מרחב: "נכון להיום טרם הביע ראש העיר התנגדות גלויה ונחרצת לתוכנית הנ"ל ועולה החשש כי בזמן שחולף מתקדמים תכנונים הנוגעים לתוכנית והיא קרובה לנקודת האל חזור"
לקראת הוצאתה לפועל של תכנית ותמ"ל חדרה לפיה מתכוונת המדינה לבנות אלפי יחידות דיור במזרח העיר סמוך לבית אליעזר, תכנית שלטענת רבים בעיר עשויה להשפיע על צביונה של העיר חדרה ויחד עם זאת גם פגיעה באיכות חיי התושבים, שיגר היום חבר המועצה עו"ד אוהד מרחב, לראש העיר צביקה גנדלמן, מכתב ובו הוא מציע להעלות לסדר במועצה הקרובה את נושא הותמ"ל ובתוך כך הוא מציע לגנדלמן שורה של פתרונות לצורך התנגדות לתוכנית ולהקמת צוות מקצועי - פוליטי.
במכתבו אומר מרחב: "ידוע שמעל לעיר חדרה מרחף איום תוכנית הותמ"ל שעתידה לשנות את פני העיר וצביונה ולהשפיע על איכות חיי התושבים בכלל ובשכונת בית אליעזר בפרט. נכון להיום טרם הביעו עיריית חדרה והעומד בראשה התנגדות גלויה ונחרצת לתוכנית הנ"ל ועולה החשש כי בזמן שחולף מתקדמים התכנונים הנוגעים לתוכנית והיא קרובה לנקודת האל חזור".
אוהד מרחב. "התכנית עשויה להשפיע על איכות חיי התושבים בעיר" (צילום: יח"צ)
מרחב מציין במיוחד את העובדה כי לתוכנית הנ"ל השלכות כבדות ומרחיקות לכת על העיר חדרה, בפרט לאור המסקנות המובאות בדוח צימרמן, אשר נוגעות כמעט לכל תחום בחיי התושבים וביו היתר: השלכות כלכליות ותשתיתיות על העיר חדרה. השלכות על יכולת מימוש תוכנית המתאר, בדגש על פיתוח מרכז ומערב העיר. השלכות צפויות על המרקם החברתי והמארג הסוציו אקונומי כפי שמשוקף במדד הרלוונטי.
לפיכך, הוא מציע לגנדלמן לנקוט בשורה של צעדים ובהם להסמיך את המועצה לאשר מינוי משרד עו"ד מהמובילים בארץ בתחום הנדל"ן על מנת שיבחן את ההיבטים המשפטיים של התוכנית, האפשרויות להתנגד לה, השפעת התוכנית על נכסי התושבים ואפשרות תביעה נזיקית כוללת וכן התנהלות משפטית שוטפת מול כל הגורמים הרלוונטיים.
עוד הוצע כי תתבצע התקשרות עם מומחים מתחום התחבורה, הכלכלה, החינוך, איכות הסביבה וכדומה לצורך בחינת השפעת התוכנית על העיר חדרה ותושביה. וכן הקמת צוות פעולה עירוני המורכב מפעילים חברתיים, צוות מקצועי ונבחרי ציבור אשר ינהלו את המאבק בתוכנית ויתנהלו מול המומחים המקצועיים והגורמים הממשלתיים באופן שוטף וקבוע.
בנוסף מציע מרחב לקיים דיון ייעודי בנושא, בפורום מועצת העיר, והצגת עיקרי הדברים ע"י צוותי המקצוע השונים. בסיום הדברים כותב מרחב: "כולי תקווה ששיקולי אופוזיציה/קואליציה לא יגרמו להסרת ההצעה מסדר היום ו/או לדחייתה שכן מדובר בנושא חשוב ומהותי לכלל תושבי העיר".
דובר העירייה אבי מוססקו מסר בתגובה: "כפי שידוע למר מרחב העירייה היא זו שהזמינה את דו"ח צימרמן ובהנחיית ראש העיר הוצבו לותמ"ל למעלה מעשרים דרישות לשינויים בתכנית ודרישות תשתיתיות שבראשן עומד נושא מכון טיהור השפכים. ראש העירייה כבר הודיע כמה וכמה פעמים שעד שלא ימולאו כל דרישותיו הוא מתנגד לתוכנית וזה מה שקורה בפועל".
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!