אחרי 65 שנה של קיפאון שכונת חפציבה תקבל אישורי פיתוח
מירית אזרחי יום ראשון,
7 בדצמבר 2014, 20:29
65 שנה אחרי הקמתה: שכונת חפציבה בחדרה קיבלה אישור תב"ע ממשרד השיכון.
משרד השיכון נענה לבקשתו של ראש עיריית חדרה, והעביר הרשאה לתכנון התב"ע בשכונה. כעת התושבים יכולים להוציא היתרים כחוק, והעירייה מתכננת להתחיל לפתח את השכונה.
שר הבינוי והשיכון, אורי אריאל, נענה לבקשתו של ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, לקדם הסדרה של התב"ע בשכונת חפציבה. השבוע העביר משרד השיכון את ההרשאה התקציבית לתכנונה.
רקע היסטורי : שכונת חפציבה נוסדה לפני כ-65 שנה על ידי עולים מתימן. מייסדי השכונה קיבלו בתים מחברת "גב ים" מבלי שידעו כי זכויותיהם בקרקע אינן רשומות. כיום מתגוררות בשכונה עשרות משפחות, ולכל אחת שטח של כדונם.
בחלק מהמגרשים נבנו יחידת דיור אחת או שתיים, ובחלקם אף יותר מזה. למרות שחלפו 65 שנה מיום הקמתה, עד כה לא הוסדרו זכויות התושבים.
כמו כן, בהיעדר תב"ע מוסדרת לא ניתן היה להשקיע ולפתח את השכונה.
ראש העיריה, צביקה גנדלמן ביחד עם חדווה יחזקאלי בשכונת חפציבה (צילום: דוברות העיריה)
מאז כניסתו לתפקיד עמד גנדלמן מקרוב על מצוקת התושבים, והזמין את שר הבינוי והשיכון, אורי אריאל, לסייר בחדרה, ובין היתר בשכונת חפציבה.
בעקבות ההזמנה הגיע השר לחדרה לפני מספר חודשים וערך ישיבת עבודה עם ראש העיר גנדלמן והצוות המקצועי של העירייה. בתום הדיון יצא השר עם ראש העיר ועם חבר מועצת העיר, יו"ר הקואליציה עו"ד אלי בוסקילה, וכן עם הצוותים המקצועיים בעירייה ובמשרד השיכון, לסיור בחדרה על מנת לבחון מקרוב את הנושאים שהעלה ראש העיר ואת הדרכים לסיוע.
בין הנושאים שעליהם שם ראש העיר דגש היה הסדרת התב"ע בחפציבה. לשר הוסבר, כי מדובר בשכונה ותיקה שנבנתה ללא תב"ע, וכי הדבר גורם לסבל רב לתושבים המייחלים להסדרה.
בתום ביקורו של השר סוכם, כי משרד השיכון יעשה כל מאמץ לקדם את העברת התקציב לתכנון תב"ע לשכונה כבר בתוכנית העבודה 2014.
גנדלמן מינה את סגניתו, חדווה יחזקאלי, לאשת הקשר שתעמוד מול משרד השיכון לקידום משותף של הטיפול בנושא. השבוע התבשרו גנדלמן ויחזקאלי, כי המאמץ נשא פרי וכי משרד הבינוי והשיכון אישר 1,150,000 שקלים עבור: "תכנון תב"ע לשכונת מגורים חפציבה, כ-280 יחידות דיור כולל הכנת תצ"ר (תוכנית לצורכי רישום) ונספחי בינוי".
מהנדס העיר נועם גרייף מציין : "מדובר בהסדרה סטטוטורית של מצב השכונה. משרד השיכון מממן את התכנון שינוהל על-ידי אגף ההנדסה של העירייה. באחריות אגף ההנדסה לקדם מערכת חוזים מול היועצים השונים, ולקדם את התב"ע עד למתן תוקף".
יחזקאלי הוסיפה : "זהו יום מרגש. אחרי יותר מ-60 שנה אנו סותמים את הגולל על סבלם המתמשך של תושבי חפציבה ומעניקים למקום תנאים הראויים לשכונה ותיקה בעיר ואם בישראל. העוול שנגרם לתושבים בחפציבה במשך שנים רבות יבוא אל קיצו בהכנת תוכנית בניין עיר שתאפשר לתושבים להוציא היתרים כחוק ולהפוך לשכונה מסודרת לכל דבר ועניין".
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
לרגל השקת GOLBARY CLUB קו חדש של בית האופנה גולברי, שעוצב בהשראת עולמות הטניס והפאדל, יוצא המותג בקמפיין רחב, לחשוף את הקולקציה החדשה של פריטים המשלבים מראה ספורטיבי מוקפד, סטייל נקי ונוכחות אופנתית עדכנית. את הקמפיין מובילה הפרזנטורית אילנית לוי, ולצידה משתתפות שגית רביבו ולאה ינאי, חלק מנבחרת השגרירות של המותג גולברי. הקמפיין יחשוף לראשונה את הקולקציה המציגה פרשנות חדשה למלתחת הקיץ.
ברכות לדניאלה אטיה, סגנית מנהלת בית החינוך הממ״ד אביחי, שנבחרה לאחת מ-50 המורים המצטיינים בישראל במסגרת תחרות "המורה של המדינה". הבחירה בדניאלה, שעליה המליצו תלמידים, הורים וצוותי חינוך, הביאה גאווה גדולה לנתניה. דניאלה הגיעה לישיבת המועצה בנתניה יחד עם בני משפחה הגאים והמאושרים. חבר מועצת העיר ואיש החינוך ים מאיר קרן, ברך את דניאלה ואמר שמהיכרות אישית עם המשפחה הוא לא מתפלא שיצאו ילדה כזו מוצלחת.
תערוכה מסקרנת במיוחד: דקל הררי פותח תערוכת יחיד חדשה בגלריית Global Art בתל אביב והופך עיתונים יומיומיים לאמנות חדה ובועטת. באמצעות חיתוך, צבע ושכבות של כותרות, הררי בוחן כיצד שטף המידע, החדשות והשגרה מעצבים את הזהות שלנו. במקום לקרוא ולזרוק, הוא מעניק לעיתון חיים חדשים - כאלה שמכריחים לעצור ולהתבונן. התערוכה “[dd/mmm/yyyy]” עוסקת במתח שבין מידע, הרגל וזעזוע שנשחק בתוך מציאות חוזרת. הררי, שמגיע דווקא מרקע עסקי, מתרגם כותרות, מלחמות ושגרה לדימויים עוצמתיים שנשארים בתודעה. הפתיחה ב-20.5 בתל אביב, והתוצאה מבטיחה הרבה יותר מקריאת בוקר שגרתית. אוצרות - מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 20.6.2026.
מותג האיפור KIKO MILANO קיים השבוע אירוע השקת LOVE FUSION סדרת מוצרי בייס ליין חדשה, שאליו הגיעו מאות מוזמנים ונהנו מצפייה בסרט ״השטן לובשת פראדה״ בהוט סינמה כפר סבא. בין האורחים שהגיעו להשקה: טליה עובדיה, ליה נגה, טל תמם, עידן ברוליה ועוד. היה שמח!