יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, נועד השבוע בלשכתו עם ראש המועצה האזורית מנשה אילן שדה. אדלשטיין הודיע לשדה כי בכוונתו לפעול בכנסת לעצירת מפגע המפחמות.
בפגישה- שנערכה ביוזמת שדה- המוביל את המאבק במפגע המפחמות, הדגיש שדה כי תושבי השרון הצפוני נחושים לעצור את המפגע, כך ביום שישי הקרוב תיערך הפגנה המונית בצומת כרכור לקראת דיון בבג"צ בנושא. שדה:" המדינה חייבת להירתם עכשיו ולעשות מעשה כדי לעצור את המחדל הזה.
קיימות חוות דעת של מומחים לפיהן ניתן לטפל בגזם וכפועל יוצא מכך במפגע. לתושבי המועצה והאזור נגרמים נזקים בריאותיים קשים ואיכות החיים פה נפגעת, אנו נלחם עד להפסקת המפגע". אדלשטיין ציין כי יש לפעול בכדי לעצור את המפגע החמור וכי יסייע ויקדם למאבק של מאתיים אלף תושבי השרון הצפוני.
אילן שדה עם יולי אדלשטיין בכנסת. (צילום: מועצה אזורית מנשה)
מקורו של זיהום האוויר הוא במפחמות (אתרים לייצור פחם) הפועלות בשיטה מסורתית מזהמת בשטחי הרשות הפלסטינאית. בג"צ קבי כי יש לאסור פעילות מפחמות בשטח C הנמצא בשליטת ישראל. כפועל יוצא הועתק מיקומן של המפחמות לשטחי Aו- B בהם אין לממשלת ישראל יכולת אכיפה. משטר הרוחות מבטיח שהמטרד הסביבתי המסוכן הזה ימשיך להפריע ולגרום לתחלואה קשה בקרב תושבי מדינת ישראל.
אפשר לעצור את זיהום האוויר על ידי תקנה שמחייבת את החקלאים לפנות את הגזם מהמטעים שהם עוקרים לאתר מורשה בתוך שטחי מדינת ישראל ויצירת הסדר לקניית הגזם מהחקלאים והסבתו לצורכי אנרגיה על ידי שריפה או לריסוק . תקנה כזו לא תוקנה עד היום , למרות הבטחות משרד החקלאות .
תחושת הנטישה שחשים תושבי האזור מחריפה לנוכח מקרים קשים של סרטן בדרכי הנשימה, אסטמה חריפה ומחלות נוספות שהרכבו הכימי של עשן המפחמות גורם להן והתפרצו בשלוש השנים האחרונות אצל תושבי האזור מתינוקות שזה עתה נולדו, דרך נשים וגברים ועד לקשישים. כמו כן, על פי דוחות מקצועיים של איגוד ערים לאיכות הסביבה שרון כרמל , שהוגש לבג"צ, מהווה מפגע המפחמות נזק סביבתי חמור הגורם לזיהום אויר רב.
לאחרונה הגישה המועצה האזורית מנשה ומטה המאבק עתירה לבג"צ במטרה לאלץ את משרד החקלאות ומשרדי ממשלה נוספים לנקוט באמצעים להפסקת המפגע. הדיון בבג"צ אמור להתקיים בתחילת חודש יוני.
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.