ועדת הערר של המועצה הארצית דחתה היום את הערר של משרד התיירות, הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל, והשאירה על כנה את החלטת הוועדה המחוזית חיפה, שדחתה את התכנית.
החברה להגנת הטבע, שביקשה מהוועדה לדחות את הערר: "החלטה ציבורית אמיצה, האזור משמש אבן שואבת לציבור הרחב ולבעלי חיים נדירים"
ועדת הערר של המועצה הארצית לתכנון ובנייה, החליטה היום לדחות את הערר של רשות מקרקעי ישראל, משרד התיירות ומשרד הבינוי והשיכון, וקבעה כי לא יוקם כפר נופש בסמוך לחוף נחשולים. בכך השאירה ועדת הערר על כנה את החלטת הוועדה המחוזית מחיפה, שדחתה את התכנית. החלטת הוועדה מצורפת למעלה.
על פי התכנית, היו אמורים להיבנות 500 יחידות אירוח מצפון לקיבוץ נחשולים, בשטח הנושק לגן לאומי תל דור ומרוחק כ – 300 מטר בלבד מחוף דור.
בהחלטתה קבעה הוועדה: "אנו תקווה כי שטח התכנית יפותח לתועלת הציבור הרחב, כחלק מהסביבה המיידית של חוף הים והגן הלאומי, תוך שחזור הבריכה הקדומה שהייתה בו. כך, יתאפשר לציבור ליהנות מנוף פתוח ומאתר תיירות המשלב את כל אלה. בארץ צפופה כשלנו, יש בכך משום ברכה רבה."
כרמל סלע, ראש המועצה האזורית חוף הכרמל:" מברך על דחיית התכנית.
אנו סבורים כי יש לשמור על רצועת החוף הייחודית, עתירה בערכי טבע , נוף ומורשת
ומאמינים יחד עם תושבינו כי יש לנהוג באזור ברגישות תוך תפיסת עולם מקיימת ומשמרת".
מהחברה להגנת הטבע, שהגישה לוועדה התנגדות לערר, נמסר: "מדובר בהחלטה ציבורית אמיצה ואנחנו מברכים עליה. זה שטח פתוח לציבור, המהווה כיום אבן שואבת לציבור הרחב, למטיילים, צפרים ורוכבי אופניים, וכן לעופות מים ולשפע של עופות נודדים, יציבים ומזדמנים נדירים". פניית החברה להגנת הטבע, בדרישה לדחות את הערר, מצורפת למעלה.
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.