הורים שילדיהם יעלו לכיתה א' בשנת הלימודים תשפ"א מוזמנים להתרשם מבתי הספר השונים ומהייחודיות של כל בית ספר, במסגרת ימים פתוחים וימי חשיפה
לקראת תחילת הרישום לכיתת א' תשפ"א עומדות בפני ההורים אפשרויות מגוונות לרישום ילדיהם. בעיר פועלים כ-20 בתי ספר יסודיים, מתוכם 6 בתי ספר ממלכתיים-דתיים: חב"ד בנים, חב"ד בנות, יבנה, מוריה, שילה ותחכמוני. 14 בתי ספר ממלכתיים, מתוכם 2 דמוקרטיים: ברנדס וגבעול; 10 בתי ספר ותיקים שבשנים האחרונות התמקצעו ופיתחו לעצמם ייחודיות בית ספרית: אחד העם, אילן רמון, ארלוזורוב, הגורן, השחף, חופים, ניצנים, צליל, צפרירים וקפלן ו- 2 בתי ספר "צומחים": לב (מכיל) אשר בשנת הלימודים הקרובה צפוי לאכלס את שכבות א'-ג' ו"פארק" (חדש) שיאכלס את שכבת א' ועל פי ביקוש ייתכן ויוכל לתת מענה גם לכיתות ב' ו-ג'.
לנוחות ההורים יתבצע הליך הרישום לילדים העולים לכיתה א', באינטרנט באמצעות אתר הרישום אשר ייפתח באתר העירייה www.hadera.muni.il. במהלך תקופת הרישום, מתאריך 27.1.2020 ועד 16.2.2020, יוכלו ההורים להיכנס לאתר ולסמן את העדפותיהם.
נרשמים בקליק (צילום: דוברות העירייה)
באגף החינוך מדגישים כי הרישום באינטרנט הוא בבחינת בקשה לשיבוץ, ובתום מועד הרישום תבחן מינהלת הבחירה המבוקרת את מפת הביקושים ברמה העירונית לקבלת החלטות בהתאם לקריטריונים המפורטים:
1. בית ספר ״עוגן״ - לנרשמים לבית ספר זה בעדיפות ראשונה מובטח מקום.
2. קירבה גאוגרפית - בקשות לשיבוץ בבתי ספר שאינם בתי הספר ״עוגן״ ידורגו על פי קירבה גאוגרפית של בית התלמיד, והשיבוץ יתבצע על בסיס מקום פנוי.
3. בכל מקרה של עודף רישום ואי יכולת הכרעה על בסיס גיאוגרפי תיערך הגרלה.
4. במקרים מיוחדים תינתן עדיפות בשיבוץ למשפחות המוגדרות על-ידי מחלקת הרווחה כ״משפחה מוחלשת״.
בשנת הלימודים תשפ"א תיישם העירייה את מודל הבחירה המבוקרת, שיכלול שלושה מרחבים: מרחב כל העיר (מזרח, מרכז ומערב); מרחב "פארק-דניה"; מרחב ממ"ד (כל בתיה"ס השייכים לזרם הדתי).
מרחב כל העיר פירושו שלכל ילד/ה בעיר נקבע בית ספר ״עוגן״ הקרוב לאיזור מגוריו. בעדיפות הראשונה יתבקשו ההורים לאשרר או לשלול את השיבוץ. במידה וייבחר בית ספר "העוגן", המקום יישמר. במידה ויישלל בית הספר כעדיפות ראשונה, תפנה המערכת את ההורים להגדרת בתי הספר המבוקשים בעדיפות שנייה ועדיפות שלישית. השיבוץ בבתי הספר שאינם בית ספר ה״עוגן״ הינו על בסיס מקום פנוי ובהתאם לקריטריונים המפורטים.
מרחב "פארק-דניה" כולל את בתי הספר לב" (המכיל) ו"פארק" (שם זמני. משפחות המתגוררות בשכונת הפארק ודניה משויכות למרחב זה, ובמסגרת הליך הרישום יתבקשו לדרג את העדפתם הראשונה לשיבוץ בתוך המרחב.
בית הספר השני ייחשב כבחירה בעדיפות שנייה. עדיפות שלישית תיפתח עבורם במרחב כל העיר. השיבוץ במרחב הפארק ייערך במודל הגרלה, בכפוף לנוהל הגרלה. השיבוץ בעדיפות השלישית ייעשה על בסיס מקום פנוי בהתאם לנהלים העירוניים.
במרחב פארק-דניה שני בתי ספר צומחים חדשים אשר לתושבי השכונות הללו בחירה בין שניהם.
בשבועות הקרובים יתקיימו ימים פתוחים וערבי חשיפה בבתי הספר בעיר. מפת העיר חדרה ועליה מיקום בתי הספר עם התאריכים של המפגשים פורסמה ומפורסמת באמצעי התקשורת השונים וכן נשלחה בדואר לבתי התלמידים אשר בשנת הלימודים תשפ"א יעלו לכיתה א'.
כאמור, ההרשמה לכיתות א' תחל ב-27 בינואר, ולהורים צפויה החלטה לא פשוטה בין בתי ספר ייחודיים ואיכותיים.
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית "אקולידר"
...
פלאשנט לוקאלי | 1.8.2026
מדברים על זה
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.