בבית משפט השלום בחדרה הגישה (חמישי) פרקליטות מחוז חיפה כתב אישום כנגד תושב תל אביב בן 82, בגין מעשים מגונים בחוסות במעון בחדרה בו חוסה גם בנו כבן ה-50
במשטרה חושדים כי המעשים נעשו לאורך תקופה ארוכה אולם מכתב האישום שהוגש עולה כי כתב האישום מתייחס רק בגין מעשים מגונים שביצע על פי החשד בחודש יולי בשתי חוסות. גם החשד לאינוס שעלה במהלך החקירה לא הבשיל לכלל אישום.
שני המקרים המתוארים בכתב האישום התרחשו לכאורה ב"חדר המשפחות" של הפנימייה הטיפולית-שיקומית שבפיקוח משרד הרווחה לאנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית. החדר המדובר מיועד למפגש של דיירי המקום עם בני משפחותיהם, יש בו שולחן, כסאות, ומצלמות אבטחה, אלא שאיש כנראה לא צפה בהן בקפידה עד שהגיעו התלונות מאחת החוסות. על פי כתב האישום ונספחיו הנאשם היה מודע לנוכחותן של המצלמות ובכמה מקרים נקט בצעדים כדי למנוע תיעוד של שהתרחש בחדר ובסרטונים שנשלפו במהלך החקירה ניתן לראות כי הוא מזיז את המצלמה.
במהלך החקירה הנאשם טען בתחילה כי הוא אינו מכיר חוסות במעון ומעולם לא שהה עמן לבד ושלל מתן כסף לחוסה אודותיה נשאל. רק לאחר שהוצגו לו הסרטונים - הוא שינה את גרסתו וטען כי נפגש עם אחת מהן פעם אחת בלבד ונתן לה 20 ש"ח.
הנאשם בבית המשפט (צילום: שלומי גבאי)
מקרה אחד שתועד במצלמות התרחש ב-30 ליולי בעת שהנאשם הגיע למעון ונכנס לחדר המשפחות כשהוא סוחב עגלה ובה מצרכים שונים. מכתב האישום עולה כי מעט אחריו נכנסה אחת החוסות לחדר, התקרבה אל עגלת המצרכים ובעוד היא בוחנת אותה, נגע הנאשם בישבנה וחפן אותו בידו. ע"פ כתב האישום מצלמות אבטחה תיעדו אח"כ כי הוא ניגש אל דלת החדר וסגר אותה בעוד היא עומדת בסמוך לשולחן, אז הוא ניגש אליה, נצמד אל גופה מאחור, החל לשפשף את ישבנה מעל לבגדיה באמצעות ידו, הצמיד את פלג גופו התחתון לישבנה והמשיך לגעת באזור ישבנה ואיבר מינה מעל לבגדיה. הנאשם ניגש אל עגלת המצרכים והוציא ממנה בקבוק שתיה וכוסות אותם הניח על שולחן בחדר המשפחות ולטענת התביעה, כשהחוסה ניגשה אל השולחן שוב נגע הנאשם בישבנה בידו כאשר באמצעות ידו השנייה נגע באיבר מינה מעל לבגדיה.
מה אירע אח"כ אין איש יודע. בפרקליטות טוענים כי כמה דקות לאחר מכן הוא טיפס על כסא וכיוון את מצלמת האבטחה שהייתה מותקנת בחדר המשפחות לכיוון הרצפה, באופן שמנע המשך תיעוד של מעשיו.
במקרה שאירע ב-16 ביולי, שבועיים קודם לכן, מתועד הנאשם נצמד מאחור אל חוסה אחרת, משפשף את ישבנה מעל לבגדיה באמצעות ידו האחת ונוגע באיבר מינה מעל לבגדיה עם ידו השנייה. בפרקליטות אומרים כי בעוד היא ניסתה להדוף אותו בידה, הוא המשיך לגעת בישבנה מעל לבגדיה באמצעות ידו בעוד היא ממשיכה לארוז את תיקה.
בזכותה הכל נחשף. כמה ימים אחר כך היא סיפרה על האירוע לשתי עובדות שונות. אז, נפתחה חקירה במעון, בעקבותיה הוגשה תלונה למשטרה.
במקביל להגשת כתב האישום מבקשת הפרקליטות את הארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים כנגדו. עו"ד סיגל דבורי, המייצגת אותו מטעם הסניגוריה הציבורית, אומרת כי מדובר בקשיש נטול עבר פלילי שבעצמו מתגורר בדיור מוגן, צורך תרופות, סובל מאימפוטנציה וניתן לאיין את מסוכנותו בהרחקה מהמעון המדובר. אבל התובעת מאיה הרטמן טוענת כי "גלומה בו מסוכנות מינית ברף גבוה, אשר איננה נקודתית".
מנהל "נווה נטוע", ד"ר פאבל ז'רקובסקי, מסר בתגובה כי "המועדון ממוקם מחוץ לחדרי המגורים של דיירי המעון" וכי "מיד עם היוודע הדבר, הנהלת המעון הגישה תלונה בתחנת המשטרה בחדרה, בצירוף ההקלטות מהמצלמה הממוקמת במועדון. כמו כן, דווח מידית לפיקוח של משרד הרווחה, לעו"ס המחוזית לחוק הסעד ולמשפחות של שתי הדיירות". הוא הוסיף כי "שתי הדיירות שנפגעו מטופלות באופן מסור על ידי הגורמים המקצועיים" וכי "בעקבות האירועים, הוחלט כי תתבצע השגחה צמודה על ידי צוות המעון במועדון המשפחות במהלך ביקורי בני המשפחה של החוסים".
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
סגן ומ”מ ראש העיר שלו אלגלי, השתתף בסבב אליפות ישראל בסקייטבורד, שנערך בנתניה בפארק שלולית החורף, בהשתתפות ספורטאים מאיגוד הסקייטבורד מכל רחבי הארץ. תפסנו אותו יחד בצילום עם עופר אלקין - מנכ״ל איגוד הסקייטבורד
וניר יבלונסקי - מאגף הספורט.
ראש העיר נתניה, אבי סלמה, אירח השבוע את השר חיים כץ, שר התיירות, הרווחה, הבריאות, הבינוי והשיכון. יחד עם הצוות המקצועי דנו על הנושאים לקידומה והמשך התפתחותה של העיר.
מזל טוב לבת המצווה: בין החוגגים למשפחת עו"ד יוסי ומרב מכלוף, שדרן רדיו 90, יחד עם חברי מועצה, משפחה וחברים טובים אשר נהנו מערב מרגש, שמח ובלתי נשכח. מזל טוב והרבה הצלחה בהמשך הדרך!
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.