אחרי הצלחת הפסנתר הסולארי בפיאצה, עיריית חדרה תציב בקרוב פסנתר גם בבית הספר היסודי 'צליל' בשכונת בית אליעזר החדשה
כחלק ממדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן להעצמת התרבות בעיר, עיריית חדרה תציב בקרוב פסנתר חוצות בחצר בית הספר 'צליל' לחינוך מוזיקלי בניהולה של סיגלית יעקובי, לשימושם של תלמידי ותלמידות בית הספר. בדומה לפסנתר שהוצב ברחבת הפיאצה ומשמש את העוברים והשבים ובכללם חובבי המוזיקה, הפסנתר שיוצב בבית הספר צליל הנו פיתוח ישראלי ייחודי מבית היוצר של חברת CADENZA ומוגדר כ'פסנתר חכם', העמיד בכל תנאי מזג האויר ובנוי במיוחד לשימוש אינטנסיבי במרחב הציבורי. הפסנתר אף משלב טכנולוגיות מתקדמות כולל הזנה סולארית וחיבור למערכת הגברה חיצונית, מפיק צלילים נקיים ומדויקים, ומצויד במערכת ניהול חדשנית לשליטה ובקרה מרחוק, המאפשרת לקבוע את שעות הפעילות ועוצמת הנגינה של הפסנתר וכן לבחון את מצב האנרגיה שלו ונתוני השימוש בו.
ד"ר דן קאופמן מנכ"ל ומייסד חברת CADENZA האחראית על הצבתם של מעל 50 פסנתרים סולאריים במרחבים הציבוריים ברחבי הארץ, בירך על ההחלטה להציב פסנתר בחצר בית הספר 'צליל', שיהיה הראשון בארץ, שיוצב בבית ספר יסודי: "אנו מצפים ומתרגשים לקראת התקנת הפסנתר בבית ספר צליל בחדרה ולהביא בעזרתו מימד חדש של מוזיקה ושמחה לחצר בית הספר."
רומן גישר, מאיר ברמן חברת קדנזה, סיגלית יעקובי וניר בן חיים (צילום: דוברות העירייה)
את הצבת הפסנתר בבית הספר צליל, הובילו מ"מ ראש העיר ניר בן חיים וסגן ראש העיר רומן גישר, בהמשך לפסנתר הראשון שהוצב במתחם גלריית החוצות במרכז הפיאצה, מהווה מוקד משיכה לתושבים ונותן במה לאמנים מקומיים ולחובבי מוזיקה. בן חיים: "הצבת הפסנתר בבית הספר צליל, שחרט על דגלו את נושא החינוך המוזיקלי מהווה נדבך נוסף בלימודי המוזיקה וצפוי לתרום תרומה חשובה הן ליכולות המוזיקליות של תלמידי ותלמידות צליל והן להנאה וכנקודת מפגש חברתית." גישר: "מאז הקמתו, בית הספר צליל מתאפיין באופיו המוזיקלי. הצבת הפסנתר בכותלי בית הספר תעניק דרך נוספת לילדים המוכשרים אשר לומדים בו לחקור, ללמוד ולפתח כשרונות מוזיקליים נוספים. אני מברך על שיתוף הפעולה הפורה עם הנהלת בית הספר ובטוח כי הפסנתר ישמש את ילדי 'צליל' המוכשרים בצורה טובה והרמונית."
גם סיגלית יעקובי, מנהלת בית הספר 'צליל', מברכת על היוזמה המבורכת. "בי"ס צליל הוא בי"ס מוזיקלי, כשהעיקרון הפדגוגי המוביל אותו הוא טיפוח ה'ניגון' האישי מבחינה מטאפורית וגשמית. כל תלמידי בית הספר מנגנים בחדווה ובאהבה, גם בימי הקורונה, כשהתלמידים למדו בקפסולות, לא ויתרנו על לימודי הנגינה. כל באי בית הספר ובייחוד התלמידים והתלמידות מצפים בהתרגשות להצבת הפסנתר בחצר בית הספר."
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.