דו"ח של משרד המשפטים קובע כי העירייה עוברת על החוק שלוש שנים ברציפות
בעיריית אור עקיבא, ממשיכים לצפצף על החוק וגם בשנת 2023 לא הגישה העירייה דו"ח על פעילותה במסגרת חוק חופש המידע. על פי משרד הפנים, זו השנה השלישית ברציפות שהעירייה עוברת על החוק ולא מגישה את הנתונים ליחידה הממשלתית לחופש המידע במשרד המשפטים.
עו"ד שלומי בילבסקי, ראש היחידה הממשלתית לחופש המידע, משרד המשפטים: "לא ניתן להשלים עם מצב שבו רשויות מקומיות אינן מדווחות על הבקשות למידע ואינן מאפשרות לבצע בקרה על יישום החוק אצלן, ואני קורא לראשי הרשויות לפעול מיידית לשינוי מצב זה. השקיפות והזכות למידע הן מיסודות הדמוקרטיה ובגדר זכות בסיסית המגיעה לתושב".
ליאור שחר, מנהל המינהל לתפקידים מיוחדים והממונה על העמדת המידע לציבור: "משרד הפנים רואים ביישומו של חוק חופש המידע על ידי הרשויות המקומיות אבן יסוד חשובה בשיפור השירות לתושבים . במסגרת החוק הרשות מחוייבת לפרסם דו"ח שמפרט בין היתר את עיקרי מדיניות העירייה, המבנה הארגוני, תוכניות העבודה, התקציב העירוני ועוד ועוד. החוק גם מאפשר לתושב לקבל מידע חשוב שרלוונטי אליו בחיי היום יום שלו ברשות המקומית. לכן אנחנו פועלים כל העת כתף אל כתף עם היחידה הממשלתית במשרד המשפטים כדי להמשיך ולשפר את העברת המידע של הרשויות המקומיות לתושב".
מרגש: ביום שישי האחרון התקיימה אליפות נתניה בריקודים סלונים באולם אהרון דוידי בארגון בית הספר לריקודים סלוניים בניהולה של ג׳ניה ליבמן שהשתתפה בתוכנית ״רוקדים עם כוכבים". בתחרות השתתפו תלמידי המרכז הקהילתי אופק וזכו בפרסים מרשימים והביאו גאווה גדולה. כל הכבוד!
שירי חגואל סיידון משתפת: "תחושת גאווה ושמחה בערב ההוקרה לרב העיר קלמן בר שהפך להיות הרב הראשי לישראל. מרים בחרה את הטוב ביותר והוא עלה מעלה מעלה. שיהיה המון בהצלחה". שירי לצד ראש העיר, מרים פיירברג – איכר.
אפרים בולמש משתף: "כבוד גדול לעיר נתניה שהרב הראשי של העיר, הרב קלמן בר, נבחר לרב הראשי של מדינת ישראל. הטקס התקיים בבית הכנסת הראשי בנתניה והיה מכובד מאוד כראוי לאירוע חשוב שכזה. שיהיה בהצלחה לרב קלמן בר, הצלחה בקירוב לבבות והפחתת הקיטוב בעם ושיתגייס במלא עוצמת מעמדו להחזרת החטופים והשכנת שלום בתוך עם ישראל. כבוד גדול נפל בחלקי להשתתף בטקס המרשים. בהצלחה."