הפירסינג באוזן גרם לזיהום חמור ולאשפוז בבה"ח הלל יפה
מירית אזרחי יום שלישי,
18 בנובמבר 2014, 15:50
בת 34 מפרדס חנה-כרכור הגיעה למיון במרכז הרפואי הלל יפה בחדרה, כשהיא סובלת מכאבים עזים ונפיחות באוזן, לאחר ביצוע פירסינג.
אישה בת 34 מפרדס חנה-כרכור, בסך הכול רצתה להתחדש בפירסינג באוזן. אך ניקוב פשוט ושכיח יחסית הפך כעבור שבועיים לאשפוז ביחידה לאף אוזן גרון של המרכז הרפואי "הלל יפה" עקב זיהום חמור של סחוס האפרכסת.
"הסיפור התחיל לפני שבועיים כשהחלטתי להוסיף נקב לעגיל בחלק העליון של האוזן, לא משהו לא מקובל או בלתי שגרתי. משהו כזה שרואים אצל הרבה אנשים", היא מספרת . "הפעולה עצמה נעשתה בחנות מוכרת ומסודרת, עברה בקלות, עד שבסוף השבוע האחרון התחלתי להרגיש כאבים עזים באוזן שלוותה בנפיחות משמעותית.
ניסיתי לחטא את זה באלכוהול, אבל כלום לא עזר. משלא חל שיפור במצב, החלטתי לגשת לחדר המיון של "הלל יפה".
האישה הייתה בטוחה שהביקור במיון יסתכם בהוצאת העגיל והמלצה על אנטיביוטיקה, אבל הצוות בחדר מיון חשב אחרת, ולאחר שאובחנה כסובלת זיהום חמור בסחוס של האפרכסת (פריכונדריטיס) ובעור, הושארה לאשפוז, טיפול רפואי והשגחה.
פרופ' משנה ברוורמן (צילום: דוברות בית החולים הלל יפה)
פרופ' משנה יצחק ברוורמן, מנהל היחידה לאף אוזן גרון של המרכז הרפואי הלל יפה, מסביר כי נתקל בעבר במקרים רבים של פירסינג שהזדהם, אבל מבקש להזהיר בעיקר מסוג הפירסינג אותו ביצעה האישה שאושפזה, בתנור העליון ועל הסחוס של האוזן: "הרבה אנשים לא יודעים, אבל דווקא פירסינג בסחוס, שבו יש מעט כלי דם, עלול ליצור פגיעה בלתי הפיכה, כזאת, שאם היא מתרחשת, אפשרות הריפוי נמוכה.
הפגיעה בסחוס, עלולה לגרום לעיוות במראה האוזן ("אוזן כרובית"), שלא ניתנת לתיקון על ידי ניתוח. הסכנה הנוספת על הפגיעה במראה, כאמור, היא זיהום, אשר בקלות יכול לחדור למחזור הדם ולגרום לזיהום בכלל הגוף", הוא אומר.
לסיכום, מציין פרופ' משנה ברוורמן: "אם כבר בחרתם לבצע פירסינג, וודאו כי המכון המדובר פועל על פי הנחיות משרד הבריאות, עקבו אחר הוראות החיטוי ושימו לב לסימנים המעידים על תחילתו של זיהום מקומי, דוגמת נפיחות, כאבים וחום גבוה".
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".