שורה של מפגשי תרבות ומוזיקה בגינות ובמרחבים קהילתיים ברחבי העיר, שזכו להיענות יפה ומשכו יחד מאות מתושבי חדרה
מחלקת התרבות של פנאי העיר חדרה ממשיכה בקיץ הנוכחי בקונספט שמבקש להוציא את התרבות מאולמות המופעים ולהביא אותה אל הקהילה – קרוב לבית, באווירה פתוחה ונגישה ובמפגש בלתי אמצעי עם הקהל.
במסגרת פעילות הקיץ, בהובלת שירלי שטרית, מנהלת מחלקת התרבות בפנאי העיר, התקיימה שורה של מפגשי תרבות ומוזיקה בגינות ובמרחבים קהילתיים ברחבי העיר, שזכו להיענות יפה ומשכו יחד מאות מתושבי חדרה.
אחד המוקדים הבולטים היה גן ברנדייס, שבו התקיימו במהלך הקיץ ערבי תרבות לקהלים שונים. בסוף חודש יולי נערך במקום המופע "ירדה השבת" – מפגש מוזיקלי וסיפורי סביב שירי השבת הישראליים, עם מיקה עינב, איה קפלן ועידן טולדנו. הערב שילב סיפורים על השירים הגדולים שתפסו מקום בפסקול הישראלי לצד ביצועים מוזיקליים לשירים מוכרים ואהובים.
בחודש אוגוסט התקיימה באותו המקום קבלת השבת האנדלוסית "שלום לבן דודי", עם להקת "מרקש אקספרס". המופע הביא אל הגינה את הצלילים, הפיוטים והקולות של המסורת היהודית מצפון אפריקה ואנדלוסיה, ויצר חיבור בין תרבות, מסורת וקהילה.
שני האירועים הם חלק מתפיסה רחבה יותר שמקדמת פנאי העיר: לצד מופעים גדולים ואירועי תרבות מרכזיים, לייצר גם מפגשים איכותיים ואינטימיים יותר בתוך השכונות, המאפשרים לתושבים ליהנות מתוכן תרבותי מגוון ונגיש בסביבה הקהילתית שלהם.
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר חדרה: "תרבות לא חייבת להישאר רק בתוך אולם. אחד היעדים שלנו בפנאי העיר הוא להביא תוכן איכותי גם אל השכונות, אל הגינות ואל המרחבים שבהם הקהילה חיה ונפגשת. מאות התושבים שהגיעו למפגשים האלה לאורך הקיץ מוכיחים שיש בחדרה קהל שמחפש תרבות איכותית, מגוונת ונגישה. אני רוצה להודות לשירלי שטרית על ההובלה, החשיבה והיכולת לייצר תוכן שמחבר בין מוזיקה, מסורת, תרבות וקהילה. נמשיך לפתח את הקונספט הזה ולהביא את התרבות קרוב יותר לתושבים."
בפנאי העיר מציינים כי הפעילות בגינות היא נדבך נוסף בתוכנית הקיץ של העמותה ובתפיסה המבקשת להפוך את מרכזי הפנאי והמרחבים הקהילתיים למוקדי תוכן פעילים – לא רק לילדים ולמשפחות, אלא גם לשוחרי תרבות ולקהל הבוגר בעיר.
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית "אקולידר"
...
פלאשנט לוקאלי | 1.8.2026
מדברים על זה
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.