רבים המומים וכואבים את מותו הפתאומי של מוטי קירשנבאום הבוקר (ו') בביתו במכמורת שהידיעה על מותו היכתה בהפתעה ובהלם רבים מאלו שהכירו אותו מקרוב.
רבים מחבריו לדרך, חברים לעבודה בתחום התקשורת ומכריו הרבים ביקשו להביע את תנחומיהם הבוקר ולספר על האיש שלמדו להכיר ולאהוב.
"קולו ייחסר לנו". אמר רה״מ בנימין נתניהו שהביע את תנחומיו על מותו של מוטי קירשנבאום ז״ל.
"מוטי היה מחלוצי הטלוויזיה בישראל, בעל קול ייחודי ושפה עשירה. מראיין נוקב בשאלותיו אך הוגן ובעל סקרנות אינטלקטואלית גדולה. קולו ייחסר לנו." אמר נתניהו.
ראש האופוזיציה הרצוג ספד הבוקר למוטי קירשנבאום שהלך לעולמו וכתב בעמוד הפייסבוק שלו: "מוטי קירשנבאום הלך מאיתנו הבוקר לפתע פתאום. חיכיתי, כמו כל שישי, לשמוע אותו בפינתו הקבועה אצל מולי שפירא בגל"צ וקולו לא נשמע.
הוא היה אלוף המילים החדות, לשונו המושחזת ידעה תמיד להפוך את הישראליות לברורה. נזכור אותו כאחד ממקימי השידור הציבורי, כמפיק וכותב סאטירה משובחת וכמורה שהעמיד תלמידים רבים בתחום התקשורת ותרם תרומה גדולה לשיח הדמוקרטי והפתוח בישראל. מגוון הנושאים שידע להפוך לנגישים ומרתקים ופועלו בתחומים רבים זיכו אותו בפרס ישראל והפכו אותו לאחד מאנשי התקשורת החשובים שהיו פה.
מוטי קירשנבוים ז"ל. (צילום: שלומי גבאי)
ציפי לבני הצטרפה גם ניא למנחמים ואמרה: ״מוטי קירשנבאום, שאמר ״לעולם אל תפרוש בשיא״, פרש - בלי שהתכוון לכך - בשיא. את כל השאר הוא קיים.
הנשיא לשעבר שמעון פרס ספד לחתן פרס ישראל, העיתונאי מוטי קירשנבאום ז״ל שהלך לעולמו ואמר: ״אבד לנו עיתונאי ממדרגה ראשונה, חתן פרס ישראל עם ראיה לרחוק ומבט לעומק ולגובה. מוטי היה בעל כשרון להצגת האמת ללא פשרות, ולהעשרת דמיונו ואופקו של כל אדם. כישוריו היו מיוחדים במיניהם, הוא תמיד היה בחזית החדשות וההתרחשות בה קרו הדברים בין אם זה אקטואליה, טבע או היסטוריה״.
פרס הוסיף ואמר: ״מוטי היה דובר של העם, כפי שהיה דוברו של הטבע, אותו הוא תיאר בצורה עוצרת נשימה, והעניק לכל דיווח נשמה. הוא ידע לפרוט על מיתרי ליבנו לשמח וגם להעציב. מותו הפתאומי הינו עצב עבורי ועבור רבים בישראל. יהי זכרו ברוך״.
שרת התרבות והספורט, ח"כ מירי רגב אמרה: ״גיבור תרבות הלך לעולמו היום. תרבות שכולה קירשנבאום . מוטי קירשנבאום ייזכר כמי שהפך את המסך שלנו לבמה ומחזה . הוא דיבר בשפה ייחודית לו שכבשה כל לב. ידע למתוח ביקורת ולהרעיף חן. ידע לזעוק ולחייך, ידע לאהוב אדם וטבע, אהב את הפשוט ורדף שלום.
הוא הבטיח לעצמו ולקהל שכה אהב כי ימשיך לשדר עד היום האחרון שלו. וכך היה.
קירשנבאום הביא את עצמו למסך ומה שהפריד בינו לבין הצופים הנאמנים היה רק המרקע. זה היה סודו, וזה היה עושרו התרבותי. מוטי העריץ את הבמה והבמה גמלה לו אהבה בחזרה.
מוטי קירשנבאום השאיר אחרי מותו מורשת תרבותית עשירה, הומור ודמע, הסטוריה ועתיד גם יחד. האיש שצמח עם עמו והמציא ז'אנר שלם וייחודי שנקרא- קירשנבאום. יהיה זכרו ומורשתו לנצח עימנו״.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".