חדרה: ניתן היתר להקמת ה"סינמה סיטי". הסיעות הדתיות: הוא לא יפתח בשבת!
מאת: גד כספי יום ראשון,
1 בפברואר 2015, 15:00
ראש העיר, צביקה גנדלמן, חתם על היתר הבנייה לסינמה סיטי וסלל את הדרך להקמת המתחם שצפוי להרחיב את אפשרויות הבילוי והפנאי בעיר. "סינמה סיטי" החדש יכלול מתחם בתי הקולנוע ומתחם מסחר, ובסך הכל 5,600 מ"ר.
מתחם הבילויים והתרבות סינמה סיטי יכלול 10 בתי קולנוע, אולם תיאטרון עם 550 מקומות, הצגות, מופעי מוסיקה, קתדרה להשכלה, מסעדות, בתי קפה ועוד. המתחם יכיל קומפלקס מסעדות ובתי קפה של הרשתות המובילות הפועלות במתחמי סינמה סיטי ברחבי הארץ.
בנוסף צפוי כי המתחם, שיקדם את הבילוי, התרבות והעסקים בעיר, יספק גם מאות מקומות תעסוקה. חברת "ניו ליניאו סינימה" יזמית מתחמי סינמה סיטי בארץ ובעולם, מוחזקת בחלקים שווים על ידי האחים לאון ומשה אדרי, יעקב כהן, חברת מטרופולין (בבעלות משפחת חדידה) וקרן שמרוק. החברה תקים את המתחם כתוספת בקומה העליונה במתחם MIXX שהקימה חברת "פוליגון" בבעלות קובי מימון.
מתחם MIXX הוקם בחדרה במהלך 2011 כמרכז מסחרי דו קומתי בשטח בנוי של כ-22 אלף מ"ר כולל גגונים וקירוי מעל הכניסה הראשית, כ-17 אלף מ"ר שטח עיקרי עם חניון עילי ונגישות פתוחה לשטחי המסחר מהחניון.
ראש העיר, צביקה גנדלמן, חתם על היתר הבנייה לסינמה סיטי. (צילום: גד כספי)
"עיריית חדרה השלימה את חלקה בהבאת הפרויקט לעיר. אני מאמין שהיזמים יפעלו במהירות להקמת המתחם שחשיבותו בקידום תרבות הפנאי בחדרה", אמר השבוע גנדלמן. גנדלמן אף ציין את תרומתו של חבר המועצה שי ברכה, הממונה על תיק תעשיות ועסקים בעירייה, שסייע לקבלת ההיתר באמצעות פתיחת חסמים בין היזמים לצוות המקצועי בעירייה.
שי ברכה אמר השבוע, "כעירייה הכנו את הקרקע ונתנו את כל האישורים. עכשיו הכל בידי בעלי מתחם mixx והסינמה סיטי. מבחינתי זו הייתה משימה מספר 1 מאז שנכנסתי לתפקיד כחבר הנהלת העיר, וזו בדיוק המשמעות של להיות נציג ציבור ובמיוחד מחזיק תיק התעשיות והעסקים, שהכל נעשה למען ולטובת העיר וקידום העסקים בה".
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.