מועצת פרדס חנה כרכור ממשיכה בפעילותה לשימור והרחבה של עצי האלון במושבה. השבוע החלה המועצה באמצעות אגף הנדסה ביוזמת מהנדס המועצה אדריכל אריה רפפורט ואגף שפ"ע בניהולו של שמוליק ג'נח, "לאמץ " עצים מישוב שכן.
הפרויקט הייחודי כולל בשלב ראשון העתקת כ-50 עצי אלון תבור בוגרים מחריש לפרדס חנה. עצי האלון נשתלים בחורשת עצי האלון הסמוכה לבית הספר הממלכתי "אלונים" בכדי להעשיר ולעבות את הצמחייה המקומית המאפיינת את הישוב וסביבתו.
עד ראשית המאה ה- 20 היו רוב קרקעות האזור מכוסות ביער של אלון התבור, אך במלחמת העולם הראשונה נכרתו כמעט כל העצים. עצי אלון עתיקים רבים נותרו בכל רחבי הישוב ואף החלה צמיחתם של עצים חדשים בסביבת הוותיקים.
העתקת העצים החלה כיוזמה של הורים לתלמידים מבית הספר "אלונים", הממוקם בסמוך לחורשה, במסגרת ההכנות לחגיגות ט"ו בשבט הקרבות. ההורים חיפשו אפשרות להעתקת עצים בוגרים במקום נטיעתם של שתילים כנהוג מידי שנה. במסגרת היוזמה 6 עצים יועתקו לשטח בית הספר ואילו 44 הנותרים מועתקים לחורשה הסמוכה. החיבור עם בית הספר "אלונים" הירוק יכלול אימוץ העצים בחורשה והמשך העמקת הקשר בין התלמידים לסביבתם. הפעילות הסביבתית- הירוקה הינה בדגש על עצי האלון המהווים חלק מרכזי בעשייה החינוכית-קהילתית בבית הספר, אליהם גם מתייחס שמו של בית הספר הוותיק.
פרויקט העתקת עצים בין רשויות מקומיות מתקיים במסגרת פעילות משותפת של משרד השיכון והבינוי ומשרד החקלאות. מועצת פרדס חנה כרכור התגייסה ונרתמה לאימוץ כ-50 עצי אלון תבור בוגרים בני כ-30 ו-40 שנה מהישוב חריש הסמוך.
ראש מועצת פרדס חנה כרכור, חיים געש ציין כי :"מועצת פרדס חנה כרכור הינה הרשות הראשונה לפעול למען שיקום יער השרון הקדום שהיה יער אלוני התבור הנרחב והוותיק באזור. פעילות זו הינה בהמשך להחלטת המועצה לפני כחודש לאשר שימור עצי אלון בוגרים ברחבי הישוב בהשקעה של כ-100,000 ₪ המשותפת לרשות המקומית ולמשרד החקלאות".
בין העצים הבוגרים המיועדים לשיקום ושימור על ידי המועצה- עץ אלון תבור בלב בית ספר "אלונים", גובהו כ-6 מטרים, קוטר הנוף כ-7 מטרים.
"אימוץ" העצים מתקיים תחת הלכות שנת שמיטה ובאישורים מיוחדים של משרד החקלאות. הרב יהודה עמיחי ממכון התורה והארץ העביר לרשות המקומית הנחיות מפורטות כיצד לשתול את העצים בשטח החורשה תוך שמירה על ההלכה. העצים כוסו ביריעות אטומות בשורשיהם בכדי לאפשר שתילתם על פי הנחיות הרב ומשרד החקלאות.
געש הוסיף כי : " שימור ושיקום מה שהיה בזמנו יער האלונים מתבצע בהמשך לסקר הטבע העירוני אותו הובילה המועצה והוועדה לאיכות הסביבה. הסקר מיפה את מיני הצומח והחי הבולטים הייחודים לנוף המקומי במטרה לשמור עליהם ועל הצביון הכפרי בישוב. ממצאיו של הסקר שולבו בתוכנית המתאר היישובית".
מנהלת בית ספר "אלונים", חגית שוהם מספרת כי בבית הספר הם פועלים בכדי להעצים את השייכות והגאווה של תלמידי "אלונים" לבית ספרם". אנו מנסים להשיב את האלונים לפרדס ולחבר את הילדים לשורשי הישוב ההיסטוריים, הגאוגרפיים, החברתיים והסביבתיים.
"בית ספר אלונים הוקם בלב חורשת האלונים אשר הייתה ועדיין חלק בלתי נפרד מהנוף המקומי. פעמיים בשנה התלמידים מנביטים אלונים בכדי להשיב אותם לטבע, התלמידים הולכים לגני ילדים סמוכים, בתי אבות לבניין המועצה ומחלקים את האלונים המונבטים".
שוהם מספרת כי "אף בשיפוץ יסודי של תוואי חצר בית הספר לפני כשנתיים לא נגעו בעץ האלון הוותיק אשר עומד במקומו. התלמידים בקיאים בסיפור ההיסטוריה של העץ המחובר ושזור בסיפורה של המושבה הוותיקה".
שוהם ביקשה להודות בחום לליאור ויתקון, הורה פעיל לתלמיד בבית הספר וחבר בהנהגה המוסדית שהינו שותף מלא ליוזמה ולהוצאתה מן הכוח אל הפועל .
געש הוסיף וציין כי : ""אנו מקווים כי תהליך ההעתקה יהיה מוצלח והעצים יקלטו ויצמחו בחורש הסמוך לבית הספר. בתום קליטתם נבחן אפשרות אימוצם של עצי אלון נוספים, וכן להמשיך ולהרחיב את הצמחייה המאפיינת את האזור בכל רחבי המושבה. ".
"אימוץ" העצים מתקיים תחת הלכות שנת שמיטה ובאישורים מיוחדים של משרד החקלאות. (צילום: דוברות המועצה המקומית)
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!