מיד עם כניסתה של הנהלת העיר הנוכחית התברר כי ירשה גרעון תקציבי ענק. ראש העיר הצהיר על מדיניות של ריסון תקציבי והצליח לצמצם את הגרעון השוטף מ-22 מיליון שקלים ל-6 מיליון שקלים.
בתוך שנת כהונה ראשונה הצליח ראש העיר צביקה גנדלמן להוביל את העירייה לצמצום הגרעון השוטף בעשרות אחוזים.
מיד עם תחילת הכהונה של הנהלת העיר החדשה בנובמבר 2013 התגלה מצבה העגום של קופת העירייה.
הנהלת העיר בראשותו של גנדלמן ירשה גירעון מצטבר בגובה 114 מיליון שקלים, וכן חובות למערכת הבנקאית בסך 240 מיליון שקלים, צ'קים דחויים לספקים בהיקף של 50 מיליון שקלים, ותביעות משפטיות המתנהלות נגד העירייה בהיקף של 61 מיליון שקלים על מנת להבריא את העירייה ולפעול לצמצום הגרעון, הוביל ראש העיר תוכנית התייעלות שכללה צמצום עלויות וקיצוץ בהוצאות, ומצד שני העמקת הגבייה מארנונה וגיוס תקציבים בסך של יותר מ-80 מיליון שקלים ממשרדי ממשלה ורשויות לאומיות.
לקראת תום שנת 2014, השנה הראשונה לכהונת ראש העיר גנדלמן והנהלת העיר הנוכחית, עלה היקף הגבייה מארנונה בכ-17 מיליון שקלים, מכ-272 מיליון שקלים בשנת 2013 לכ-289 מיליון שקלים בשנה זו.
מסתבר כי המאמץ השתלם, וכי מאמצי ההתייעלות מחד והגידול בגבייה מאידך הביאו תוך שנה אחת לצמצום של כ-36 אחוז בגרעון השוטף. מ-22,066 מיליון שקלים גרעון שוטף ב-2013, ל-6 מיליון שקלים, נכון לתחילת אוקטובר 2014.
לדברי גנדלמן, בכוונתו להמשיך את הריסון התקציבי בעירייה גם בשנת 2015, כמתחייב ממצבה הכספי של העירייה.
עם זאת, הנחה גנדלמן את אנשי המקצוע להמשיך לקצץ בעלויות ובהוצאות, אך במקביל לא לפגוע בתקציבי החינוך, הרווחה, שמירה על ניקיון וחזות העיר, והעלאת רמת השירות לתושבים.
ראש העירייה צביקה גנדלמן עם שר האוצר לשעבר יאיר לפיד. (צילום: דוברות העיריה)
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.