פרויקט שני מחדרה ייצג את ישראל בפורום העולמי לעירוניות
ראובן יגיל יום שישי,
10 בינואר 2020, 08:02
אחרי פרויקט התכנון של רובע הים זכה גם בית המשפט מאופס האנרגיה בקול קורא של משרד הבינוי והשיכון, ויוצג בפורום בינלאומי באיחוד האמירויות
פרויקט שני מחדרה, בית המשפט מאופס האנרגיה, זכה בקול קורא של משרד הבינוי והשיכון, ויוצג בביתן ישראלי בפורום העולמי לעירוניות שיתקיים בפברואר 2020 באבו-דאבי, איחוד האמירויות.
הפורום העולמי לעירוניות הוקם בשנת 2001 על ידי האו"ם כדי לבחון את אחד הנושאים הדוחקים ביותר העומדים בפני העולם כיום: עיור מהיר והשפעתו על קהילות, ערים, כלכלות, שינויי אקלים ומדיניות. הפורום נחשב כיום לכינוס המרכזי בעולם בנושאי עירוניות ולאחד המפגשים הפתוחים ביותר בזירה הבינלאומית לצורך החלפת דעות וניסיון על אתגרים עירוניים.
את בית המשפט בונה חברת שיכון ובינוי סולל ובונה בע"מ, והוא מוקם כבית משפט מאופס אנרגיה הראשון בארץ, מה שמבטיח שכ-80 אחוז מהאנרגיה שיצרוך, תסופק באמצעות אלמנטים חסכוניים באנרגיה והצבת פאנלים סולאריים. ההיקף הכספי של הפרויקט נאמד בכ-150 מיליון שקלים, תוך שימת דגש רב בתכנון פרויקט בר-קיימא, בסטנדרט בנייה איכותי ועל פי דרישות תקן עדכניות ביותר.
בית המשפט (צילום: הדמיה)
הפרויקט נבחר לייצג את ישראל לצד פרויקט התכנון של רובע הים בחדרה, המשלב תיירות, מגורים, תעסוקה ושטחי ציבור, תוך קידום קיימות עירונית ויצירת סינרגיה בין תכנון, משאבי הטבע והקהילה. התכנון המקודם הינו הראשון מסוגו וייחודי בכך שהוא צופה את פני העתיד, הן באלמנטים התכנוניים והן בדרישות התשתיתיות והטכנולוגיות, תוך ניסיון לבניית מערך המשלב את הקהילה כשכבת תשתית שכונתית.
תכנון ובנייה של שכונות מוסדות ציבור מאופסי אנרגיה בחדרה מתבצע בהתאם למדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן לבנייה ירוקה וברת-קיימא. בהתאם למדיניותו נבנו בחדרה גני ילדים מאופסי אנרגיה וברי-קיימא, הראשונים מסוגם בישראל, הפועלים בהצלחה מזה שלוש שנים כמבנים המנצלים בצורה מקסימלית את תנאי הסביבה (רוח, שמש, תאורה טבעית וכדומה) ומייצרים את כמות האנרגיה שהם צורכים. בין היתר הותקנו על הגג קולטי שמש המייצרים את האנרגיה והחשמל הדרושים לתפעול הגן, וגם הקירות והחלונות תוכננו בהתאם כדי למטב את היעילות האנרגטית של הגן.
ראש העיר צביקה גנדלמן מציין: "אחרי גני הילדים מאפסי האנרגיה שהקמנו בחדרה, מוקם היכל משפט מפואר, גם הוא מאופס אנרגיה. אני שמח שהעיר חדרה פורצת דרך בנושא זה ומאמין כי היכל המשפט בחדרה יהיה מודל לחיקוי בכל הארץ ובעולם, ממש כמו גני הילדים אשר אליהם מגיעות משלחות מהארץ ומחו"ל כדי ללמוד ולהתרשם מבנייה מאופסת אנרגיה".
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".