יהודי צרפת שבכוונתם לעלות לישראל בעקבות האירועים האחרונים וגילויי האנטישמיות הגוברים בצרפת מגלים לאחרונה ענין רב בעיר חדרה. כ-6,000 יהודים מצרפת הגיעו ליריד הדירות שנערך בפאריז לפני מספר ימים תחת אבטחה כבדה. ביריד, שאורגן על ידי חברת "איי קיוב" נטלו חלק חברות גדולות מחדרה.
עדי גייר סמנכ"ל שיווק בחברת "עמרם אברהם" מחדרה, שייצג את החברה ביריד ציין כי, בשונה מירידים בעבר, ביריד הנוכחי מפת הביקושים של יהודי צרפת השתנתה. הם מחפשים פרויקטים זולים יותר ומוכנים להתרחק לפריפריה. בין היעדים החדשים: חדרה, שכונת רובע יזרעאל בעפולה, ואשקלון.
גייר הסביר כי, חברת "עמרם אברהם"בונה עם אפי "קפיטל" את פרויקט AQUA בעין הים במערב חדרה ואמר, "כמות המבקרים ביריד הנוכחי עלתה משמעותית לעומת הירידים הקודמים, וגם אפיונם השתנה.
אם בפעמים הקודמות היו הרבה משקיעים שכעיקר עניינם היה בתשואת הנכס הנרכש עם נטייה לרכוש דירה בעיקר בגוש דן, ולא הייתה להם בעיה לחתום על בקשת רכישה מבלי לראות את הדירה – הרי שכעת ראינו שמדובר בהרבה צרפתים שמעוניינים לעשות עליה ולרכוש דירה למגורים".
הצרפתים גילו את חדרה. היריד שהתקיים בצרפת. (צילום: יחצ)
הצרפתים, מוסיף גייר, הביעו התעניינות גדולה ושאלו שאלות על טיבה של העיר חדרה. הם התעניינו לא רק בדירה עצמה אלא גם בתשתיות העיר, מקורות תעסוקה, בתי ספר, בתי כנסת. הם היו פתוחים למגורים בכל רחבי הארץ עם דגש על הערים צמודות הים– החל באילת וכלה בנהרייה.
לדבריו, לא מדובר בביקוש חולף בעקבות האירועים האחרונים בצרפת, אלא בתחילתה של מגמה בקרב יהדות צרפת לעלות לישראל . עוד ציין גייר, "אנחנו נפגשנו ביריד עם כ-80 מתעניינים רציניים, רובם מתכננים לעלות לארץ בקרוב ובכוונתם להגיע לארץ בשבועות הקרובים להתרשם מהפרויקט".
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!