מועצת פרדס חנה כרכור הציבה שלטי חוצות הקוראים להתגייסות התושבים למאבק במפחמות המזהמות. את הקמפיין מוביל הסלוגן : "פרדס חנה כרכור מתגייסת למען אוויר נקי. יחד נאבקים בעשן המפחמות".
מועצת פרדס חנה- כרכור יצאה לאחרונה בקמפיין נרחב הקורא להתגייסות התושבים למאבק במפחמות המזהמות. המועצה הציבה שלטי חוצות בכל רחבי הישוב, שנועדו להעלות את המודעות הציבורית לנושא חשוב זה.
את הקמפיין מוביל הסלוגן :" פרדס חנה כרכור מתגייסת למען אוויר נקי. יחד נאבקים בעשן המפחמות", והוא כולל הפנייה לאתר האינטרנט של המועצה ולעמוד הפייסבוק של מטה המאבק המשותף לתושבי פרדס חנה כרכור והמועצות האזוריות מנשה ואלונה.
העלאת המודעות מתבצעת במקביל לפעילות המועצה באפיקים נוספים המשפטי, החוקתי והציבורי . "הצטרפנו לעתירה לבג"צ כנגד פעילות המפחמות, זוהי עתירה שניה של המועצה לבג"צ בנושא זה", אומר השבוע ראש המועצה המקומית פרדס חנה –כרכור, חיים געש.
בנוסף, בעקבות פנייתו של חיים געש וגורמים מובילים במטה המאבק לחברת הכנסת ויו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה, ח"כ מירי רגב, התקיים לאחרונה דיון דחוף בכנסת בנושא זה. געש מציין: " חברת הכנסת רגב נענתה לפנייתנו וקיימה את הדיון בנושא בהתראה קצרה".
מלבד געש בדיון בכנסת השתתפו ראש מועצת מנשה, אילן שדה, ונציגי מטה המאבק מהישובים השונים באזור. ממועצת פרדס חנה כרכור נמסר, כי בימים אלו שוקלת המועצה פנייה לשרים נוספים לקידום הטיפול במפגע.
בסיכום הדיון הנחתה חברת הכנסת מירי רגב את צוות ועדת הפנים של הכנסת משרדי החקלאות והגנת הסביבה והמנהל האזרחי להשלים את התקנת התקנות, כדי שמפגע סביבתי חוצה גבולות זה לא ישוב באביב ובקיץ הקרוב. רגב אף ציינה, כי היא תשקול הגשת הצעת חוק פרטית בכנסת לטיפול בנושא זה.
הרקע למפגע המפחמות ידוע ומוכר : חומר הגלם העיקרי לייצור הפחם במפחמות הינו גזם חקלאי מישראל. הגזם שמקורו בעצים ומטעים שנעקרו על ידי החקלאים בעיקר באזור מישור החוף, נמכר כחומר בעירה ומגיע ליצרני הפחם בשטחים.
חיים געש מדגיש, כי מכירת הגזם למפחמות הינה בפועל עבירה על צו אלוף . "פנייתי לחברת הכנסת רגב נועדה להביא את הגוף המחוקק, ובמקרה זה את הועדה להגנת הסביבה, לתקן תקנות המחייבות חקלאים לפנות את הגזם מהמטעים לאתר מורשה בשטחי מדינת ישראל, וליצירת הסדר לקניית הגזם מהחקלאים", הוא אומר.
"תחושת הנטישה שחשים תושבי האזור מחריפה נוכח התגברות המפגעים, וחוסר הטיפול מצד השלטון המרכזי. הפנייה לחברי הכנסת ולשרים נועדה להביא את השלטון המרכזי להפעיל את מלוא כוחו על מנת לדאוג שתקנות אלו יתוקננו, יתוקצבו ויאכפו", אומר חיים געש, ומוסיף: "המפחמות הן מפגע בריאותי וסביבתי, המחייב טיפול מידי של המדינה. אנו קוראים להתגייסות התושבים למען המאבק והמלחמה על הזכות הבסיסית לנשום אוויר נקי נטול עשן ומזהמים. אנו נמשיך לפעול בכל האפיקים למען מטרה חשובה זו".
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.