אחרי הצלחת הפסנתר הסולארי בפיאצה, עיריית חדרה תציב בקרוב פסנתר גם בבית הספר היסודי 'צליל' בשכונת בית אליעזר החדשה
כחלק ממדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן להעצמת התרבות בעיר, עיריית חדרה תציב בקרוב פסנתר חוצות בחצר בית הספר 'צליל' לחינוך מוזיקלי בניהולה של סיגלית יעקובי, לשימושם של תלמידי ותלמידות בית הספר. בדומה לפסנתר שהוצב ברחבת הפיאצה ומשמש את העוברים והשבים ובכללם חובבי המוזיקה, הפסנתר שיוצב בבית הספר צליל הנו פיתוח ישראלי ייחודי מבית היוצר של חברת CADENZA ומוגדר כ'פסנתר חכם', העמיד בכל תנאי מזג האויר ובנוי במיוחד לשימוש אינטנסיבי במרחב הציבורי. הפסנתר אף משלב טכנולוגיות מתקדמות כולל הזנה סולארית וחיבור למערכת הגברה חיצונית, מפיק צלילים נקיים ומדויקים, ומצויד במערכת ניהול חדשנית לשליטה ובקרה מרחוק, המאפשרת לקבוע את שעות הפעילות ועוצמת הנגינה של הפסנתר וכן לבחון את מצב האנרגיה שלו ונתוני השימוש בו.
ד"ר דן קאופמן מנכ"ל ומייסד חברת CADENZA האחראית על הצבתם של מעל 50 פסנתרים סולאריים במרחבים הציבוריים ברחבי הארץ, בירך על ההחלטה להציב פסנתר בחצר בית הספר 'צליל', שיהיה הראשון בארץ, שיוצב בבית ספר יסודי: "אנו מצפים ומתרגשים לקראת התקנת הפסנתר בבית ספר צליל בחדרה ולהביא בעזרתו מימד חדש של מוזיקה ושמחה לחצר בית הספר."
רומן גישר, מאיר ברמן חברת קדנזה, סיגלית יעקובי וניר בן חיים (צילום: דוברות העירייה)
את הצבת הפסנתר בבית הספר צליל, הובילו מ"מ ראש העיר ניר בן חיים וסגן ראש העיר רומן גישר, בהמשך לפסנתר הראשון שהוצב במתחם גלריית החוצות במרכז הפיאצה, מהווה מוקד משיכה לתושבים ונותן במה לאמנים מקומיים ולחובבי מוזיקה. בן חיים: "הצבת הפסנתר בבית הספר צליל, שחרט על דגלו את נושא החינוך המוזיקלי מהווה נדבך נוסף בלימודי המוזיקה וצפוי לתרום תרומה חשובה הן ליכולות המוזיקליות של תלמידי ותלמידות צליל והן להנאה וכנקודת מפגש חברתית." גישר: "מאז הקמתו, בית הספר צליל מתאפיין באופיו המוזיקלי. הצבת הפסנתר בכותלי בית הספר תעניק דרך נוספת לילדים המוכשרים אשר לומדים בו לחקור, ללמוד ולפתח כשרונות מוזיקליים נוספים. אני מברך על שיתוף הפעולה הפורה עם הנהלת בית הספר ובטוח כי הפסנתר ישמש את ילדי 'צליל' המוכשרים בצורה טובה והרמונית."
גם סיגלית יעקובי, מנהלת בית הספר 'צליל', מברכת על היוזמה המבורכת. "בי"ס צליל הוא בי"ס מוזיקלי, כשהעיקרון הפדגוגי המוביל אותו הוא טיפוח ה'ניגון' האישי מבחינה מטאפורית וגשמית. כל תלמידי בית הספר מנגנים בחדווה ובאהבה, גם בימי הקורונה, כשהתלמידים למדו בקפסולות, לא ויתרנו על לימודי הנגינה. כל באי בית הספר ובייחוד התלמידים והתלמידות מצפים בהתרגשות להצבת הפסנתר בחצר בית הספר."
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!