עיריית חדרה חתמה על טופס 4 לבניין של חברת גינדי שבו קרסו מרפסות לפני שנה. מדובר בבניין מס' 2 (המזרחי), הכולל 9 קומות ו-38 יחידות דיור, ברחוב נחל פרת 3 בחדרה.
טופס 4 נחתם לאחר השלמת חיזוק כל המרפסות בבניין ולאחר שעבר את כל הבדיקות, הן על-ידי העירייה והן על-ידי המהנדס ישראל דוד מטעם חברת גינדי.
כזכור, לאחר קריסת המרפסות בדצמבר 2013, הכריזה העירייה על הבניין כמבנה מסוכן וביטלה את אישור האכלוס שלו. החברה הגישה בקשה לטופס 4 חדש, והובהר לה כי האישור ינופק רק לאחר השלמת כל האישורים הנדרשים.
לאחר השלמת חיזוק המרפסות על פי היתר הבנייה התקף נדרשה חברת גינדי להמציא מחדש את כל האישורים לרבות הוכחת יציבות המבנה לאחר קבלת תוצאות כל הבדיקות, כולל בדיקות ההעמסה, וכן אישור מחלקת הפיקוח על הבנייה והפיתוח, אישור פיקוח עליון, אישור תאגיד המים, אישור מהנדס למקלט וממ"ד, אישורי איכות הסביבה, תברואה, כבאות, פיתוח כבישים, אישור נגישות ועוד.
עם השלמת השלבים האמורים התקיים במקום סיור עם מנכ"ל העירייה ועם הצוות המקצועי של העירייה כדי לוודא שהמבנה עונה לדרישות טופס 4. לאחר שהתקבל אישור של מהנדס על כך שאין מניעה להוציא טופס 4, נחתם האישור.
הונפק טופס 4 לבניין של חברת גינדי שבו קרסו מרפסות לפני שנה (צילום: גד כספי)
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.