתקיימות הרצאות בתחומי התרבות השונים, כגון מוסיקה, קולנוע, יהדות ועוד וכמובן, טיולים ברחבי הארץ במחירים נהדרים."
שיתוף הפעולה הפורה והמתמשך בין אגף הרווחה והשירותים החברתיים בעיריית חדרה ופנאי העיר, הוביל גם למועדון המועשר- מיזם של משרד הרווחה והביטחון החברתי בשיתוף המחלקה לאזרחים ותיקים באגף הרווחה העירוני, המתקיים בשלושה מרכזי פנאי העיר שלוש פעמים בשבוע ומציע לעשרות חבריו, בני הקהילה האתיופית ארוחת בוקר קלה, חוגי ספורט, אומנות, תיאטרון, גינון, הרצאות, טיולים ועוד, ומועדון מופ"ת במרכז הפנאי בית אליעזר לניצולי שואה דוברי רוסית הנהנים גם כן ממגוון פעילויות מותאמות וכן ארוחת צהריים חמה וטרייה, ישירות מהמטבח של המרכז.
"פעילויות לבני הגיל השלישי הן לא רק אמצעי לתעסוקה בשעות הפנאי, אלא כלי חשוב לשיפור איכות החיים ולצמיחה אישית וקהילתית", מציין יו"ר פנאי העיר, עו"ד יניב דרי. "התושבים המבוגרים הם חלק חשוב ובלתי נפרד מהמרקם החברתי של חדרה, ובפנאי העיר מטרתנו היא להעניק לכל אחד ואחת מהם את הכלים, התמיכה וההזדמנויות שהם צריכים כדי להמשיך לחיות חיים מאושרים ומשמעותיים ולהיות פעילים, יצירתיים ומעורבים בקהילה החדרתית. אני מזמין את הציבור החדרתי שטרם הספיק להכיר את מגוון פעילויות הפנאי של פנאי העיר לגיל השלישי, להגיע למרכזי הפנאי הקרובים אליכם ליצור מעגלים חברתיים חדשים עם בני גילם, לחוות חוויות מעשירות, ללמוד ולפתח תחביבים ומיומנויות חדשות".
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.