גן בוטני יוצא דופן הוקם במהלך השנתיים האחרונות במרכז לבריאות הנפש "שער מנשה" בשיתוף המטופלים שמזכיר במראהו כפר נופש מטופח וקסום. על הפיקוח והתכנון היו אחראים מנהל מחלקת הגינון של בית החולים, ישראל אחרק, ומהנדס בית החולים, אינג' יוסי אלושנסקי.
אלושנסקי הופקד על התכנון והפיתוח, והקים לתפעול הגן מערכת השקיה ממוחשבת. בהקמת הגן עוד נטלו חלק גם צוות עובדי הגן, וצוות האחזקה של בית החולים כאשר השותפים המרכזיים היו המטופלים במחלקת השיקום של בית החולים.
הגן הבוטני משתרע על פני כ-15 דונם והוא מאופיין במגוון העשיר של עצים טרופיים בעלי פירות מיוחדים ונדירים. גם השיחים שפורחים בו ומרבדי הדשא הירוקים שעוטפים אותו מכל פינה מוסיפים ליופיו המיוחד של הגן.
מתוך המבחר העצום של העצים שנראו בגן הבוטני החדש: שזיף המושל, פיטנגה, תפוז הקופים, תותית צהובה, תותית אדומה, תפוח ורד, קריסה קרנדה ריחנית, גויאבה ננסית, ספרטה שחורה, עץ השעועית, שעועית הגלידה, תות ארוך, רימון מצוי, שסק, גויאבה,פומלה, קלמנטינה מיכל, אשכולית אדומה, אשכולית לבנה, תפוז סיני, ותות.
אל תופתעו אם חלקם של העצים לא מוכרים לכם. מדובר אכן ברשימה של עצים נדירים במיוחד.
הגן הבוטני משתרע על פני כ-15 דונם והוא מאופיין במגוון העשיר של עצים טרופיים. (צילום: יחצ)
ישראל אחרק צפוי לצאת לגמלאות בעוד מספר חודשים. אך ב"שער מנשה" הוא הטביע את חותמו בגן הבוטני שהקים לרווחת החולים ומשפחותיהם.
"ישראל עושה את עבודתו מכל הלב והנשמה, הוא משקיע, מטפח, יוזם ומשפר, כל חלקה בבית החולים", אמר דובר בית החולים, שלמה קגסקי. " לא בכדי זכה בית החולים בתואר בית החולים היפה ביותר בארץ לפני שנתיים – וקיבל את דגל היופי מטעם המועצה לארץ ישראל יפה. זהו הפרס הראשון הניתן למוסדות רפואה בישראל. כמו כן, בית החולים זכה בתעודת הערכה – בשל זכייתו ב-5 כוכבי יופי מדי שנה, במשך 15 שנה ברציפות".
עצים טרופיים בעלי פירות מיוחדים ונדירים. (צילום: יחצ)
ישראל אחרק שפיקח על הקמת הגן אמר, "הגינון בבית החולים בכלל, וההשקעה גם בגן הבוטני- משרה אוירה של קיבוץ. הצמחייה מביאה לרוגע. הכנתי את הגן הבוטני, כדי שהמטופלים ובני משפחותיהם יהנו ממנו, ויאכלו את פירותיו בחופשיות ובהנאה. גם מהעצים המוכרים יותר וגם מהעצים הפחות מוכרים. חשוב שהמטופלים יספגו אוירה רגועה ונעימה".
באזור שליד הגן הבוטני ובכל המרכז הרפואי יש פינות מוצלות מיוחדות, עם כסאות ושלחנות. המבקרים מגיעים ויושבים עם בן המשפחה המטופל ולפעמים עושים גם פיקניקים מהנים.
ההשקעה בגן הבוטני משרה אוירה של קיבוץ. (צילום: יחצ)
"מחקרים רפואיים ומחקרים סוציולוגיים מעידים כי סביבה נאה ומטופחת משפרת את הרגשתם של מטופלים בבתי חולים, ועשויה לזרז את החלמתם. אנו רואים בכך ערך גדול במיוחד". מסכם קגסקי ומוסיף, "ההשקעה שלנו במרכז ירוק ופורח מתבטאת בגן הבוטני החדש והמושקע. סמוכה לגן גינה טיפולית, שהמטופלים מאגף השיקום שותלים בה את כל סוגי הירקות,
והם משתמשים בירקות להכנת הארוחות שלהם. כעת מצטרפים אליהם מגוון של פירות מרחבי העולם, חופשיים לאכילה, בגן הבוטני".
לקראת עונת החתונות, רשת האופנה הבינלאומית ALDO משיקה את קולקציית נעלי הכלות לקיץ - עם דגש על שילוב בין סטייל לנוחות. הקולקציה מציעה מגוון רחב של דגמים, שנועדו ללוות את הכלה מהרגע המרגש בחופה ועד לרחבת הריקודים בשעות הקטנות של הלילה.
בין הטרנדים הבולטים בולטים עיטורי פנינים, לבבות מוזהבים ואבנים נוצצות, שהופכים את הנעליים לפריט אופנה בפני עצמו. ב-ALDO מבטיחים מראה יוקרתי ועדכני לצד נוחות בלתי מתפשרת, כדי שהיום הגדול יהיה מושלם גם מהצעד הראשון. קולקציית קיץ 2026 כבר זמינה בחנויות הרשת ובאתר.
הפתיחה החגיגית של חנות Fashion Club השבוע ברחוב האורזים בנתניה, התקיימה באירוע נוצץ שלא חסרו בו שמות מוכרים. בין האורחים בלטו נועה קירל ומאור בוזגלו. בתיעוד: ענבל עם אחותו של השוער דניאל פרץ וסגן ראש העיר שלו אלגלי. היה שמח ומלא סטייל!
קבוצת קניוני עופר, וביניהם נתניה וחדרה, יוצאת בסייל הקיץ הגדול, עם הנחות משמעותיות, הטבות מיוחדות ומבצעי ענק על מאות פריטים ממגוון מותגים
ורשתות מובילות בתחומי האופנה, ההנעלה, הלייף סטייל, הילדים, הטיפוח, הבית והפנאי. הסייל יתקיים ב-17 קניוני עופר ברחבי הארץ, עד 30.6.2026 (או עד גמר המלאי), ויכלול עשרות מותגים ורשתות ישראליות ובינלאומיות מובילות, אשר יציעו לצרכנים הנחות בלעדיות ומבצעי סוף עונה אטרקטיביים במיוחד. לרגל השקת המהלך עלה קמפיין בכיכובה של הפרזנטורית עדי אשכנזי.
הסטייליסטית אור לוזון שנפרדה מבן זוגה השבוע, הגיעה משעות הבוקר המוקדמות לסט הצילומים של ג'ק קובה שם הרימה בהפתעה מסיבת רווקות לחברותיה: מעיין דורי ולניקול ארבוב. לוזון, הפתיעה אותן בזרי פרחים, הרמת כוסית, ברכות ומתנות לרגל הנישואים. מעיין דורי בת ה-38 סיפרה לחברותיה שתחגוג את החינה באירוע משפחתי, ובעוד שבועיים תינשא לבחיר ליבה במושב ברכיה. לראשונה חשפה פרטים על בן זוגה איתו מתחתנת: לוחם מילואים בגולני בן 33, הצעיר ממנה ב- 5 שנים. כמו כן סיפרה שיטוסו ל – 3 שבועות לתאילנד שם יחגגו את הירח דבש. אהבנו ופרגנו. מזל טוב!