ארגון "מחברים בין אחים" להגברת הסולידריות והחוסן בין חילונים דתיים וחרדים בישראל, יקיים גם השנה את מיזם 'תהילים למען הנופלים'
השנה, בצל מלחמת "חרבות ברזל", ייקראו לראשונה בתולדות המיזם גם על אזרחים- חללי טבח השביעי באוקטובר ומעל 50 רשויות- ערים ומועצות מקומיות ישתתפו בו כשהצפי הוא שעוד רשויות יצטרפו במהלכו וגם תושביהם ייקראו על חלליהם.
ארגון "מחברים בין אחים" הוקם לפני 8 שנים בחדרה על ידי יושב ראש תנועת המחנה המאמין וחבר מועצת העיר בועז ביטון וחבר מועצת העיר חדרה לשעבר עורך דין אוהד מרחב.
הארגון מנוּהל בהתנדבות על ידי צפריר אלטרמן, מי שהיה עד לאחרונה מועמד ברשימת ("המחנה המאמין") למועצת העיר חדרה כנציג המגזר החילוני בעיר ומטרת הארגון לנסות ולאחות את הקרע שנוצר בין הציבור החילוני לבין הציבור הדתי וכן במטרה לייצר שיח של הידברות והבנה בין הציבורים- דבר שכשלעצמו נמצא בראש סדר העדיפויות של החברה הישראלית במיוחד בימים אלה.
המיזם השנה יכלול שיתוף פעולה עם רשת ההנצחה Remmber וארגון "לומדים ביחד" במיזם העולמי "תהילים לכל חלל" של הרב נפתלי וסרמן. במסגרת השת"פ בין הארגונים- תושבי הערים שיישלחו את שם לצורך קבלת שם חלל תושב העיר שלהם, יקבלו גם לינק דרכו יקבלו בצורה אוטומטית ע"י בוט ממוחשב את פרק התהילים בקבוצת ווצאפ ייעודית לכל עיר. בסוף המיזם יידע הארגון לומר כמה תושבים השתתפו וקראו וכמה מחזורים של ספרי תהילים סיימו באותה עיר. כמו כן יוזמנו המשתתפים לקרוא על החללים באתר Remmber ויוכלו לפתוח עמוד הנצחה ליקירהם באתר.
לדברי יו"ר 'המחנה המאמין' בועז ביטון: “כל פעילות כזו או אחרת של קירוב לבבות, תורמת לגיבוש ואחדות בין כל גווני האוכלוסייה שבעם היהודי ובמיוחד שמדובר בפרויקט שכל כולו הנצחת נשמתם של חיילי ישראל שנפלו על קידוש ה’ למען הגנת העם והארץ“.
צפריר אלטרמן: "מדינת ישראל נמצאת כבר 7 חודשים במצב מלחמה אחרי טבח נורא שלפניו היה שסע עמוק בעם ולכן קיומו של המיזם במיוחד בימים אלה הוא חשוב ומעביר מסר לאוייבים שלנו שעם ישראל מאוחד- חילונים דתיים וחרדים משתתפים כולם במיזם כמקשה אחת וזה גם סוג של ניצחון מבחינתנו. לראשונה השנה יוכלו לקחת חלק ולקרוא על החללים גם שאר תושבי ישראל שעירם לא משתתפת במיזם. בשנה הבאה- עשור למיזם- אנו צופים השתתפות של 100 ערים והוא ישתדרג יותר ברמה התפעולית שלו כאשר גם שליחת שמות החללים תתבצע אוטומטית יחד עם פרקי התהילים. אין עוד מיזם כזה בישראל שיודע לחבר בין אוכלוסיות שונות בחברה הישראלית"
תושבי חדרה המעוניינים לקחת חלק בפרויקט מוזמנים לשלוח הודעת sms או וואטסאפ (WhatsApp) היישוּמון להעברת מסרים מידיים, עם שמם לטלפון; 052-4434628 (הגב’ חגית איפרח) ויקבלו בחזרה את שם הנופל ואת הלינק דרכו ניתן לקבל פרק מתוך תהילים שיש לקרוא ביום שני 13/05 בשעה 13:00- יחד עם עוד אלפי משתתפים בכל רחבי הארץ.
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
מדברים על זה
איך לבחור מצבר לרכב באזור חדרה – מדריך לנהגים שלא רוצים להיתקע
...
פלאשנט עסקים | 8.7.2025
בית המשפט קבע: מתמודד הנפש לא יחזיר שקל בגין ההלוואות שניתנו לו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.7.2025
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
תתחדשו: הבוקר של 'מקס ברנר' בסניף נתניה מתחדש עם מגוון מנות מרעננות לפתוח איתן את היום. בין מגוון המנות ניתן למצוא ארוחת בוקר עשירה החל מביצים לבחירה עם שדרוגים מיוחדים כמו אומלט מקסיקני, צרפתי וירקות גינה, מגוון טאפאסים של בוקר, לצד סלסלת לחמים חמים, שקשוקה של סלסת עגבניות, סלטים עשירים וכריכים טריים וצבעוניים. טעים. בתאבון!
"התרנגול" - ציור קיר שיצר האמן שמוליק כץ לפני כמעט 80 שנה בבית הילדים בקיבוץ געתון, שהושחת וכמעט נהרס - מצא בית חדש. לאחר ששומר במהלך השבועות האחרונים, נתלה מחדש "התרנגול" בכניסה לבית המוסדות של געתון, וכעת שוב יכול הציבור ליהנות ממנו במלוא הדרו. אהבנו!
תקפצו לצפון- חוצות המפרץ מציע במהלך חודש יולי, בימי שבת, מופעים והצגות לילדים ולכל המשפחה - הכניסה חופשית לקהל הרחב, ללא תשלום. ההצגות יערכו בשעה 12:00 בין ההצגות, ""קיץ חם עם שיר ואופיר" , "רו הקנגרו", מסיבה עם כוכבת הילדים אודליה וכוכב הילדים צ'יקולולו. הכניסה חופשית לקהל הרחב – ללא תשלום. תהנו!
תערוכת היחיד "דברים פשוטים" של האמן אלי גרוס: ביום שישי, 11.7.2025 תיפתח בגלריית Arttillery שבקריית המלאכה בתל אביב. בתערוכה "דברים פשוטים", מציג האמן אלי גרוס מסע אמנותי המהדהד את קולם של החורבן והתקווה, ומעניק משמעות חדשה למושגי קיום בעידן של מלחמה. גרוס, הניצב בפני המציאות הישראלית המורכבת פורם את הקשר האסוציאטיבי שבין חומר לתוצאה, ומזמין אותנו להתבונן מחדש באסתטיקה של השבריריות ובחוזק הטמון בפשטות. נעילה: 10.8.2025.