בזיכרון זאת אפליקציה חדשה שמציעה לסייע לאתר קבר ומצבה לפי שם ותאריך פטירה, ולקבל צילום של המצבה ומיקום מדויק שלה על מפה של בית הקברות
עד לא מזמן, חברת "בזיכרון" עסקה בעיקר בחידוש מצבות. מנהלי החברה הצעירה, שהוקמה לפני שנה וחצי נדרשו במהלך העבודה למפות את בתי הקברות על מנת שיוכלו להגיע לכל המצבות כדי לעבוד עליהן.
במהלך תהליך המיפוי, הגיעו בחברה למסקנה שכל התהליך הזה יכול לסייע מאוד לציבור הרחב, והרעיון לאפליקציה חינמית של איתור קברים ומצבות נולד. זה לא קונספט תלוש: אחד הדברים שמאוד מקשים על מבקרים בבתי עלמין הוא איתור הקבר. אנשים רבים ומשפחות רבות שמגיעים להתייחד עם יקיריהן, נדרשים לכתת רגליים בחום או בקור, והרבה פעמים טועים בדרך. וזה לא עניין של מה בכך – השבילים ארוכים, הכל דומה, ההתברברות עלולה לקחת הרבה זמן, שלא לדבר על אנשים מבוגרים שמתקשים בהליכה. הרעיון באפליקציה היה למנוע את כל כאב הראש הזה מהציבור, ולאפשר גישה נוחה ומהירה ישירות לקבר.
על פי נתונים , בישראל נפטרים מדי שנה כ-60 אלף בני אדם. העלות הממוצעת של מצבה בארץ עומדת על כ-9,500 שקל, אבל טווח המחירים רחב מאוד – בין 4,000 ל-80 אלף שקל. הכל בהתאם לעיצוב ולחומרי הגלם הנבחרים. שוק המצבות השנתי בישראל נאמד בכ-570 מיליון שקל.
שוק חידוש המצבות גם הוא צובר תאוצה. בישראל יש היום כשתי מיליון מצבות. בשל תנאי האקלים בארץ, כ-90% מהמצבות נדרשות לחידוש כל 4-5 שנים. עלות חידוש מצבה נע בין 490 ששקלל-1,500, תלוי במצב המצבה. במקרים מסוימים יש צורך בהחלפת חלקים, מה שמוסיף לעלות הכוללת.
שוק חידוש המצבות השנתי עומד כיום על כ-8,000 מצבות בשנה, עם תחזית להכפלת מספר זה בשל המודעות הגוברת והטרנדים ברשתות החברתיות, כמו פייסבוק. בשנה הראשונה לפעילותה, בזיכרון חידשה מעל 4,000 מצבות.
לדברי ארטיום מנילוב מייסד בזיכרון בשנים האחרונות, הודות לרשתות החברתיות כמו פייסבוק ואינסטגרם, יש עלייה במודעות הציבור לחשיבות התחזוקה של מצבות. מגמה זו מובילה לעלייה משמעותית בביקוש לחידוש ושימור מצבות. לדבריו, הרבה פעמים קבלני מצבות מציעים לאלה שמבקשים לחדש, מצבה חדשה שעלותה יכולה להגיע גם לעשרות אלפי שקלים.
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
ארבעת המינים - ארבעת הפנים של הנוער שלנו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.10.2025
יום כיף מרגש לאנשים עם מוגבלויות
...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2025
עובדי חברת ICL למען המשפחות הנזקקות
...
פלאשנט לוקאלי | 16.9.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פסטיבל בייבי המיועד להורים ולתינוקות עד גיל שנתיים, יערך בעופר חדרה, בשיתוף הביטוח הלאומי, ועיריית חדרה, ביום שני ה -24.11.25 בעופר חדרה – פתוח לקהל הרחב, ללא תשלום. במסגרת הפסטיבל יתקיימו מגוון רחב של הרצאות וסדנאות וייעוץ להורים בנושאים שונים ומגוונים, כמו: זכויות לאחר לידה, עיסוי תינוקות ועוד, ליווי התפתחותי, תזונה, יועצת שינה, ריפוי ועיסוק לתינוקות עד גיל חצי שנה, סדנא חוותית ועוד. כמו כן יוצבו מתחמי צילום לתינוקות, מגנטים במתנה, קפה ועוגה ועוד. תהנו!
היישר מכינוס השלוחים העולמי, שם התכנסו אלפי שליחי הרבי מלובביץ׳ להתכנסות השנתית ב-770 ברוקלין שבניו-יורק. בין שליחי ומייצגי העיר נתניה, נצפה מיודענו איש החסד אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ יחד עם ח״כ אוהד טל בערב ההצדעה החגיגי לשלוחים. בנוסף הרצה פרץ בפני המוני השליחים על התנהלות נכונה מול גופים עירוניים. ״כולנו באים מהרבי, חדורים בכוחות של אור והבאת ישראל, על מנת להביא את הגאולה האמיתית והשלמה״.
חגיגה כפולה במשפחת רינגלר-שגב: הסטייליסטית המובילה סנדרה רינגלר ציינה את יום הולדתו ה-52 של בעלה השף שגב משה ועל הדרך חגגו גם 20 שנות נישואים נוצצות. לרגל האירועים רינגלר ושלושת הילדים: ליאו, דניאל וליבי, ארזו מזוודות והפתיעו את שגב בסופ"ש סטייליסטי במלון כפר גלעדי שבגליל העליון, שם בילו סוף שבוע משפחתי ונהנו מסוויטה מפנקת עם נוף עוצר נשימה, ארוחות שף, טיול רומנטי "בשביל הלולים", טיפולי ספא, שיזוף בבריכה החיצונית, והרבה זמן איכות, הרחק מההמולה של תל-אביב. ששגב הגיע לסוויטה הופתע עם עוגת יום הולדת, בלונים, פרחים, יין ומתנה מסנדרה עם ברכה אישית. מזל טוב!