בשימוע שקיימה העירייה לחברת "מידות" על עיכוב במשלוח הודעה לתושבים, לקחה החברה אחריות על התקלה ועדכנה כי הזיזה את מנכ"לה מעבודתו בחדרה
מנכ"ל חברת "מידות", שעיכב משלוח הודעה על סקר נכסים לתושבים שבבתיהם נערכו מדידות, הוזז מתפקידו.
בשימוע שנערך לחברה במשרד מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון הובהרו לבעלי החברה המשמעויות החמורות והנזק שנגרם לעירייה בגין העיכוב במשלוח ההודעות לתושבים. לדברי בעל החברה, המנכ"ל לא הבין את המשמעויות למעשיו, ובעקבות כך הוזז מתפקידו ולא יעבוד עוד בחדרה.
העיכוב גרם נזק לעירייה (צילום: דוברות העירייה)
כזכור, חברת "מידות" ביצעה סקר נכסים בחדרה ומדידות בבתי תושבים. על-פי סיכום עם מחלקת הגבייה של העירייה הייתה חברת "מידות" אמורה לשלוח לתושבים שבתיהם נמדדו, הודעה הכוללת תשריט של מדידת הנכס, וכן את פרטי המדידה ונתוני הנכס החדשים שלפיהם תוקנה שומת הארנונה, וכן אפשרות להגיש השגות ולערער על תוצאות המדידה וגובה השומה שנקבע בעקבות הנתונים החדשים של הנכס. עוד סוכם כי רק לאחר משלוח ההודעה המעדכנת את התושבים ומתן אפשרות לבירורים והשגות, תשלח העירייה הודעת חיוב עם הסכום המתוקן.
בפועל לא נשלחו המכתבים על-ידי חברת "מידות" במועד, אלא רק לאחר שהודעות החיוב של מחלקת הגבייה נשלחו לתושבים. העיכוב במשלוח גרם למרמור בקרב תושבים אשר ללא כל הסבר קיבלו שומה גבוהה מבעבר.
בעקבות התקלה הורה ראש העיר למנכ"ל העירייה לזמן את מנהל החברה לבירור והבהרה על חומרת העניין. כאמור, בשימוע שהתקיים בעקבות הנחיית ראש העיר, לקחה החברה אחריות על התקלה והפסיקה את עבודתו של מנכ"ל החברה בחדרה.
יצוין כי בחדרה יימשך סקר הנכסים, שיכלול מדידת בתים וחישוב שומת הארנונה בהתאם.
הסופרת שלנו זוהר אביב ביום השקה לצד השחקן והסטנדאפיסט נדב אבוקסיס לסדרת 'המעברה', שעומדת לעלות ברשת 13 ביום שני הבא. זוהר תשחק את המורה בתיה. אהבנו ופרגנו מלא! בהצלחה!