שורה של מפגשי תרבות ומוזיקה בגינות ובמרחבים קהילתיים ברחבי העיר, שזכו להיענות יפה ומשכו יחד מאות מתושבי חדרה
מחלקת התרבות של פנאי העיר חדרה ממשיכה בקיץ הנוכחי בקונספט שמבקש להוציא את התרבות מאולמות המופעים ולהביא אותה אל הקהילה – קרוב לבית, באווירה פתוחה ונגישה ובמפגש בלתי אמצעי עם הקהל.
במסגרת פעילות הקיץ, בהובלת שירלי שטרית, מנהלת מחלקת התרבות בפנאי העיר, התקיימה שורה של מפגשי תרבות ומוזיקה בגינות ובמרחבים קהילתיים ברחבי העיר, שזכו להיענות יפה ומשכו יחד מאות מתושבי חדרה.
אחד המוקדים הבולטים היה גן ברנדייס, שבו התקיימו במהלך הקיץ ערבי תרבות לקהלים שונים. בסוף חודש יולי נערך במקום המופע "ירדה השבת" – מפגש מוזיקלי וסיפורי סביב שירי השבת הישראליים, עם מיקה עינב, איה קפלן ועידן טולדנו. הערב שילב סיפורים על השירים הגדולים שתפסו מקום בפסקול הישראלי לצד ביצועים מוזיקליים לשירים מוכרים ואהובים.
בחודש אוגוסט התקיימה באותו המקום קבלת השבת האנדלוסית "שלום לבן דודי", עם להקת "מרקש אקספרס". המופע הביא אל הגינה את הצלילים, הפיוטים והקולות של המסורת היהודית מצפון אפריקה ואנדלוסיה, ויצר חיבור בין תרבות, מסורת וקהילה.
שני האירועים הם חלק מתפיסה רחבה יותר שמקדמת פנאי העיר: לצד מופעים גדולים ואירועי תרבות מרכזיים, לייצר גם מפגשים איכותיים ואינטימיים יותר בתוך השכונות, המאפשרים לתושבים ליהנות מתוכן תרבותי מגוון ונגיש בסביבה הקהילתית שלהם.
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר חדרה: "תרבות לא חייבת להישאר רק בתוך אולם. אחד היעדים שלנו בפנאי העיר הוא להביא תוכן איכותי גם אל השכונות, אל הגינות ואל המרחבים שבהם הקהילה חיה ונפגשת. מאות התושבים שהגיעו למפגשים האלה לאורך הקיץ מוכיחים שיש בחדרה קהל שמחפש תרבות איכותית, מגוונת ונגישה. אני רוצה להודות לשירלי שטרית על ההובלה, החשיבה והיכולת לייצר תוכן שמחבר בין מוזיקה, מסורת, תרבות וקהילה. נמשיך לפתח את הקונספט הזה ולהביא את התרבות קרוב יותר לתושבים."
בפנאי העיר מציינים כי הפעילות בגינות היא נדבך נוסף בתוכנית הקיץ של העמותה ובתפיסה המבקשת להפוך את מרכזי הפנאי והמרחבים הקהילתיים למוקדי תוכן פעילים – לא רק לילדים ולמשפחות, אלא גם לשוחרי תרבות ולקהל הבוגר בעיר.
שישו ושמחו: הקפות שניות בשבעה מוקדים ברחבי חדרה
עיריית חדרה מזמינה את תושבות ותושבי העיר לחגוג יחד את שמחת תורה באירועי הקפות שניות שיתקיימו במוצאי החג...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2026
טעם חדש בעיר: הפודטראקים מגיעים לנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 24.9.2026
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!