לראשונה בישראל: בית חולים לניאדו ועמותת אלוט ביוזמה של מלר"ד ילדים עם חדר טיפולים מותאם חושית ועוד
בית חולים לניאדו ועמותת אלו"ט משיקים יוזמה משותפת, שהופכת את מלר"ד הילדים בלניאדו למרכז הראשון בישראל המונגש לאוטיזם ומותאם טראומה. מדובר במהלך מקיף שכולל הכשרת עומק לצוות והנגשת כלים ומענה טיפולי - וביניהם חדר טיפולים 'סנוזלן' מבודד ומווסת חושית, עם תאורה מעומעמת, אוזניות מונעות רעש, מיטת מים ועוד; ובהמשך גם פרוטוקול ידע מקוון, שאלון כאב ייעודי, לומדה לתהליכי קליטת עובדים, ומענים נוספים. חברת טבע הינה שותפה למהלך ומממנת בתרומה חלק מעלויות פיתוח הלומדה, פרוטוקול הידע המקוון והמחקר המלווה.
ילדים הסובלים מאוטיזם וכן ילדים בעלי צרכים מיוחדים בעלי מאפיינים נוספים, מגיעים למיון בשיעור גבוה יותר מכל שאר האוכלוסייה. ההגעה למיון בשיעור גבוה יחסית, נובעת מחוסר יכולת של הצוותים הרפואיים בקהילה להתמודד עם האופי הטיפולי המורכב של טיפול בילדים אללו, הן עקב בעיות תקשורת והן עקב טראומות שונות של הילדים מטיפולי עבר. אולם, סביבת המלר"ד הינה סביבה מאתגרת חושית, קוגניטיבית, רגשית ותקשורתית. מדובר בסביבה לא צפויה, מרובת שינויים ומציפה ברמה חושית: רעש, אור, זמני המתנה, מגע פיזי, פרוצדורות שונות, ריבוי מטפלים ואנשים, והרבה אי-ודאות. צוותי מיון אינם תמיד בעלי ידע מספק על אוטיזם, וסביבת המיון עצמה אינה מותאמת. מציאות זו מקשה על ניהול הטיפול וגם על חוויית הילד, ההורה והצוות המטפל, ואף עלולה לייצר חוויה טראומטית.
במסגרת היוזמה צוות המלר"ד קיבל הכשרת עומק על ידי אלו"ט בנושאי אוטיזם, טראומה, כאב, זיהוי איתותי מצוקה של הילד, עיבוד אירועים, מניעת הסלמה, כרטיס התאמות אישי, עבודת צוות אינטגרטיבית ותקשורת מותאמת עם המשפחה והילד. בנוסף, בימים אלה מפתחים אלו"ט ולניאדו יחד עם חברת "מה שלומי?" את "מסע המשפחה במלר"ד", אפליקציה שתאפשר להורים שמגיעים למלר"ד הסבר והכנה לקראת המענה הטיפולי בו עם תיווך, תמיכה וכלים מעשיים.
מחקר מלווה של לניאדו, אלו"ט ואונ' תל אביב מלווה את היוזמה, ומטרתו לבחון לא רק את חוויית הילד וההורה - אלא גם את ההטמעה של המודל החדש כולל חווית המשפחה, הצוות הטיפולי ומדדי ניהול הטיפול.
גולת הכותרת של המהלך הינה בניית חדר "סנוזלן" המותאם לילדים הסובלים מאוטיזם ולילדים בעלי צרכים מיוחדים. החדר נבנה עם בידוד מקסימלי לרעשים חיצוניים, תאורה מתעמעמת היכולה להוריד גירויים תחושתיים. כמו כן, נוספו לחדר אלמנטים מרגיעים כמו עמוד בועות וטפט קיר. בנוסף זמינים לשימוש אוזניות ממסכות רעש. החדר מכיל 2 עמדות טיפול, אחת הינה מיטת טיפול קונבנציונאלית והשניה הינה מיטת מים מחוממת שמאפשרת הורדת גירוי ויכולת בחירה במיקום הטיפול. על קיר החדר נבנה משחק קיר שמאפשר גם הסחה וגם בחירה בצבע ובצורה שהחדר נצבע. העבודה בחדר תבוצע עם אמצעי הסחה כמו משקפי מציאות מדומה וכן יבוצעו אלחוש מקומי או טשטוש קל לפני פרוצדורות הגורמות לפחד או כאב קל.
לדברי דדי עטאס, מנכ"ל אלו"ט: "מלר"ד הוא אחד המקומות המאתגרים ביותר עבור ילד אוטיסט ועבור הוריו. להורים יש ידע שאי אפשר להחליף. הם יודעים כיצד הילד שלהם מתקשר, מה מרגיע אותו, כיצד הוא מבטא כאב ומה עלול להציף אותו. הקשבה להם אינה מחווה של רצון טוב; היא חלק מלמלמהיכולת להעניק לילד טיפול נכון. הפרוייקט בלניאדו נוצר מתוך הבנה שהתאמת מענה טיפולי מותאם אוטיזם ומודע טראומה צריכה לכלול מענה ברמת הצוות, הסביבה, התקשורת עם הילד והוריו והטמעה של ידע לאורך זמן. אנחנו מודים לצוות לניאדו על השותפות, ומקווים שהמודל הזה יאומץ במלר"דים נוספים ברחבי הארץ.
לדברי ד"ר חגית פורן פלדמן מנהלת מלר״ד ילדים לניאדו: "הבנו שאחד הדברים הכי נדרשים למלר"ד שלנו הוא היכולת לגעת בכל סוגי הילדים - גם במי שמתקשה בתקשורת או בוויסות, וגם במי שהחוויה אצלנו מציפה וקשה. המעבר למלר"ד מונגש דחף אותנו למצוא גמישות בתוך מערכת נוקשה, גם בזמן חירום ובמהירות, ולשים את המטופל ובני משפחתו במרכז - כולל מתן מקום להורים כחלק מהצוות המטפל. יצרנו שיח מכיל ומעצים, למשפחות ולצוות כאחד".
באירוע השקת חדר ה"סנוזלן" אמר מנכ"ל בית החולים לניאדו מר נדב חן: "החדר הזה הינו בשורה ענקית להורים ולמשפחות של ילדים הסובלים מאוטיזם וילדים בעלי צרכים מיוחדים. ההשקעה שלנו, יחד עם השקעת משרד הבריאות, אלו"ט, חברת טבע ואוני' תל אביב מעידה על החשיבות הלאומית של הפרוייקט הזה. מטרתנו הינה אחת – מתן מענה רפואי וסיעודי ברמה הגבוהה ביותר לילדים אלו, תוך התחשבות מקסימלית בצרכים היחודיים שלהם. יישר כח לכל העוסקים במלאכה !"
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.