מפגש אחדות מיוחד במסגרת פרויקט "אבות עם ערכים" נערך בחדרה
רבים מבינים כי אתגר האחדות בעם היהודי הוא אסטרטגי וחשוב בעיקר בימים אלה, להמשך המסורת של עם ישראל. על הרקע הזה, נערך ביום חמישי האחרון בחדרה אירוע אחדות מיוחד במסגרת פעילות השוטפת של הקבוצה בשם "אבות עם ערכים" שמטרתה קידום האחדות בישראל.
חזון הקבוצה הוא יצירת חיבורים כנים מכל קצוות הקשת היהודית כדי לחזק את הזהות האישית כיהודים תוך כדי יישום עקרון של אהבת חינם וערבות הדדית. הקבוצה מונה היום כ-90 חברים המגיעים מכ- 20 יישובים שונים בארץ ומורכבת מחילוניים, מסורתיים ודתיים. הקבוצה פעילה כחמש שנים.
קבוצת "אבות עם ערכים" הוקמה בעקבות "מסע ישראלי" משותף שארך ארבעה ימים שכלל גם סוף שבוע משותף. במסע השתתפו כ- 35 גברים בני 40 ומעלה שמהלכו כל אחד הביע את עצמו במעגלי שיח שונים שעסקו בזהותו האישית בכל הרבדים.
עם הזמן הצטרפו לקבוצה חברים נוספים לפעילויות שונות ומגוונות. בכל שנה נערכים כשבעה מפגשים, בכל מפגש נערכת פעילות ערכית באחד מאתרי ארץ ישראל, לימוד משותף, שיחות קבוצתיות ופעילות חברתית.
הקבוצה מקבלת תמיכה ומעטפת ניהולית מקובי ברכה, מקים עמותת "מגדלור" ציפורי.
מוריס סויסה שהנחה את הערב סיפר: "היה ערב מרגש מאוד, הפתיחות, ההקשבה לכל צד והכבוד ההדדי תרמו לרב שיח המאוד מוצלח".
ברב-שיח שבו השתתפו גברים חילוניים, דתיים מסורתיים וחרדים שהגיעו ממספר ישובים מרחבי הארץ הם נשאלו שאלות כמו: "מה היא אחדות? מה נדרש לבצע? מה האסטרטגיה שלנו?"
לבסוף קיבלו בקבוצה את הפרוש לאחדות כ"אנחנו מכבדים את כולם, לכל אחד יש תרומה ייחודית לכלל, ערבות הדדית הינה בסיס לקיומנו, מסירות נפש היא למען העם היהודי". האסטרטגיה היא שמירה על הזהות היהודית.
כך, למשל, מספר סויסה כי החברים החרדים שהיו במפגש דיברו על הבדלי החיים בין המגזרים. מבחינתם, תרומתם לעם ישראל היא דרך לימוד התורה. הם הזכירו שמתקיימים תהליכים בחברה החרדית כדי להיות שותפים לנטל וציינו כרגע זה תפקידם של הרבנים וגדולי התורה בחברה לקדם זאת.
עוד סיפרו החברים הדתיים והחילוניים על מקרים מרגשים של אחדות מתחילת המלחמה הארורה שפקדה אותנו ב 7/10, מלחמה שנובעת מעצם היותנו יהודים. קיימים מקרים רבים של אחדות וחשוב לדעת לסנן פרסומים שעולים בתקשורת.
בחלקו השני של הערב סיפר האורח הרב שלמה בניזרי על קצת עובדות מהעולם החרדי, הן בתחום החינוך ולימודי ליבה, תשלומי המיסים, תעסוקה ועוד. כך, למשל, ציין כי 78% מהנשים בעולם החרדי עובדות ו- 55% מהגברים עובדים. הרב בניזרי נתן כדוגמא את אשתו העובדת כאחות וילדיו שעובדים ואף שירתו בצבא.
עוד הסביר הרב כמה חשוב לשמור על הצביון החרדי וכיצד ניתן לייצר מעטפת מלאה לשירות בצה"ל, תוך הקפדה על כל צרכיהם, כיוון שכרגע צה"ל לא ערוך לקליטתם. כמו-כן מאמין הרב שכל מי שאינו לומד צריך לשרת בצה"ל ו/או לשירות לאומי. הרב אף הציע שהרמטכ"ל ייקח לו יועץ מהעולם החרדי כדי לבנות את כל מעטפת השירות, לא בכוח, עם הקשבה. וביחד.
