משרד החינוך קבע: חמישה בתי ספר בחדרה מצטיינים ברמה גבוהה
ראובן יגיל יום שישי,
23 באוגוסט 2019, 09:32
מערכת החינוך בחדרה זוכה להישג מרשים ברמה הארצית לאחר שברשימת בתי הספר המצטיינים שמפרסם משרד החינוך נמצאים לא פחות מחמישה בתי ספר בעיר. גנדלמן: "שנה אחרי שנה בתי ספר מחדרה זוכים בפרסי הצטיינות ברמה הלאומית"
משרד החינוך פרסם את רשימת 288 מוסדות החינוך של החטיבה העליונה אשר הצטיינו בשנת הלימודים תשע"ט. ברשימה המכובדת והראויה לשבח נמצאים לא פחות מחמישה בתי ספר מחדרה: תיכון בית אליעזר, עמל למדעים ואומנויות, תיכון חדרה, בית הספר הדמוקרטי ותיכון טכנולוגי נעמ"ת.
בחירתם של בתי הספר התקבלה על סמך מדדים בתחומים ערכיים, חברתיים והלימודיים, וכן בהתאם לשיעור השיפור המשמעותי ביותר שחוללו מוסדות החינוך בהשוואה להישגי שנת הלימודים תשע"ח. לאור הישגיהם, עובדי ההוראה שבבתי הספר הזוכים יתוגמלו בסכום כספי הנע בין 3,169 שקלים לכ-8,451 שקלים, במסגרת הרפורמה "עוז לתמורה" שסוכמה בין ארגון המורים, משרד החינוך ומשרד האוצר.
מברך על ההישגים. גנדלמן (צילום: שלומי גבאי)
בהישגים הערכיים-חברתיים, נכללו מדדים כמו שיעור הגיוס לצה"ל, או לשירות אזרחי/לאומי, מניעת נשירת תלמידים, קליטת תלמידי החינוך המיוחד, ומידת הקרבה לתעודת בגרות מתוך התלמידים שאינם זכאים לתעודה מלאה. חישוב המדדים הערכיים-חברתיים נערך בהשוואה לקבוצת השווים, ובתוך כל מגזר בנפרד.
בהישגים הלימודיים נקבעו מדדים כמו אחוז הזכאות לבגרות, ההישגים לאור הישגי המיצ"ב בכיתות החט"ב, אחוז הצטיינות במבחני הבגרות, אחוז זכאות לתעודת בגרות איכותית, מידת השיפור או היציבות בהשוואה להישגים בשנה הקודמת.
ברשימת המצטיינים. הרב תחומי למדעים ואמנויות (צילום: דוברות העירייה)
מנהל המחוז, ד" ר סער הראל מציין: מנהלי מוסדות החינוך וצוותי המורים הוכיחו עשייה חינוכית בעלת משמעות , ואפקטיביות בית ספרית בחוללות שינוי. הודות לעשייה החינוכית המשמעותית של בתי הספר, אנו רואים בשנים האחרונות יותר ויותר מוסדות חינוך במחוז חיפה שמצטרפים למעגל הזוכים. אני מודה למנהלים ולצוותי החינוך ומברכת אותם על עבודתם החינוכית המשמעותית, ומאחל להם המשך הצלחה".
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן: "שנה אחרי שנה בתי ספר מחדרה זוכים בפרסי הצטיינות ברמה הלאומית. אני מברך את המנהלים, התלמידים וכל צוותי ההוראה על הצטיינותם ואת אגף החינוך בעיר חדרה שמוביל את כל נושא החינוך בעיר".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!