כ-1,000 בני ובנות נוער השתתפו בכנס מתגייסים שיזמה מחלקת הנוער
כ־1,000 תלמידי ותלמידות יב' תושבי חדרה השתתפו בשבוע שעבר בכנס המתגייסים העירוני, שנערך באנרבוקס והציב רף חדש של מעורבות, עניין והיענות מצד הדור הצעיר. הכנס, ביוזמת מחלקת הנוער העירונית של עמותת פנאי העיר, נועד ללוות את בני ובנות הנוער בצומת הקריטי שבין סיום התיכון לגיוס לצה״ל ולספק להם ידע, כלים והכוונה לקראת שירות משמעותי, ערכי ומודע.
האירוע שיקף תפיסת עומק ברורה: הכנה לשירות צבאי אינה מסתכמת בנתונים, מיונים ושיבוצים, אלא מחייבת ליווי ערכי, חיזוק מוכנות מנטלית ופיתוח תחושת אחריות, שליחות ומנהיגות. לאורך הארוע התקיים שיח פתוח וכנה עם בני הנוער, בגובה העיניים, שאִפשר להם להציף שאלות אמיתיות ולקבל תשובות ישירות ממי שמכיר את המערכת מבפנים.
במסגרת הכנס פעלו עמדות מידע והכוונה של צה״ל וגורמים אזרחיים המלווים את תהליך הגיוס, ובהן מיט״ב, מש״קיות ת״ש, חטיבה 188, עמותת “אחריי” ומרכז הצעירים. העמדות אפשרו למשתתפים לקבל מענה אישי וממוקד בהתאם למסלול הצפוי להם, ולהפוך סימני שאלה לתמונה ברורה יותר.
לצד התוכן המקצועי והערכי, נשמר גם מרחב של חוויה והפוגה: חלוקת מתנות ממחלקת הנוער, הופעה מוזיקלית של להקת “גדולים במדים”, ומופע סטנד־אפ של חן מזרחי שחתם את הערב באווירה קלילה ומחברת, מבלי לטשטש את המשמעות.
יו״ר עמותת פנאי העיר, עו"ד יניב דרי, בירך על ההיענות הרחבה ושילב בדבריו גם הוקרה לצוות המקצועי שמאחורי הקלעים: “ההגעה של כ־1,000 בני ובנות נוער לכנס כזה אינה מובנת מאליה. היא מעידה על רצון אמיתי להבין, לשאול ולהתכונן לשירות משמעותי. פנאי העיר רואה בליווי הדור הצעיר משימה ערכית ראשונה במעלה, ואנחנו מחויבים לתת להם כלים – לא רק כדי להתגייס, אלא כדי להצליח ולצמוח. מאחורי כנס בהיקף כזה עומדת עבודת עומק מקצועית, שקטה ויסודית. אני מבקש להודות למיטל שבת, מנהלת מחלקת הנוער, ולאמיר צולמן, האחראי על תחום הגיוס ולכל צוות מחלקת הנוער. השילוב בין ראייה ערכית, מקצועיות וירידה לפרטים הוא שמאפשר לתת לבני ובנות הנוער מענה אמיתי, רלוונטי ובגובה העיניים. זו לא הפקה, זו שליחות".
חבר מועצת העיר ומחזיק תיק הצעירים, איב (חיים) יעקובובסקי, הדגיש בדבריו את המחויבות העירונית הרחבה: “זה לא עוד אירוע - זה מפגש של עיר שלמה עם הדור הבא שלה. המתגייסים והמתגייסות של חדרה יוצאים לשירות מתוך תחושת גיבוי, הערכה ואמון. האחריות שלנו כרשות מקומית היא להיות שם לפני הגיוס, במהלכו וגם ביום שאחרי. חדרה גאה בהם, ומחכה להם בבית”.
כנס המתגייסים העירוני הפך בשנים האחרונות לאירוע דגל בלוח השנה של חדרה. היקף ההשתתפות השנה ממחיש יותר מכל את הצורך בהשקעה שיטתית ורציפה בצעירי העיר - לא כסיסמה, אלא כמדיניות עבודה ברורה שמכינה את הדור הבא לאחד הפרקים המשמעותיים בחייו.
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.