סויסה סיכם את הערב באומרו כי "מפגש זה הינו השלב הראשון בדרך לאחדות בין העולם החילוני לעולם החרדי. נתנו "לרוח" להגיע מכל הכיוונים לגחלים שהתחלנו להבעיר בערב אחדות זה, ראינו שממש החלו לעוף "ניצוצות של אחדות". חברי קבוצת "אבות עם ערכים" תמשיך לקדם חיבורים נוספים, הבנה, הכלה ולבנות פעילויות משותפות ופרקטיות לאחדות".
כולנו מתפללים להחזרת כל החטופים, החלמה מהירה של כל הפצועים ונזכור את הלוחמים הגיבורים שלנו שפעלו במסירות נפש למען העם היהודי. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. ולכן אנו, בעלי הזהות היהודית ננצח! "כוחנו באחדותנו".
לקראת עונת החתונות, רשת האופנה הבינלאומית ALDO משיקה את קולקציית נעלי הכלות לקיץ - עם דגש על שילוב בין סטייל לנוחות. הקולקציה מציעה מגוון רחב של דגמים, שנועדו ללוות את הכלה מהרגע המרגש בחופה ועד לרחבת הריקודים בשעות הקטנות של הלילה.
בין הטרנדים הבולטים בולטים עיטורי פנינים, לבבות מוזהבים ואבנים נוצצות, שהופכים את הנעליים לפריט אופנה בפני עצמו. ב-ALDO מבטיחים מראה יוקרתי ועדכני לצד נוחות בלתי מתפשרת, כדי שהיום הגדול יהיה מושלם גם מהצעד הראשון. קולקציית קיץ 2026 כבר זמינה בחנויות הרשת ובאתר.
הפתיחה החגיגית של חנות Fashion Club השבוע ברחוב האורזים בנתניה, התקיימה באירוע נוצץ שלא חסרו בו שמות מוכרים. בין האורחים בלטו נועה קירל ומאור בוזגלו. בתיעוד: ענבל עם אחותו של השוער דניאל פרץ וסגן ראש העיר שלו אלגלי. היה שמח ומלא סטייל!
קבוצת קניוני עופר, וביניהם נתניה וחדרה, יוצאת בסייל הקיץ הגדול, עם הנחות משמעותיות, הטבות מיוחדות ומבצעי ענק על מאות פריטים ממגוון מותגים
ורשתות מובילות בתחומי האופנה, ההנעלה, הלייף סטייל, הילדים, הטיפוח, הבית והפנאי. הסייל יתקיים ב-17 קניוני עופר ברחבי הארץ, עד 30.6.2026 (או עד גמר המלאי), ויכלול עשרות מותגים ורשתות ישראליות ובינלאומיות מובילות, אשר יציעו לצרכנים הנחות בלעדיות ומבצעי סוף עונה אטרקטיביים במיוחד. לרגל השקת המהלך עלה קמפיין בכיכובה של הפרזנטורית עדי אשכנזי.
הסטייליסטית אור לוזון שנפרדה מבן זוגה השבוע, הגיעה משעות הבוקר המוקדמות לסט הצילומים של ג'ק קובה שם הרימה בהפתעה מסיבת רווקות לחברותיה: מעיין דורי ולניקול ארבוב. לוזון, הפתיעה אותן בזרי פרחים, הרמת כוסית, ברכות ומתנות לרגל הנישואים. מעיין דורי בת ה-38 סיפרה לחברותיה שתחגוג את החינה באירוע משפחתי, ובעוד שבועיים תינשא לבחיר ליבה במושב ברכיה. לראשונה חשפה פרטים על בן זוגה איתו מתחתנת: לוחם מילואים בגולני בן 33, הצעיר ממנה ב- 5 שנים. כמו כן סיפרה שיטוסו ל – 3 שבועות לתאילנד שם יחגגו את הירח דבש. אהבנו ופרגנו. מזל טוב!