בהובלת ראש העיר, אבי סלמה: נתניה בונה דרך חדשה להתמודדות עם אלימות בני נוער, הכוללת את מנהלי בתי הספר והנהגות ההורים העירוניות
"אלימות נגד מורים ותלמידים לא תעבור בעיר נתניה". כך מציב השבוע ראש העיר אבי סלמה קו אדום וברור בנושא, ומוביל שורה של צעדים חסרי תקדים להתמודדות עם גל האלימות בקרב בני הנוער בתוך מוסדות החינוך ומחוצה להם, בנתניה כמו בארץ כולה.
את המאבק בנושא מוביל סלמה מיום כניסתו לתפקיד, אלא שהרצח האכזרי והלינצ' שביצעו 15 בני נוער מחוץ לפיצריה בפתח תקווה בעובד צעיר – זעזע את אמות הסיפים. המקרה הדיר שינה מעיניו של ראש העיר אבי סלמה, כמו גם מעיניהם של רבים אחרים אשר הבינו כי שנות קורונה, מלחמה מתמשכת ומדינה שלא שמה את הפוקוס בעניין, הביאו למה שסלמה כינה "מגה אירוע" בהתייחסו למקרה בפתח תקווה. "זה לא אירוע שיחלוף" הדגיש סלמה "הרצח בפתח תקווה הוא יותר מנורה זועקת".
במסגרת המאבק, אותו כאמור מוביל ראש העיר, הכריז סלמה על כמה צעדים: הרחקה של תלמידים לצמיתות במקרה של אלימות חמורה וקיצונית. פתיחת מועדוני הנוער בלילות כדי לתת מענה נרחב לבני הנוער. תגבור מדריכים ואנשי פיקוח עירוני בכיכר העצמאות ובגנים הציבוריים. הרחבת סיירת הורים. קיום שעות הסברה בבתי הספר ושילובן של דמויות שיהוו השראה לתלמידים, ובקיץ – הקמת "עיר נוער" בכיכר העצמאות.
בתוך כך, מבקש סלמה לרתום לתהליך את מנהלי מוסדות החינוך וכן את הנהגות ההורים העירוניות.
במסגרת זו כינס ביום ראשון השבוע ראש העיר כ- 120 מנהלים ומנהלות, בראשותה של אתי דהן, ראש מנהל החינוך בעירייה, ומאוחר יותר גם את הנהגות ההורים העירוניות ובראשם אודי ארביב, יו"ר ועד ההורים המוסדי לדיון בנושא.
סלמה הבטיח להקצות למנהלים את כל המשאבים העירוניים כדי להיאבק יחד איתם בתופעת האלימות, "בהתגייסות מוחלטת" וכדי להגיד "די לאלימות".
סלמה: "אנחנו באירוע שכבר איבדנו עליו שליטה גם ברמה הארצית. התפקיד שלנו הוא לחנך — לא להחליף הורים, אבל כן להציב גבולות ברורים: אלימות נגד מורים ותלמידים לא תעבור בעיר נתניה".
המפגש עסק בהתמודדות היומיומית המורכבת של מנהלי בתי הספר ומנהלי הגנים בתקופה של חירום מתמשך, מציאות שבה צוותי החינוך נדרשים להוביל, להחזיק ולהוות עוגן עבור תלמידים וקהילה שלמה.
אמרה בעניין ראש מנהל חינוך וחברה, אתי דהן: "אנחנו צריכים למצוא את הדרך להמשיך ולהוביל. האחריות שלנו היא להיות עוגן לאחרים — לצוותים ולילדים. בכל יום אנחנו נחשפים לאירועים חריגים של בני נוער, והמשימה שלנו היא לתת מענה בתוך מציאות מורכבת".
ראש העיר חיזק את ידי המנהלים והבהיר כי העירייה תפעל בנחישות מול כל גילוי של אלימות — בתוך בתי הספר ומחוצה להם. "לא ניתן מקום לאלימות קיצונית. לא ייתכן שיבזו מורים, שיתקוטטו עם חפצים חדים או שיפגעו בנערות עד זוב דם. התפקיד שלנו הוא להתמקד במהות — ואני איתכם בתהליך, גם אם זה מחייב צעדים לא קונבנציונליים".
באופן חלוצי, הוציא ראש העיר הנחייה למנהלי בתי הספר לקיים ועדת הרחקה לצמיתות של התלמיד מהמוסד החינוכי, במקרה של אלימות קיצונית וחמורה.
מעבר לפעילות במוסדות החינוך הודיע כאמור סלמה כי בקיץ, תופעל בכיכר העצמאות "עיר נוער" שבה יתקיימו פעילויות ספורט, העשרה ופנאי , כדי לתת מענה לצורכי הנוער במקום מרכזי ובטוח.
במהלך היום כינס סלמה גם את הנהגות ההורים העירונית כדי שייקחו אף הן חלק בתהליך. "אם ההורים לא חלק מהמערכת, אני לא חלק מהמשחק. במשמרת שלי לא משחקים באמצע, רק עד הסוף. הקמנו מרכז חדש לטיפול בילדים עם בעיות רגשיות וכן קבוצות תמיכה להורים ואם נצטרך להרחיב את המסגרות, נרחיב אותן".
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
פלאשנט עסקים | 10.8.2026
האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.8.2026
גנב רכב נתפס על חם בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 6.8.2026
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
כך תבחרו מלון בחו"ל בעזרת אתר "מטיילים בעולם"
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
איים על שוטרים עם פטיש ונעצר
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.8.2026
צוואות הדדיות או נפרדות: מה מתאים לכם?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 31.7.2026
נהגים שימו לב!!
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.7.2026
גל חסימות מסתורי בווטסאפ: כך תשמרו על המידע שלכם
...
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.