בבית משפט השלום בחדרה הגישה (חמישי) פרקליטות מחוז חיפה כתב אישום כנגד תושב תל אביב בן 82, בגין מעשים מגונים בחוסות במעון בחדרה בו חוסה גם בנו כבן ה-50
במשטרה חושדים כי המעשים נעשו לאורך תקופה ארוכה אולם מכתב האישום שהוגש עולה כי כתב האישום מתייחס רק בגין מעשים מגונים שביצע על פי החשד בחודש יולי בשתי חוסות. גם החשד לאינוס שעלה במהלך החקירה לא הבשיל לכלל אישום.
שני המקרים המתוארים בכתב האישום התרחשו לכאורה ב"חדר המשפחות" של הפנימייה הטיפולית-שיקומית שבפיקוח משרד הרווחה לאנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית. החדר המדובר מיועד למפגש של דיירי המקום עם בני משפחותיהם, יש בו שולחן, כסאות, ומצלמות אבטחה, אלא שאיש כנראה לא צפה בהן בקפידה עד שהגיעו התלונות מאחת החוסות. על פי כתב האישום ונספחיו הנאשם היה מודע לנוכחותן של המצלמות ובכמה מקרים נקט בצעדים כדי למנוע תיעוד של שהתרחש בחדר ובסרטונים שנשלפו במהלך החקירה ניתן לראות כי הוא מזיז את המצלמה.
במהלך החקירה הנאשם טען בתחילה כי הוא אינו מכיר חוסות במעון ומעולם לא שהה עמן לבד ושלל מתן כסף לחוסה אודותיה נשאל. רק לאחר שהוצגו לו הסרטונים - הוא שינה את גרסתו וטען כי נפגש עם אחת מהן פעם אחת בלבד ונתן לה 20 ש"ח.
הנאשם בבית המשפט (צילום: שלומי גבאי)
מקרה אחד שתועד במצלמות התרחש ב-30 ליולי בעת שהנאשם הגיע למעון ונכנס לחדר המשפחות כשהוא סוחב עגלה ובה מצרכים שונים. מכתב האישום עולה כי מעט אחריו נכנסה אחת החוסות לחדר, התקרבה אל עגלת המצרכים ובעוד היא בוחנת אותה, נגע הנאשם בישבנה וחפן אותו בידו. ע"פ כתב האישום מצלמות אבטחה תיעדו אח"כ כי הוא ניגש אל דלת החדר וסגר אותה בעוד היא עומדת בסמוך לשולחן, אז הוא ניגש אליה, נצמד אל גופה מאחור, החל לשפשף את ישבנה מעל לבגדיה באמצעות ידו, הצמיד את פלג גופו התחתון לישבנה והמשיך לגעת באזור ישבנה ואיבר מינה מעל לבגדיה. הנאשם ניגש אל עגלת המצרכים והוציא ממנה בקבוק שתיה וכוסות אותם הניח על שולחן בחדר המשפחות ולטענת התביעה, כשהחוסה ניגשה אל השולחן שוב נגע הנאשם בישבנה בידו כאשר באמצעות ידו השנייה נגע באיבר מינה מעל לבגדיה.
מה אירע אח"כ אין איש יודע. בפרקליטות טוענים כי כמה דקות לאחר מכן הוא טיפס על כסא וכיוון את מצלמת האבטחה שהייתה מותקנת בחדר המשפחות לכיוון הרצפה, באופן שמנע המשך תיעוד של מעשיו.
במקרה שאירע ב-16 ביולי, שבועיים קודם לכן, מתועד הנאשם נצמד מאחור אל חוסה אחרת, משפשף את ישבנה מעל לבגדיה באמצעות ידו האחת ונוגע באיבר מינה מעל לבגדיה עם ידו השנייה. בפרקליטות אומרים כי בעוד היא ניסתה להדוף אותו בידה, הוא המשיך לגעת בישבנה מעל לבגדיה באמצעות ידו בעוד היא ממשיכה לארוז את תיקה.
בזכותה הכל נחשף. כמה ימים אחר כך היא סיפרה על האירוע לשתי עובדות שונות. אז, נפתחה חקירה במעון, בעקבותיה הוגשה תלונה למשטרה.
במקביל להגשת כתב האישום מבקשת הפרקליטות את הארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים כנגדו. עו"ד סיגל דבורי, המייצגת אותו מטעם הסניגוריה הציבורית, אומרת כי מדובר בקשיש נטול עבר פלילי שבעצמו מתגורר בדיור מוגן, צורך תרופות, סובל מאימפוטנציה וניתן לאיין את מסוכנותו בהרחקה מהמעון המדובר. אבל התובעת מאיה הרטמן טוענת כי "גלומה בו מסוכנות מינית ברף גבוה, אשר איננה נקודתית".
מנהל "נווה נטוע", ד"ר פאבל ז'רקובסקי, מסר בתגובה כי "המועדון ממוקם מחוץ לחדרי המגורים של דיירי המעון" וכי "מיד עם היוודע הדבר, הנהלת המעון הגישה תלונה בתחנת המשטרה בחדרה, בצירוף ההקלטות מהמצלמה הממוקמת במועדון. כמו כן, דווח מידית לפיקוח של משרד הרווחה, לעו"ס המחוזית לחוק הסעד ולמשפחות של שתי הדיירות". הוא הוסיף כי "שתי הדיירות שנפגעו מטופלות באופן מסור על ידי הגורמים המקצועיים" וכי "בעקבות האירועים, הוחלט כי תתבצע השגחה צמודה על ידי צוות המעון במועדון המשפחות במהלך ביקורי בני המשפחה של החוסים".
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מדברים על זה
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.