ועדת הגיל הרך דנה בתוכניות הרבות שמפעילים העירייה וגופי סמך, במטרה לסנכרן ולייעל את השירותים הניתנים לגילאי לידה עד 6
ועדת הגיל הרך של עיריית חדרה התכנסה לדון בתוכניות ופרויקטים שמפעילים העירייה וגופי סמך, במטרה לסנכרן ולייעל את סל השירותים הניתנים לגילאי לידה עד 6. פעילות הוועדה מתבצעת במקביל ובהתאם להחלטה היישובית להתמקד בקידום ובטובת הגיל הרך.
בישיבת הוועדה השתתפו נציגים של גופים ויחידות רלוונטיות לטיפול בגיל הרך, בתחומי חינוך, רווחה, בריאות ועוד. את הישיבה הובילה יו"ר הוועדה ומנהלת רווחה מזרח העיר עינב כצמן ומנהלת המחלקה לחינוך קדם יסודי גילה גואטה, מנהלת התוכנית הלאומית 360 לילדים ולנוער בסיכון חדרה-אליכין ליאת איציק, מנהלת מדור פדגוגיה גיל רך באגף החינוך מאירה ויקרוביצקי, מנהלת המחלקה ליחידות טיפוליות ומרכז הורים ילדים אילנה פרימוביץ, מנהל מוקד קליטה מוטי מברט, נציגות העמותה העירונית "פנאי העיר", המנהלת היישובית של הרשות לביטחון קהילתי דבורה עמר, נציגת משרד הבריאות, ונוספים. בישיבה השתתפה גם סגנית הממונה על המחוז בתוכנית הלאומית חגית חפר.
חיבורים לטובת הגיל הרך (צילום: דוברות העירייה)
הוועדה דנה בתוכניות העבודה העירוניות, תקציבים ופירוט פעולות לגיל הרך, במטרה לסנכרן ולאגם את התוכניות הרבות המופעלות על-ידי הגורמים השונים, ולקדמן בשיתוף פעולה לטובת ילדי העיר.
כמו כן נדונו הצעדים המתבצעים מול גנים פרטיים לגילאי 0 עד 3, במטרה שהגננות בגנים אלה ייקחו חלק במערך העירוני, ישתתפו בהשתלמויות והכשרות עירוניות. כל זאת על מנת שיוכלו לעמוד בתקנים מקצועיים, פדגוגיים, בטיחותיים ועוד, לקראת מתן תו תקן ואפשרות לפיקוח עירוני בגנים פרטיים.
סגנית הממונה על המחוז בתוכנית הלאומית 360, שיבחה את פעילות הוועדה ואמרה כי הוועדה בחדרה היא אחת מוועדות הגיל הרך היותר משמעותיות בארץ, מעצם השיח שמתקיים בה והצבת הגיל הרך על סדר היום העירוני באופן מאוד משמעותי, ממנף וגורף, מה שלא קורה בהרבה יישובים אחרים.
התוכנית הלאומית נועדה לחולל שינוי בהתמודדות של החברה הישראלית עם מצבי הסיכון של ילדים ונוער ובני משפחותיהם, ופועלת כתוכנית בין-משרדית בשיתוף משרדי ממשלה, ובנוסף מרכז השלטון המקומי ואשלים ג'וינט ישראל.
לדברי מנהלת התוכנית הלאומית בחדרה ליאת איציק, חדרה היא עיר יוצאת דופן בחיבורים ובשיתופי הפעולה לטובת הגיל הרך. הנתונים מראים כי חדרה שמה בראש סדר העדיפויות את אוכלוסיית היעד, וזאת בהתאם למדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן הרואה את הגיל הרך בראש סדר העדיפויות, ועושה כל שביכולתה על מנת לקדם אותם כבר מגילאי לידה, על מנת לתת לילדים את הסיכוי הטוב ביותר להצליח בבגרותם.
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
ארבעת המינים - ארבעת הפנים של הנוער שלנו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.10.2025
יום כיף מרגש לאנשים עם מוגבלויות
...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2025
עובדי חברת ICL למען המשפחות הנזקקות
...
פלאשנט לוקאלי | 16.9.2025
מדברים על זה
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פסטיבל בייבי המיועד להורים ולתינוקות עד גיל שנתיים, יערך בעופר חדרה, בשיתוף הביטוח הלאומי, ועיריית חדרה, ביום שני ה -24.11.25 בעופר חדרה – פתוח לקהל הרחב, ללא תשלום. במסגרת הפסטיבל יתקיימו מגוון רחב של הרצאות וסדנאות וייעוץ להורים בנושאים שונים ומגוונים, כמו: זכויות לאחר לידה, עיסוי תינוקות ועוד, ליווי התפתחותי, תזונה, יועצת שינה, ריפוי ועיסוק לתינוקות עד גיל חצי שנה, סדנא חוותית ועוד. כמו כן יוצבו מתחמי צילום לתינוקות, מגנטים במתנה, קפה ועוגה ועוד. תהנו!
היישר מכינוס השלוחים העולמי, שם התכנסו אלפי שליחי הרבי מלובביץ׳ להתכנסות השנתית ב-770 ברוקלין שבניו-יורק. בין שליחי ומייצגי העיר נתניה, נצפה מיודענו איש החסד אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ יחד עם ח״כ אוהד טל בערב ההצדעה החגיגי לשלוחים. בנוסף הרצה פרץ בפני המוני השליחים על התנהלות נכונה מול גופים עירוניים. ״כולנו באים מהרבי, חדורים בכוחות של אור והבאת ישראל, על מנת להביא את הגאולה האמיתית והשלמה״.
חגיגה כפולה במשפחת רינגלר-שגב: הסטייליסטית המובילה סנדרה רינגלר ציינה את יום הולדתו ה-52 של בעלה השף שגב משה ועל הדרך חגגו גם 20 שנות נישואים נוצצות. לרגל האירועים רינגלר ושלושת הילדים: ליאו, דניאל וליבי, ארזו מזוודות והפתיעו את שגב בסופ"ש סטייליסטי במלון כפר גלעדי שבגליל העליון, שם בילו סוף שבוע משפחתי ונהנו מסוויטה מפנקת עם נוף עוצר נשימה, ארוחות שף, טיול רומנטי "בשביל הלולים", טיפולי ספא, שיזוף בבריכה החיצונית, והרבה זמן איכות, הרחק מההמולה של תל-אביב. ששגב הגיע לסוויטה הופתע עם עוגת יום הולדת, בלונים, פרחים, יין ומתנה מסנדרה עם ברכה אישית. מזל טוב!