ועדת הערר של המועצה הארצית דחתה היום את הערר של משרד התיירות, הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל, והשאירה על כנה את החלטת הוועדה המחוזית חיפה, שדחתה את התכנית.
החברה להגנת הטבע, שביקשה מהוועדה לדחות את הערר: "החלטה ציבורית אמיצה, האזור משמש אבן שואבת לציבור הרחב ולבעלי חיים נדירים"
ועדת הערר של המועצה הארצית לתכנון ובנייה, החליטה היום לדחות את הערר של רשות מקרקעי ישראל, משרד התיירות ומשרד הבינוי והשיכון, וקבעה כי לא יוקם כפר נופש בסמוך לחוף נחשולים. בכך השאירה ועדת הערר על כנה את החלטת הוועדה המחוזית מחיפה, שדחתה את התכנית. החלטת הוועדה מצורפת למעלה.
על פי התכנית, היו אמורים להיבנות 500 יחידות אירוח מצפון לקיבוץ נחשולים, בשטח הנושק לגן לאומי תל דור ומרוחק כ – 300 מטר בלבד מחוף דור.
בהחלטתה קבעה הוועדה: "אנו תקווה כי שטח התכנית יפותח לתועלת הציבור הרחב, כחלק מהסביבה המיידית של חוף הים והגן הלאומי, תוך שחזור הבריכה הקדומה שהייתה בו. כך, יתאפשר לציבור ליהנות מנוף פתוח ומאתר תיירות המשלב את כל אלה. בארץ צפופה כשלנו, יש בכך משום ברכה רבה."
כרמל סלע, ראש המועצה האזורית חוף הכרמל:" מברך על דחיית התכנית.
אנו סבורים כי יש לשמור על רצועת החוף הייחודית, עתירה בערכי טבע , נוף ומורשת
ומאמינים יחד עם תושבינו כי יש לנהוג באזור ברגישות תוך תפיסת עולם מקיימת ומשמרת".
מהחברה להגנת הטבע, שהגישה לוועדה התנגדות לערר, נמסר: "מדובר בהחלטה ציבורית אמיצה ואנחנו מברכים עליה. זה שטח פתוח לציבור, המהווה כיום אבן שואבת לציבור הרחב, למטיילים, צפרים ורוכבי אופניים, וכן לעופות מים ולשפע של עופות נודדים, יציבים ומזדמנים נדירים". פניית החברה להגנת הטבע, בדרישה לדחות את הערר, מצורפת למעלה.
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.