הגשר מחבר בין חניון "חנה וסע" אל תחנת רכבת מערב ומאפשר מעבר נוח ובטוח. סמוך לתחנה הוכשרו מקומות חנייה רבים נוספים לטובת רכבי נכים
בטקס צנוע נחנך הגשר להולכי רגל ממתחם "חנה וסע" ברחוב אדד (צומת יצחק שמיר) אל תחנת רכבת מערב. את העבודות ביצע משרד התחבורה באמצעות חברת "נתיבי איילון" ובשיתוף פעולה עם רכבת ישראל ואגף ההנדסה של עיריית חדרה. יצוין כי זהו גשר זמני למספר שנים, שיוסר עם השלמת ההקמה של מרכז התחבורה החדש.
טקס גזירת הסרט (צילום: דוברות העירייה)
במעמד חנוכת הגשר השתתפו מנכ"ל רכבת ישראל מיכה מייסנר, סמנכ"ל הפיתוח איליה וולקוב, ונציגים נוספים, ראש העירייה צביקה גנדלמן, מ"מ מקום ראש העיר ניר בן-חיים, סגני ראש העיר רומן גישר, בועז ביטון ויניב דרי, המשנה לראש העיר חדוה יחזקאלי, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, ואנשי מקצוע בעיריית חדרה.
הגשר החדש שנחנך (צילום: דוברות העירייה)
לדברי ראש העיר, זה רק גשר אחד אבל זה גשר שמסמן את התפתחותה של חדרה כעיר מטרופולין. התוכניות כוללות כולל פתיחתה של תחנת רכבת נוספת – רכבת מזרח – וכן הפיכת רכבת מערב לתחנת מעבר ראשית בלב אזור אנרג'י פארק הצפוי לכלול מתחמי תעשייה מסחר ותעסוקה.
ראש העיר אף הדגיש כי בתיאום עם הנהלת הרכבת, ולטובת ציבור הנכים, נוספו מקומות חנייה רבים לרכבי נכים על חשבון חניות רגילות סמוך לתחנה עצמה להגברת הנגישות. רכבים רגילים יוכלו לחנות בחניון "חנה וסע" מעברו השני של הגשר ולחצותו בנוחות בדרכם אל התחנה.
יצוין כי החניון ברחוב אדד נבנה במטרה לעודד את השימוש בתחבורה ציבורית, בין היתר באמצעות הרחבת אפשרויות החנייה עבור נוסעי הרכבת. ראש העירייה צביקה גנדלמן הדגיש כי גשר הולכי הרגל ימנף את הנגישות לתחנת הרכבת, אשר על-פי התכנון תשולב במרכז התחבורה החדשה העומד להיבנות.
גנדלמן: "הגשר להולכי רגל אל תחנת רכבת מערב ימנף את הנגישות אל התחנה, בה עוברים בימים כתיקונם אלפים מתושבי העיר והסביבה. פתיחת מתחם "חנה וסע" הוסיף מאות מקומות חנייה למשתמשי התחבורה הציבורית ובעיקר לבאי הרכבת, אשר כעת עם חנוכת הגשר הם יכולים לעבור את הדרך מהמתחם אל התחנה בבטיחות ובנוחות, והדבר יקל עליהם מאוד את השימוש בשירותי רכבת ישראל. הרכבת בחדרה מהווה אחד משירותי התחבורה הציבורית העיקריים בעיר, ועל-פי התכנון תשולב במרכז התחבורה החדש העומד להיבנות בקרוב. אני סמוך ובטוח ששיתופי הפעולה ההדוקים עם רכבת ישראל ועם משרד התחבורה ימשיכו ביעילות לטובתם ורווחתם של התושבים גם בעת הקמת התחנה המזרחית ומרכז התחבורה".
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.