שחרור מפתיע: שוחררו החשודים בתיק ניסיון הרצח בחדרה
שלומי גבאי יום שני,
20 בספטמבר 2021, 17:49
לאחר שלושה שבועות במעצר הורה בית המשפט על שחרורם של שני הצעירים שנעצרו בחשד לפציעתו הקשה של תושב חדרה בן 18 לפני כחודש. חשוד נוסף שוחרר קודם לכן. האם התיק קרס? המשטרה: החקירה נמשכת
המשטרה היתה משוכנעת כי חקירתה המאומצת הניבה תשתית ראייתית מבוססת להגשת כתב אישום כנגד שני צעירים תושבי חדרה החשודים בדקירתו של תושב העיר בן 18 שנפצע באורח קשה מאוד ביום 26/8/21 ברחוב הנהרונית בחדרה ומאז הוא מאושפז בבית החולים שם עבר סדרת ניתוחים מורכבת אולם התיק נקלע למבוי סתום ואי התקדמות החקירה הביאה לשחרורם של שני החשודים שנותרו במעצר.
ניסיון לרצח. האם התיק קרס? (צילום: pixabay)
על פי חומר החקירה בין החשודים לקורבן התגלע סיכסוך שהסלים ועבר לפסים של אלימות במספר הזדמנויות. ביום האירוע המדובר ירד הקורבן מביתו ואז התקרבו לעברו שני החשודים כשפניהם מוסתרות ואחד מהם החל לדקור אותו באמצעות סכין והשניים נמלטו מהזירה. הקורבן התמוטט, צוותי מד"א שהוזעקו למקום ביצעו בו פעולות מצילות חיים ופינו אותו לבית החולים הלל יפה בחדרה. כעבור חמישה ימים נעצר החשוד המרכזי (20), בסמוך נעצר החשוד השני (22) אולם שוחרר למעצר בית באותו יום.
"החלטת בית המשפט מדברת בעד עצמה". עו"ד שי לוי (צילום: שלומי גבאי)
החשוד המרכזי לא שיתף פעולה עם חוקריו ובחר לשמור על זכות השתיקה, מעצרו הוארך מעת לעת תוך שהחוקרים מציגים לבית המשפט ראיות הקושרות אותו לכאורה לביצוע הדקירה. סניגורו שי לוי טען בפני בית המשפט כי אין בידי המשטרה ראיות ממשיות הקושרות אותו לאירוע וכי כל הראיות שנאספו בתיק הן נסיבתיות.
עו"ד שי לוי המייצג את החשוד המרכזי: "לאחר 21 ימי מעצר וחקירה שוחרר מי שנחשד על ידי המשטרה להיות המעורב המרכזי בניסיון הרצח שארע בעיר חדרה. החשוד טען באמצעותי לחפותו מן הרגע הראשון. החלטת בית המשפט להורות על שחרורו מדברת בעד עצמה."
"הגיע הזמן לשחרר אדם חף מפשע". עו"ד אוהד מגורי (צילום: שלומי גבאי)
החשוד השני נעצר שוב ביום 10/9/21 והחוקרים טענו בבית המשפט כי התקבלה ראיה ממשית הקושרת אותו לאירוע. גם הוא בחר ברוב שלבי החקירה שלא לשתף פעולה עם חוקריו. סניגורו אוהד מגורי טען כי מרשו חף מפשע ודרש מבית המשפט לשחררו בתוקף.
בדיון שנערך אתמול בבית המשפט לאחר שהוברר כי החקירה לא התקדמה הסכימה המשטרה לשחרורם של שני החשודים בתנאים מגבילים לרבות מעצר בית. החשוד המרכזי הורחק מהעיר חדרה למשך 25 יום.
במשטרה סבורים כי טרם נאמרה המילה האחרונה בתיק וכי נעשות פעולות חקירה רבות בתיק לביסוס החשדות נגד החשודים ולמיצוי הדין עימם.
עו"ד אוהד מגורי המייצג את החשוד בן ה-22: "המשטרה רדפה אחרי מרשי ללא כל בסיס ובהסתמך על כזב ושקרים. טוב עשה בית המשפט כשהבין שהגיע הזמן לשחרר אדם חף מפשע מהעוול הנוראי שנעשה לו ולמשפחתו".
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.
2. החורף הגיע לפארק המעיינות והעמק מתעורר לחיים: לרגל פתיחת העונה, הפארק משיק סדרת סיורי חורף מודרכים ברכבי גולף, המציעים שלוש חוויות ייחודיות המשלבות טבע, למידה והנאה משפחתית במרחבים הירוקים והפתוחים של הפארק. הסיורים מיועדים למשפחות עם ילדים, זוגות ומבוגרים, ומאפשרים לגלות את העמק בשיא יופיו החורפי. חפשו סיוריום בפארק המעיינות.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!