עיריית חדרה מונעת מאלפי משפחות בעיר לגור בדירות עם ממ"ד
פלאשנט חדשות יום שישי,
27 במרץ 2026, 10:17
בעירייה מנסים להתערב בהסכמים חתומים בין דיירים ליזמים במתחמי פינוי בינוי ולהקטין את הדירות שיקבלו התושבים
המלחמה בה מדינת ישראל נמצאת, ממחישה יותר מכל את הצורך במיגון בכל בית בישראל. אולם, נראה כי בעיר חדרה, העירייה מעדיפה שלתושבים במתחמי הפינוי בינוי, לא יהיה מיגון בדירותיהם ויותר מכך, העירייה מנסה להתערב בהסכמים חתומים בין דיירים ליזמים תוך איום שלא להעניק היתרי בנייה.
בעירייה, מנסים לאלץ את בעלי הדירות לקבל מהיזם תוספת בנייה של 12.5 מ"ר. יותר מכך, גורם המכיר את הפרשה מקרוב טוען: "בכל הליך פינוי בינוי שבו מופחתות זכויות השייכות לבעלי הקרקע, המשמעות היא אחת והיא העברה של מיליונים רבים לידי היזמים. כך שהלכה למעשה התערבות שכזאת מצד העירייה, לוקחת מהחלשים ביותר ונותנת ליזמים".
אולם הפרשה הזאת שפוגעת באוכלוסיות החלשות ביותר בעיר, יש בה גם אלמנטים חוקיים. כרמית יוליס , המשנה ליועצת המשפטית של הממשלה, קבעה במסמך רשמי: "ככל שהדברים אמורים בעסקה שכבר נחתמה עם בעלי דירות במתחם, המנהלת, מהנדס העיר או הוועדה המקומית, אינם רשאים להתנות את קידום התכנון הנוגע למיזם בביצוע שינויים בעסקה. מדובר בעניין משפטי מורכב שכן החוזים כבר נחתמו, ואין מדובר בעניין שהוא במסגרת סמכותן של המנהלות".
"לא יעלה על הדעת שעירייה תמנע מאלפי אזרחים לשפר דיור ובעיקר לשפר מיגון. במקדם לעודד לקדם ולדחוף, מנסים לכפות תנאים לא חוקיים, שמעולם לא אושרו במועצת העיר ובמקום לתמוך בתושבים, פוגעים בהם". אומר גורם המלווה מאות תושבים ממתחמי פינוי בינוי בעיר ומוסיף: "במי הם פוגעים? בחלשים ביותר ומחזקים את היזמים".
כעת כשהעירייה דורשת לשנות הסכמים בפרויקטים מסוימים ובפרויקטים אחרים מאיימת כי במידה ולא יפעלו לפי הנחיות העירייה, התוכניות לא יקודמו, בעלי הדירות במתחמים השונים מתארגנים להגשת תביעה בגובה של מאות מיליוני שקלים, כנגד עיריית חדרה.
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.