גד כספי, מירית אזרחי יום רביעי,
26 בנובמבר 2014, 15:30
תרגיל "להבה כתומה 9", המדמה תרחיש ביולוגי חריג במחוזות צפון וחיפה, מתקיים בחדרה ויימשך יומיים - היום ומחר.
בתרגיל לקח חלק המרכז הרפואי הלל יפה ובהשתתפות שירותי הצלה וחירום, צבא, משטרה ועוד.
המרכז הרפואי הלל יפה לקח חלק בתרגיל ארצי בנושא אירוע ביולוגי חריג, בו השתתפו גורמי רפואה, צבא, משטרה, בטחון ואחרים.
בית החולים תרגל מצב של גילוי תחלואה חריגה במחלקות האשפוז, בחדר מיון ועוד. בית החולים תורגל יחד עם משרד הבריאות, בית החולים בנהריה, שירותי הצלה וחירום אזוריים, קופות החולים ועוד. עוד נכחו בתרגיל לשם לימוד על ההתנהלות במצב חירום ייחודי זה: נציגים ממשרד הבריאות של ברלין, גרמניה, רופאים בקורס רפואת חירום מטעם ממשלת איטליה.
ד"ר מיקי דודקביץ', סגן מנהל המרכז הרפואי: "ישנה חשיבות רבה בתרגול מצב שבו ישנו מחולל ביולוגי וחשד קיים להתפרצות. קיימים בבית החולים נהלים קפדניים בעניין, ואנו תקווה שלא נגיע למצב אמת".
צוות ממוגן,בדיקה בכניסה למיון המרכז הרפואי הלל יפה (צילום: דוברות בית החולים הלל יפה)
את התרגיל מובילים פיקוד העורף ומשרד הבריאות, בשיתוף עיריית חדרה, להעלאת המוכנות של כלל ארגוני הבריאות וארגונים לא רפואיים בתחום נפת חדרה, הן אזרחיים והן צבאיים, ושל גופי מטה לאומיים במשרדי הבריאות והחקלאות להתמודדות עם אירוע ביולוגי חריג.
"להבה כתומה 9" נועד לתרגל זיהוי מחולל ותרחיש, קביעת גבולות אירוע וזירות אירוע, התמודדות עם השלכותיהם, בניית תמונת מצב רפואית ברמת הרשות, המחוז וברמה הלאומית, שילוב גורמים לא רפואיים, כמו משטרה, משרד החקלאות ועוד, במערכות התגובה; כל זאת במטרה לשפר את הידע המקצועי ובניית הליכי תיאום ושליטה בקרב גופי הרפואה, ארגוני חירום והרשות המקומית.
ביצוע בדיקות במיון ביולוגי במהלך התרגיל (צילום: דוברות בית החולים הלל יפה)
בתרגיל לוקחים חלק כל גופי הרפואה, ביניהם לשכות הבריאות במחוז חיפה ולשכת בריאות נפתית חדרה, בית חולים "הלל יפה", קופות החולים, מד"א מרחב שרון, מכון לאומי לרפואה משפטית, חיל רפואה ועוד. כמו כן יקחו חלק גופי שטח לא רפואיים, ביניהם המכון הביולוגי, מחוז צפון בפיקוד העורף, המשטרה, צה"ל, עיריית חדרה ועוד.
היום הראשון לתרגיל יתמקד בתרגול מרפאות, וביום השני יתורגל נוהל פתיחת מרכז נחשפים שבו "יטופלו" נפגעי החומר הביולוגי החריג. מרכז הנחשפים ייפתח באולם הספורט בית הספר הרב תחומי למדעים ואמנויות, עם כ-100 נפגעים מדומים.
פעילות מתואמת של מערכת הבריאות, פיקוד העורף והרשות המקומית, חיונית להמשך שגרת חיים תקינה גם בשעת חירום.
קבלת חולה באופן ממוגן במהלך התרגיל (צילום: דוברות בית החולים הלל יפה)
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!