האם הרשויות המקומיות ערוכות לסיוע בתחום בריאות הנפש?
פלאשנט חדשות יום ראשון,
26 במאי 2024, 12:14
לראשונה הרשויות המקומיות ישתתפו בפרויקט לפיתוח פתרונות חדשניים להתמודדות עם משבר בריאות הנפש ושיפור חוסנם הנפשי של התושבים
מזה כשבעה חודשים שמדינת ישראל נמצאת במשבר משמעותי, במרכזו עומדת הטראומה הלאומית. מערכת בריאות הנפש, שהייתה רחוקה מלתת מענה לכל הצרכים עוד לפני ה- 7.10, עומדת היום מול ביקוש משמעותי לסיוע שהולך וגובר, לצד מחסור בתשתיות ובעיקר במטפלים.
לצד מערכת בריאות הנפש, עומדות הרשויות המקומיות שנאלצות להתמודד עם מציאות חדשה מול תושביהן, והן למעשה הממשק המרכזי של התושב עם השירותים השונים שהוא צורך.
לראשונה, נפתח 'הקול הקורא' לרשויות המקומיות למחזור הראשון של המסלול לאתגרים דחופים של CIVIX, שהוקם במטרה לייצר השפעה חיובית משמעותית על חייהם של תושבים ברשויות המקומיות בישראל באמצעות פיתוח מענה רחב סוגיה לאומית דחופה . המחזור הראשון של המסלול יעסוק באתגר בריאות הנפש של הפרט והקהילה לאור אירועי ה-7 באוקטובר.
הרשויות שיבחרו להשתתף בפרויקט יקימו צוות חדשנות שיעבור הכשרה ייחודית ויקבל ליווי מתודולוגי במחקר ואפיון האתגר בכדי למקד אותו בצרכי התושבים. הצוות יפתח פתרונות חדשניים במטרה להשפיע ולשפר את רווחתם וחוסנם הנפשי של תושבי הרשות, על בסיס תהליכים מבוססי נתונים וממוקדי תושב.
הפרוייקט מתקיים כחלק משיתוף פעולה של קרן בלומברג הפילנתרופית ומרכז פרס לשלום ולחדשנות.
איתי אייגס מנכ"ל CIVIX שמובילים את הפרויקט: מדינת ישראל נמצאת באירוע משבר נפש לאומי חסר תקדים שההתמודדות איתו צריכה להיות רב מימדית ותוספתית למערכות המטפלות הקיימות. לנו בCIVIX, כמו גם לשותפינו מקרן בלומברג וממרכז פרס לשלום ולחדשנות, ברור כי הגורם הקרוב ביותר לתושבים, אשר מבין המערכות השונות הוא השלטון המקומי, והוא חייב להיות שותף מרכזי בפיתוח פתרונות משלימים.לטובת משימה זו, החלטנו להפעיל השנה את המסלול לאתגרים דחופים באתגר בריאות הנפש, תוך שילוב של מיטב הכלים העומדים בפנינו ותפיסת החדשנות של קרן בלומברג הפועלת מאות ערים ברחבי הארץ והעולם.
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מדברים על זה
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.