בבדיקה של התנועה לחופש המידע בקרב הרשויות החברות בפורום ה-15, נמצא כי חדרה היא בין הבודדות שעומדות ב-100 אחוז מדרישות חוק חופש המידע
במדד השקיפות שביצעה התנועה לחופש המידע לשנת 2018 ניצבת חדרה בין שלוש הרשויות המקומיות שמבצעות 100 אחוז מדרישות החוק בנושא שקיפות וחופש המידע, ובין שתי הרשויות המקומיות היחידות העומדות ב-60 אחוז או יותר גם בהמלצות התנועה לחוש המידע. בסך הכל, ובחישוב משוקלל, ניצבת חדרה במקום השני במדד התנועה לחופש המידע, במרחק 3 אחוזים בלבד מהמקום הראשון.
נתון זה עולה מבדיקה שערכה התנועה לחופש המידע לאחר הבחירות המקומיות בקרב הרשויות החברות בפורום ה־15 (פורום הערים העצמאיות שאינן מקבלות מענקים ממשלתיים) וכן ירושלים, מול הקריטריונים הקבועים בחוק ומול קריטריונים של שקיפות שאינן מחויבות בחוק.
מדד השקיפות (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
על-פי תוצאות הבדיקה, רק שש רשויות עמדו בפרסום של יותר מ־85 אחוז מדרישות החוק, מתוכן חדרה, גבעתיים וחולון שעמדו ב-100 אחוז מדרישות החוק.בנוסף, בבחינת קריטריונים שמעבר לחוק, רק שתי רשויות, וביניהן חדרה, עומדות ב־60 אחוז או יותר מדרישת השקיפות במובנה הרחב.
בעמותה לחופש המידע מציינים כי הרשויות נדרשות לפרסם לתושבים מידע רב, שצריך להיות נגיש וממוקד. בנוסף לדרישות החוק, בתנועה בדקו גם קריטריוני שקיפות הנהוגים בערים גדולות מסביב לעולם.
בתנועה מציינים כי על הרשויות לחשוב בתחילת התהליך כיצד הן מנגישות את המידע לציבור, וזאת מאחר שהציבור תמיד רוצה לדעת. בסופו של דבר זה עניין של תכנון, ויש לצפות מהרשויות המקומיות להשקיע חשיבה בנושא השקיפות, מתוך הבנה שרוב המידע שנמצא ברשותן שייך לציבור, והוא זכאי להיות חשוף לו בצורה המיטבית ביותר.
יודגש כי בעיריית חדרה פועל צוות שקיפות עירוני שהקים ראש העיר צביקה גנדלמן כדי לשפר את רמת השקיפות של העירייה. מאז הקמתו פועל הצוות לקידום והטמעה של חשיבות הנושא בכל האגפים והמחלקות, והתוצאות מתבטאות היטב בציונים הגבוהים של חדרה בסקרים ובמחקרי שקיפות וחופש מידע.
בין היתר, יוזכר כי בעקבות הפעילות השוטפת מובילה חדרה גם בדירוג שביצעה עמותת שקיפות בינ"ל-ישראל, הסניף הישראלי של ארגון השקיפות הבינלאומי, בשנת 2017 דירגה את חדרה במקום ה-2 במדד שקיפות האתרים ברשויות המקומיות עם ציון 98, לעומת ממוצע ארצי של 74.16.
בעירייה מדגישים כי התוצאות מעידות כי העשייה העירונית מתבצעת תוך הקפדה על טוהר מידות, ניהול תקין, ושקיפות מלאה המאפשרת לתושבים להתעדכן בכל החלטה ובכל הוצאה של העירייה.
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".