חדש בהלל יפה: מרכז לימודי לתלמידים שילמדו בזמן האשפוז
מירית אזרחי יום שלישי,
20 בינואר 2015, 12:19
מחלקת הילדים של המרכז הרפואי הלל יפה, פתחה לאחרונה מרכז טכנולוגי לימודי, הפועל כחלק מהמרכז החינוכי הקיים המציע לתלמידים אפשרות למידה מרחוק להשלמת חומר לימודי. בנוסף מתקיימות גם מגוון פעילויות העשרה לרווחת הילדים המאושפזים ביניהן תרפיה באומנות ובמוזיקה, לימודי רובוטיקה ואפילו – לימודי קסמים.
אשפוז ילד בבית החולים אינו דבר נעים במיוחד, להורה או לילדו. במחלקת הילדים של המרכז הרפואי הלל יפה עושים מזה שנים מאמצים בכדי שהשהות במחלקה לילד החולה ולמשפחתו תהיה חלקה ככול הניתן, ולצד שירותי רפואה וסיעוד בלי מתפשרים, מפעילה המחלקה מרכז חינוכי, תחת פיקוח וניהול של צוות מטעם משרד החינוך ובו מגוון פעילויות לילדים: החל מסיוע בצמצום פערים בלימודים באמצעות למידה מרחוק, דרך משחקי מחשב, ספריה ענפה ופעילויות יצירה, וכלה בחוגי העשרה. הפעילויות הרבות מועברות על ידי מורות ומורים מטעם משרד החינוך וכן מתנדבים.
שיעור תראפיה באומנות. (צילום: דוברות בית החולים)
לאחרונה, הורחבה משמעותית פעילות המרכז החינוכי עם חניכתו של מרחב ייעודי, הממוקם ליד מחלקת הילדים ובו מרוכזת פעילותם של מגוון חוגי העשרה ביניהם: תרפיה בדרמה, מדעים, שחמט, אנגלית, שיעורי תרפיה במוזיקה ובאומנות, שיעורי תנועה, רובוטיקה ואפילו לימוד קסמים. הקמת המרכז התאפשרה הודות לתמיכת הנהלת המרכז הרפואי וכן בסיוע של עמותת "קדימה מדע" בראשות אבי גנון, וכן משרד החינוך. חלק מהפעילויות הרבות נעשות על ידי ובשיתוף מתנדבים, כמו לדוגמא פעילות פרויקט "בני ובנות מצווה", במסגרתה מגיעות בנות מצווה מחדרה והאזור בימי שישי לשם לימוד ומשחק עם הילדים המאושפזים. בדומה, מתקיימים מזה מספר שנים שיעורי רובוטיקה באמצעות מורים מטעם משרד החינוך ומתנדבת שבהשכלתה הינה מורה למדעים. בשיעורים אלה המאושפזים לומדים לבנות ולהפעיל רובוטים.
פעילות זו הורחבה ולאחרונה אף הצטרפו לסייע תלמידי פרויקט רובוטיקה מבית הספר המשותף
(חוף כרמל) מעגן מיכאל.
"המטרה העיקרית של מגוון הפעילויות", מציינת עופרה אברג'יל, מנהלת המרכז החינוכי, "היא להנעים את זמנם של הילדים וכמובן אם יש צורך, להשלים פערים בלימודים. באמצעות המגוון התוכני הרחב שאנו מציעים לילדים, אנו שואפים לחזק את הילדים ולצייד אותם בכלים שיעזרו להם עם חזרתם לבית הספר ולחבריהם בקהילה".
שיעור בלימוד קסמים במרכז החדש (צילום: דוברות בית החולים)
ד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת ילדים, מוסיפה על דבריה של אברג'יל באומרה: "פעילות המרכז החינוכי מסייעת לא רק לילדים ולהוריהם במהלך היציאה משגרת חייהם, אלא גם לצוות הרפואי. המחלקה שלנו מותאמת לילדים, מבחינה צורנית ומקצועית. מזה מספר שנים אנו מקיימים ביקור רופאים בשיתוף ליצנים רפואיים לשם הפגת המתח של המאושפז הצעיר. מכאן, שפעילות הפגת מתחים נוספת אותה מספק בנאמנות המרכז החינוכי, מהווה גם היא נדבך חשוב בחיי היום-יום של המחלקה, והרחבת פעילות זו בדמות המרכז החדש למדעים היא יותר ממבורכת".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!