כך קבע בית הדין האזורי לעבודה בעתירה שהוגשה על ידי חברי אופוזיציה בעיריית נתניה
בית הדין האזורי לעבודה בחיפה דחה את תביעתם של חברי האופוזיציה אבי סלמה, אלון אלראי, שלו אלגלי, דני בישארי, מירב רודה, ניבה נקש ואירנה ליפשיץ שעתרו כנגד עיריית נתניה, ראש העירייה, משרד הפנים וועד העובדים של עיריית נתניה לגבי הליך מינוייה של היועצת המשפטית לעירייה.
לטענת העותרים היה על העירייה לפרסם מכרז פומבי (חיצוני) לבחירתה של היועצ/ת המשפטית לעירייה ולא להסתפק במכרז פנימי. זאת מאחר שמדובר באחד מן התפקידים הסטטוטוריים בעירייה.
בעירייה מציינים כי התביעה הוגשה בבית המשפט המחוזי בחוסר סמכות, הועברה לבית הדין האזורי לעבודה בחיפה וכבר במהלך השלבים המוקדמים של ניהול התיק סירב בית המשפט וגם בית הדין לתת צו מניעה זמני ואיפשר לקיים את הדיון במכרז, בכפוף לתוצאות המשפט.
במכרז הפנימי נבחרה עו"ד רומית סמסון, המשרתת בשירות המשפטי של העירייה כ - 30 שנה, מתוכן 9 שנים כמשנה ליועצת המשפטית היוצאת, עו"ד נילי ארז וכממלאת מקומה.
השבוע כאמור גילה בית המשפט את דעתו שהייתה ברורה מעצם הסירוב לתת צו מניעה כי לא נפל פגם בהתנהלות העירייה ובשיקול הדעת שהפעילה, וציין כי העירייה פעלה בסבירות ובהתאם להוראות החוק.
בדברי הסיכום ציין בא כוח התובעים כי לאחר ששקל את דברי בית הדין, החליטו התובעים לחזור בהם מהתביעה ואף בירכו את עוה"ד רומית סמסון על זכייתה במכרז שאותו כינו כ'מינוי ראוי'.
עוד נמסר כי בחירתה של עו"ד רומית סמסון תבוא לאישור מועצת העיר, בהתאם לקבוע בחוק.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.