גן בוטני יוצא דופן הוקם במהלך השנתיים האחרונות במרכז לבריאות הנפש "שער מנשה" בשיתוף המטופלים שמזכיר במראהו כפר נופש מטופח וקסום. על הפיקוח והתכנון היו אחראים מנהל מחלקת הגינון של בית החולים, ישראל אחרק, ומהנדס בית החולים, אינג' יוסי אלושנסקי.
אלושנסקי הופקד על התכנון והפיתוח, והקים לתפעול הגן מערכת השקיה ממוחשבת. בהקמת הגן עוד נטלו חלק גם צוות עובדי הגן, וצוות האחזקה של בית החולים כאשר השותפים המרכזיים היו המטופלים במחלקת השיקום של בית החולים.
הגן הבוטני משתרע על פני כ-15 דונם והוא מאופיין במגוון העשיר של עצים טרופיים בעלי פירות מיוחדים ונדירים. גם השיחים שפורחים בו ומרבדי הדשא הירוקים שעוטפים אותו מכל פינה מוסיפים ליופיו המיוחד של הגן.
מתוך המבחר העצום של העצים שנראו בגן הבוטני החדש: שזיף המושל, פיטנגה, תפוז הקופים, תותית צהובה, תותית אדומה, תפוח ורד, קריסה קרנדה ריחנית, גויאבה ננסית, ספרטה שחורה, עץ השעועית, שעועית הגלידה, תות ארוך, רימון מצוי, שסק, גויאבה,פומלה, קלמנטינה מיכל, אשכולית אדומה, אשכולית לבנה, תפוז סיני, ותות.
אל תופתעו אם חלקם של העצים לא מוכרים לכם. מדובר אכן ברשימה של עצים נדירים במיוחד.
הגן הבוטני משתרע על פני כ-15 דונם והוא מאופיין במגוון העשיר של עצים טרופיים. (צילום: יחצ)
ישראל אחרק צפוי לצאת לגמלאות בעוד מספר חודשים. אך ב"שער מנשה" הוא הטביע את חותמו בגן הבוטני שהקים לרווחת החולים ומשפחותיהם.
"ישראל עושה את עבודתו מכל הלב והנשמה, הוא משקיע, מטפח, יוזם ומשפר, כל חלקה בבית החולים", אמר דובר בית החולים, שלמה קגסקי. " לא בכדי זכה בית החולים בתואר בית החולים היפה ביותר בארץ לפני שנתיים – וקיבל את דגל היופי מטעם המועצה לארץ ישראל יפה. זהו הפרס הראשון הניתן למוסדות רפואה בישראל. כמו כן, בית החולים זכה בתעודת הערכה – בשל זכייתו ב-5 כוכבי יופי מדי שנה, במשך 15 שנה ברציפות".
עצים טרופיים בעלי פירות מיוחדים ונדירים. (צילום: יחצ)
ישראל אחרק שפיקח על הקמת הגן אמר, "הגינון בבית החולים בכלל, וההשקעה גם בגן הבוטני- משרה אוירה של קיבוץ. הצמחייה מביאה לרוגע. הכנתי את הגן הבוטני, כדי שהמטופלים ובני משפחותיהם יהנו ממנו, ויאכלו את פירותיו בחופשיות ובהנאה. גם מהעצים המוכרים יותר וגם מהעצים הפחות מוכרים. חשוב שהמטופלים יספגו אוירה רגועה ונעימה".
באזור שליד הגן הבוטני ובכל המרכז הרפואי יש פינות מוצלות מיוחדות, עם כסאות ושלחנות. המבקרים מגיעים ויושבים עם בן המשפחה המטופל ולפעמים עושים גם פיקניקים מהנים.
ההשקעה בגן הבוטני משרה אוירה של קיבוץ. (צילום: יחצ)
"מחקרים רפואיים ומחקרים סוציולוגיים מעידים כי סביבה נאה ומטופחת משפרת את הרגשתם של מטופלים בבתי חולים, ועשויה לזרז את החלמתם. אנו רואים בכך ערך גדול במיוחד". מסכם קגסקי ומוסיף, "ההשקעה שלנו במרכז ירוק ופורח מתבטאת בגן הבוטני החדש והמושקע. סמוכה לגן גינה טיפולית, שהמטופלים מאגף השיקום שותלים בה את כל סוגי הירקות,
והם משתמשים בירקות להכנת הארוחות שלהם. כעת מצטרפים אליהם מגוון של פירות מרחבי העולם, חופשיים לאכילה, בגן הבוטני".
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.