כתב אישום כנגד תושב קדימה בגין סחר בתרופות וזיוף מסמכים
פלאשנט חדשות יום חמישי,
22 באוקטובר 2026, 12:05
כנגד דוד עטר מקדימה ואדם נוסף הוגש אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד כתב אישום נגד דוד עטר (74) מקדימה-צורן ורוקח בבית מרקחת ג'מיל סואעד (36) מסלמה, אשר פעלו יחד על מנת להנפיק אלפי תרופות נרקוטיות וסמים מסוכנים על סמך מאות מרשמים מזוייפים. התרופות הופצו לציבור הרחב והשימוש בהם, ללא פיקוח רפואי, עלול לגרום לדום נשימה, פגיעה בכבד ומוות.
מכתבי האישום שהגיש עו"ד יהונתן אילון-הירש מפרקליטות מחוז מרכז עולה, כי במשך כחצי שנה, הפעילו השניים באופן מתוכנן ושיטתי רשת להנפקת סמים מסוכנים ותרופות מבית המרקחת "קלאב פארם" בקניון "אם הדרך" בבית ינאי, בו שימש סואעד כרוקח אחראי, לצורך הפצתם ומכירתם לצדדים שלישיים. לשם כך, השיג עטר עשרות טפסי מרשם רפואיים, תעודות זהות וספחים מזויפים, וכן 18 חותמות של רופאים מומחים שונים. עטר הטביע בעצמו את החותמות המזויפות על גבי 117 מרשמים שכללו פרטים כוזבים על שמות עשרות אזרחים תמימים, וכן על שם אשתו ובני משפחה נוספים- כולם ללא ידיעתם או הסכמתם. כדי למנוע את חשיפת המרמה, ניהל עטר שלושה יומני מעקב קפדניים שבהם תיעד את שמות האזרחים שבהם השתמש, מועדי המשיכות וסוגי הסמים שנלקחו.
במסגרת הקשר בין השניים, פקד עטר את בית המרקחת בעשרות הזדמנויות שונות. סואעד, ביודעו כי המרשמים מזויפים, סיפק וניפק סמים מסוכנים בכמויות מסחריות, מבלי שווידא את אמינות המרשמים, ללא הצגת תעודות מזהות כדין, ותוך הפרה חמורה של חובותיו המקצועיות כרוקח אחראי. המרשמים המזויפים כללו פגמים משמעותיים, לרבות שגיאות כתיב בתרופות ובמקצועות הרפואה, שימוש בשמות של רופאים שאינם קיימים כלל או שפרשו לגמלאות, חתימות ידניות זהות של רופאים שונים, ואף מרשם עליו חתומה רופאה שהיא למעשה פיזיותרפיסטית.
בין השניים סוכם, כי עטר ישלם את התשלום בהתאם למחירה הרשמי של התרופה המצוינת במרשם המזויף, וכן ישלם סכום נוסף, במזומן, עבור ניפוק כל תרופה שהיא סם מסוכן. באופן זה, ניתן היה להציג במרמה כלפי הרשויות, הליך תקין של ניפוק הסמים המסוכנים.
באופן זה, ניפק סואעד לעטר- בעצמו ובאמצעות רוקח נוסף שעבד בבית מרקחת– *כמויות מסחריות של סמים נרקוטיים ותרופות ממכרות, בהם 690 מדבקות פנטניל, 1,560 טבליות "פרקוסט", 3,030 טבליות "ריטלין", וכן טבליות "טרגין", "וויואנס" ו"אטנט".*
בתמורה, גבה סואעד מעטר תשלום במזומן בין 500-400 ₪ עבור כל מרשם, כאשר בסך הכל שלשל לכיסו כ- 58 אלף ₪.*
לאחר קבלת הסמים, מכר אותם עטר לגורמים שלישיים לצורך הפצתם בציבור תמורת כסף מזומן, אותו הסתיר והסליק בביתו. סך עבירות הלבנת ההון המיוחסות לו עומד על לפחות 335,500 ש"ח (במזומן ובמט"ח).
כתב האישום מייחס לנאשמים ביצוע עבירות של קשירת קשר לפשע, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, וכן יצוא, יבוא, מסחר והספקה של סמים מסוכנים. בנוסף מיוחסות לעטר עבירות זיוף בכוונה לקבל דבר והלבנת הון בהיקף של מאות אלפי שקלים, ולסואעד מיוחסות עבירות של ניפוק תכשיר מרשם בניגוד לדין.
הפרקליטות הגישה לבית המשפט בקשה לעצור את הנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם. בבקשת המעצר הדגישה הפרקליטות את המסוכנות הגבוהה הנשקפת ממעשיהם לביטחון הציבור נוכח כמויות הסמים שהופצו, וכן את הפגיעה האנושה באמון שניתן ברוקח מורשה, אשר הפך את בית המרקחת לצינור אספקה מסחרי של חומרים ממכרים ומסכני חיים, תמורת בצע כסף.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.