בהלת הקורונה: "משרד הבריאות מקדם בסתר בית חולים לחולי קורונה בפרדס חנה"
ראובן יגיל יום שלישי,
24 במרץ 2020, 10:25
הגר פרי: "מדובר במחטף". בפניה בהולה לראש הממשלה היא כותבת: "עצור במיידי את המהלך מתוך חשש לבריאות תושבי המושבה". גם בני המשפחות של השוהים במרכז הביעו את התנגדותם למהלך
במועצה המקומית פרדס חנה נדהמו לגלות כי משרד הבריאות מתכוון לקדם מהלכים לפיהם ישמש המרכז הרפואי שוהם בית חולים לחולי קורונה וזאת לטענתם מבלי שקיבלו על כך כל הודעה.
במועצה מציינים כי ללא עדכון הרשות המקומית מקדם בסתר בית חולים לחולי קורונה בפרדס חנה כרכור תוך פינוי עשרות קשישים במסגרות הטיפול שלהם ותוך סיכונם הבריאותי.
ראש המועצה הגר פרי יגור: "נודע לנו כי משרד הבריאות רוצה לשכן בטווח של- 24-48 שעות הקרובות, חולי קורונה במרכז שוהם, תוך העברת פעילות מרכז שוהם, לרבות הקשישים הסיעודיים למסגרות חלופיות וסיכונם הבריאותי.
"לעצור מיד את המהלך". הגר פרי יגור (צילום: שלומי גבאי)
בתוך כך הגר פרי יגור פנתה באופן בהול לראש הממשלה ושר הבריאות לעצור במיידי את המהלך מתוך חשש לבריאות תושבי המושבה ופגיעה בחסרי ישע שבמרכז, שהם האוכלוסייה הפגיעה ביותר בימים אלו. במקביל המועצה בוחנת בשעות אלו אפשרות משפטית לעצירת המהלך.
עוד נודע, כי בני המשפחות של השוהים במחלקות תשושי הנפש והמחלקה הסיעודית במרכז הרפואי שוהם בפרדס חנה מתנגדים למהלך וכי הם מתכוונים לערוך הפגנה היום בשעה 11:00 בכניסה למרכז הרפואי שוהם בכתובת דרך הנדיב פרדס חנה במחאה על הודעת משרד הבריאות לפנות את יקירינו לטובת הכנסת חולי קורונה במקומם. לדבריהם מדובר בהחלטה האומללה והם לא יתנו לכך יד.
עיריית נתניה מקימה 5 גינות יום הולדת ברחבי העיר
...
פלאשנט לוקאלי | 14.10.2026
מאכילים חתולי רחוב? כך עושים זאת נכון
...
פלאשנט לוקאלי | 11.10.2026
שישו ושמחו: הקפות שניות בשבעה מוקדים ברחבי חדרה
עיריית חדרה מזמינה את תושבות ותושבי העיר לחגוג יחד את שמחת תורה באירועי הקפות שניות שיתקיימו במוצאי החג...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2026
טעם חדש בעיר: הפודטראקים מגיעים לנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 24.9.2026
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
מדברים על זה
ירושה של 25 מיליון שקל לבן הספרית: בית המשפט ביטל את הצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 17.10.2026
נסגר תיק החקירה נגד לוחם שב"ס שירה בתושב חדרה במהלך קטטה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.10.2026
בעלי חנויות: כך מאבטחים את חזית העסק בלי להסתיר את הסחורה
...
פלאשנט עסקים | 3.10.2026
הסכם בין יורשים: חלוקת עיזבון בלי למכור את דירת הירושה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 1.10.2026
נפרדו לפני 30 שנה ולא התגרשו: האם האישה עדיין יורשת?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.9.2026
מאסר בפועל לסוכן ביטוח מנתניה
בית המשפט גזר 12 חודשי מאסר כנגד דניאל מאיר שהשמיט עסקאות בהיקף של יותר ממיליון שקלים...
פלאשנט חוק ומשפט | 24.9.2026
לעד הנדסה – בדיקות מקצועיות ופיקוח בדרך לנכס איכותי
...
פלאשנט עסקים | 22.9.2026
השנה החדשה היא זמן לעדכן את הצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2026
בונים בית פרטי בחדרה: כך בוחרים קבלן שלד בצורה נכונה ובטוחה
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2026
42 כלי רכב הורדו מהכביש בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 16.9.2026
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.