אחרי 65 שנה של קיפאון שכונת חפציבה תקבל אישורי פיתוח
מירית אזרחי יום ראשון,
7 בדצמבר 2014, 20:29
65 שנה אחרי הקמתה: שכונת חפציבה בחדרה קיבלה אישור תב"ע ממשרד השיכון.
משרד השיכון נענה לבקשתו של ראש עיריית חדרה, והעביר הרשאה לתכנון התב"ע בשכונה. כעת התושבים יכולים להוציא היתרים כחוק, והעירייה מתכננת להתחיל לפתח את השכונה.
שר הבינוי והשיכון, אורי אריאל, נענה לבקשתו של ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, לקדם הסדרה של התב"ע בשכונת חפציבה. השבוע העביר משרד השיכון את ההרשאה התקציבית לתכנונה.
רקע היסטורי : שכונת חפציבה נוסדה לפני כ-65 שנה על ידי עולים מתימן. מייסדי השכונה קיבלו בתים מחברת "גב ים" מבלי שידעו כי זכויותיהם בקרקע אינן רשומות. כיום מתגוררות בשכונה עשרות משפחות, ולכל אחת שטח של כדונם.
בחלק מהמגרשים נבנו יחידת דיור אחת או שתיים, ובחלקם אף יותר מזה. למרות שחלפו 65 שנה מיום הקמתה, עד כה לא הוסדרו זכויות התושבים.
כמו כן, בהיעדר תב"ע מוסדרת לא ניתן היה להשקיע ולפתח את השכונה.
ראש העיריה, צביקה גנדלמן ביחד עם חדווה יחזקאלי בשכונת חפציבה (צילום: דוברות העיריה)
מאז כניסתו לתפקיד עמד גנדלמן מקרוב על מצוקת התושבים, והזמין את שר הבינוי והשיכון, אורי אריאל, לסייר בחדרה, ובין היתר בשכונת חפציבה.
בעקבות ההזמנה הגיע השר לחדרה לפני מספר חודשים וערך ישיבת עבודה עם ראש העיר גנדלמן והצוות המקצועי של העירייה. בתום הדיון יצא השר עם ראש העיר ועם חבר מועצת העיר, יו"ר הקואליציה עו"ד אלי בוסקילה, וכן עם הצוותים המקצועיים בעירייה ובמשרד השיכון, לסיור בחדרה על מנת לבחון מקרוב את הנושאים שהעלה ראש העיר ואת הדרכים לסיוע.
בין הנושאים שעליהם שם ראש העיר דגש היה הסדרת התב"ע בחפציבה. לשר הוסבר, כי מדובר בשכונה ותיקה שנבנתה ללא תב"ע, וכי הדבר גורם לסבל רב לתושבים המייחלים להסדרה.
בתום ביקורו של השר סוכם, כי משרד השיכון יעשה כל מאמץ לקדם את העברת התקציב לתכנון תב"ע לשכונה כבר בתוכנית העבודה 2014.
גנדלמן מינה את סגניתו, חדווה יחזקאלי, לאשת הקשר שתעמוד מול משרד השיכון לקידום משותף של הטיפול בנושא. השבוע התבשרו גנדלמן ויחזקאלי, כי המאמץ נשא פרי וכי משרד הבינוי והשיכון אישר 1,150,000 שקלים עבור: "תכנון תב"ע לשכונת מגורים חפציבה, כ-280 יחידות דיור כולל הכנת תצ"ר (תוכנית לצורכי רישום) ונספחי בינוי".
מהנדס העיר נועם גרייף מציין : "מדובר בהסדרה סטטוטורית של מצב השכונה. משרד השיכון מממן את התכנון שינוהל על-ידי אגף ההנדסה של העירייה. באחריות אגף ההנדסה לקדם מערכת חוזים מול היועצים השונים, ולקדם את התב"ע עד למתן תוקף".
יחזקאלי הוסיפה : "זהו יום מרגש. אחרי יותר מ-60 שנה אנו סותמים את הגולל על סבלם המתמשך של תושבי חפציבה ומעניקים למקום תנאים הראויים לשכונה ותיקה בעיר ואם בישראל. העוול שנגרם לתושבים בחפציבה במשך שנים רבות יבוא אל קיצו בהכנת תוכנית בניין עיר שתאפשר לתושבים להוציא היתרים כחוק ולהפוך לשכונה מסודרת לכל דבר ועניין".
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית "אקולידר"
...
פלאשנט לוקאלי | 1.8.2026
מדברים על זה
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.