התכנית הנחשבת לראשונה בגבעת אולגה בתחום הפינוי - בינוי הופקדה השבוע בוועדה המחוזית. מנהלת תחום ההתחדשות סימה מאור: "הפרויקט יהפוך לפנינה של ממש"
תכנית פינוי-בינוי, שמקדמת חברת ארזים (ג.י.א) מקבוצת אורון אחזקות והשקעות לפרויקט ברח' הגדוד העברי, הופקדה השבוע בוועדה המחוזית.
הפרויקט שמקדמת חברת ארזים (ג.י.א) מהווה חלק משמעותי מתכנית ההתחדשות העירונית הכוללת שאושרה בשכונה.
תוכנית התתחדשות בגדוד העברי. הדמיה (צילום: חברת ארזים)
במסגרת הפרויקט, ייהרסו שלושה בניינים ברח' הגדוד העברי בגבעת אולגה, הכוללים 36 יח"ד סה"כ, ובמקומם ייבנו שני בניינים המתנשאים לגובה של 33 ו-25 קומות, וכוללים יחד 274 יח"ד.
ההתחדשות העירונית הינה אחד מיעדיה המרכזיים של מדיניות התכנון בישראל וזאת נוכח המגמה של המשך הצטופפות מרבית האוכלוסייה בערים, והרצון של שמירה על השטחים הפתוחים, גובר הצורך בחידוש מתמיד של מלאי הבינוי הקיים.
תוכנית המתאר של חדרה סימנה מספר פרויקטים להתחדשות עירונית, כולל פינוי בינוי, עיבוי (תוספות על בניינים קיימים) או תמ"א 38 לסוגיה, או תוספת זכויות, וזאת כדי לחדש את הרקמה העירונית ולהביא להחייאת השכונה ולמימוש הפוטנציאל שלה. התוכנית תאפשר קידום מתחמי פינוי בינוי בגבעת אולגה, ביניהם בשכונת אזורים, הגדוד העברי, אולגה ד' ועוד, וזאת בנוסף לתוכנית בינוי פינוי בשכונת אלי כהן.
מגבלות גובה שדרש צה"ל בתוכנית התחדשות עירונית בגבעת אולגה, איימו על עתיד התוכנית כבר בראשיתה, אולם בעקבות פנייתו של ראש העיר צביקה גנדלמן אל שר הביטחון דאז אביגדור ליברמן, בבקשה שיסייע לעירייה בנושא על מנת שניתן יהיה לקדם את התוכנית, עדכן צה"ל את עמדתו והסיר את החסם מה שאפשר את המשך קידומה של תוכנית ההתחדשות.
"צפוי פרויקט נפלא". סימה מאור (צילום: אילן בשור)
הפרויקט בגדוד העברי בגבעת אולגה מהווה את הסנונית הראשונה שיוצאת לדרך במסגרת תכנית ההתחדשות העירונית הכוללת לשכונה, זאת לאחר חודשים רבים של עבודה ומשאבים רבים, שהושקעו ע"י חברת ארזים.
"פרויקט ההתחדשות של גבעת אולגה בחדרה צפוי להפוך לפנינה של ממש עבור אלה המעוניינים לגור בסמוך לים, באזור עם נוף נפלא ועדיין - להישאר במרחק סביר מהמרכז לצרכי העבודה. הפרויקט בגבעת אולגה ידע ימים קשים ובירוקרטיות מתישות, אבל עם היציאה לדרך אין לנו ספק שצפוי פה פרויקט נפלא", אומרת סימה מאור, מנהלת תחום ההתחדשות העירונית בחברת ארזים (ג.י.א).
עיריית חדרה פועלת מזה מספר שנים לקידום ההתחדשות העירונית, בין היתר באמצעות הכנת תוכנית מתארית לכל השכונה, שמיפתה את כל הפרויקטים האפשריים מבחינת היקפי הבנייה, התאמה לסביבה, הסדרי תחבורה לשכונה וממנה, ופרוגראמה מפורטת לתשתיות וצורכי ציבור.
בעירייה מציינים כי ההתחדשות העירונית תאפשר מיצוי הפוטנציאל השכונתי של גבעת אולגה הסמוכה לים, והפיכתה לפנינה של אזור השרון כולל מיתוגה. בין היתר איתרה תוכנית מתאר חדרה מתחמים להתחדשות עירונית ולקידום מתחמי פינוי בינוי ועיבוי, המוסיפים מאות ואלפי יחידות דיור שישולבו באופן אופטימלי בתוך השכונה הוותיקה בעיצוב אדריכלי מוקפד, תוך ניצול היתרונות של השכונה ובהם הממשק עם הים, הקרבה לציר תחבורה ראשי, הממשק עם הגן הלאומי ושמורות הטבע ועוד.
עוד מדגישים בעירייה כי פרויקטים של התחדשות עירונית בשכונת גבעת אולגה יסייעו בחיזוקה של השכונה באזור הכולל של מערב העיר אשר על-פי חזונו של ראש העיר צביקה גנדלמן יהווה מנוף לקידומה של חדרה כולה.
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.