נפתחה מרפאת "ניצן", מיזם משותף של המרכז הרפואי הלל יפה והמרכז הרפואי שער מנשה, להנגשת שירותי בריאות הנפש בקהילה. המרפאה נקראת על שמו של ניצן שסלר ז"ל, שהיה מאבטח ב'שער מנשה' ונפל כלוחם מילואים בקרב ברצועת עזה
אירוע מרגש במיוחד בשבוע החולף: פתיחת מרפאת "ניצן" לבריאות הנפש במתחם הווילג' (קנין מול החוף, חדרה). המרפאה, מיזם משותף של המרכז הרפואי הלל יפה והמרכז הרפואי שער מנשה, נפתחה מתוך רצון להגדיל ולהנגיש את שירותי בריאות הנפש לקהילה באזור, על רקע ביקוש גובר והולך, בין היתר בשל המלחמה.
המרפאה נקראת ע"ש רב סמל ניצן שסלר ז"ל שנפל בחאן יונס בינואר 24'. אמו היא אחות בהלל יפה, והוא עצמו עבד כמאבטח ב'שער מנשה'. ניצן, בנם של פרח וארז ואחיהן הבכור של שי ושיר, גדל בחדרה, היה תלמיד מצטיין וגם כדורגלן מחונן – אוהד שרוף של הפועל ת"א, שלקראת גיוס החליט לוותר על קריירה ספורטיבית לטובת שירות בצנחנים, כאביו.
"ניצן היה אהוב מאוד על חבריו לעבודה בשער מנשה – לא רק המאבטחים, גם הצוותים במחלקות לביטחון המירבי בהן שימש כמאבטח", סיפר בטקס פרופ' מיקי דודקביץ, שמנהל את שני המרכזים הרפואיים, "שום דבר כמעט אינו מקרי בעיניי, ואת הקשר המצמרר הזה שלא ניתן עוד להתרה בין משפחת שסלר לשער מנשה, ובין שער מנשה להלל יפה – שנקשר בדם, תרתי משמע, באותו לילה נורא, מר ונמהר – אנחנו מתעלים היום למקום של ריפוי, משמעות ותקווה, לזכרו ולכבודו".
המנהלת האדמיניסטרטיבית של שער מנשה לאה בוצר הוסיפה: "עתידו של ניצן היה לפניו, מותו הוא אבידה שאין לה תחליף. אבל אני רוצה להאמין שהמקום שאנחנו חונכים היום, יבטא יפה הרבה שנים קדימה את המורשת ואת הרוח הטובה שהוא השאיר לנו, וייתן תקווה וחיים, פשוטו כמשמעו, להרבה אנשים שמצויים במצוקה רגשית ונפשית, ובזכות הטיפול במרפאה, ההכרה והמניעה, ישתפר מצבם לאין ערוך".
המרפאה, שהאמון על הקמתה היה יניב מדאר, סגן המנהלת האדמיניסטרטיבית של שער מנשה, נוסדה בתרומת הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה. נציגתן, חני כהן, סיפרה בטקס כי כבר ב-8.10 הבינו אנשי הפדרציות בכל רחבי היבשת כי בריאות הנפש תהיה אחד היעדים המרכזיים לתרומותיהם, "אני כ"כ נרגשת לראות את זה קורה כאן ובמרכזים נוספים". ד"ר מולי לינדר סגן מנהל שער מנשה אמר בהקשר זה: "יש פה הנצחה מאוד ייחודית, לא אנדרטה או משהו פיזי, אלא משהו כמעט רוחני בעיניי. בכל מלחמה יש הרבה שנשארים מאחור, פגועים בגוף וגם בנפש, והם אלו שיקבלו כאן טיפול".
אחרונת הדוברים באירוע הייתה פרח, אמו של ניצן, שריגשה מאוד את כל הנוכחים: "כבר כשנכנסנו לכאן וראינו את השלט 'מרכז ניצן' העיניים נרטבו. תודה שאתם זוכרים את ניצן – כל עוד אתם זוכרים אותו, הזיכרון והמהות שלו ממשיכים להתקיים. אני ממש שמחה שהמקום הזה קרם עור וגידים, ויוכל לתת מזור ומרפא לאנשים שחזרו מעזה ומלבנון וגם ממלחמות קודמות, וקשה להם. לא בושה לקבל עזרה".
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".