בקשה למעצר עד תום ההליכים וכתב אישום המגולל מסכת עבירות הוגשו בסוף השבוע לבית המשפט המחוזי נגד ירון מסורי בן 61 תושב חדרה, פקיד בכיר בבנק הבינלאומי בסניף בעיר בגין סחיטה באיומים, קשירת קשר לפשע, עבירות בנשק, הדחה בחקירה, זיוף ושימוש במסמך מזויף. כתב האישום מייחס לנאשם מעורבות במסכת ארוכה של עבירות חמורות, בין היתר סחיטה באיומים ובכוח כלפי לקוח בבנק במטרה להוציא ממנו כספים ולהניע אותו לבטל תביעה אזרחית שהוגשה נגדו.
כתב האישום שהוגש מטעם הפרקליטות על ידי עו"ד בני פסקל, סגן בכיר לפרקליט מחוז חיפה, מגולל מסיכת אירועים ועבירות שהחלו על פי כתב האישום כבר בשנה שעברה.
מכתב האישום עולה כי במסגרת עיסוקו כפקיד בכיר בבנק, הנאשם ניהל במשך מספר שנים את חשבונותיהם של בני זוג המתגוררים באחד הישובים הסמוכים לחדרה.
בד בבד עם היותו עובד הבנק, הנאשם, במספר רב של הזדמנויות שנמשכו כשנתיים לערך, קיבל צ'קים שאותם הוא ניכה באחד הסניפים להמרת מטבע בחדרה.
עם השנים נצבר בחשבונם של בני הזוג חוב בגובה למעלה מעשרות אלפי שקלים לזכות הבנק ובשל כך הוגשה תלונה אזרחית על ידי בעל החשבון כנגד הבנק בנוגע לאופן ניהול חשבונו על ידי הנאשם.
במהלך השנה שעברה מציינת הפרקליטות בכתב האישום, נצברו לנאשם חובות כבדים בגובה מאות אלפי שקלים לגורמים שונים. לידיו הגיעו שני צ'קים, האחד בסך של ₪100,000 והשני בסך של ₪50,000, אשר נמשכו מחשבונו של המתלונן. הנאשם טען בפני בעל החשבון כי לצ'קים אין כיסוי, ודרש תשלום אחר במקומם.
מאז טוענת הפרקליטות בכתב האישום, החלה מסכת לחצים ואיומים על בעל החשבון לגבות את התשלום עבור הצ'קים שלא היה להם כיסוי.
בכתב האישום מגוללת הפרקליטות את השתלשלות האירועים שהחלו למעשה בקשר שיצר הנאשם עם תושב אחד הכפרים הסמוכים לחדרה במטרה לסחוט את המתלונן באיומים ובכוח וכמו כן, מסורי נאשם באיום בפגיעה שלא כדין בגופו של המתלונן ושל בני משפחתו, ובפגיעה בנכסיהם, וזאת כדי להניע את המתלונן למסור לידיו כספים וכן לבטל את התביעה שהגיש נגדו.
מכתב האישום עולה עוד כי מסורי נאשם בזיוף מסמך בכוונה לקבל דבר ונסיון להניע את המתלונן שלא ימסור הודעה בחקירה על-פי דין, תוך שימוש באיומים ובהפחדה.
כמו כן, הפרקליטות הגישה לבית המשפט בקשה לעצור את הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו בטענה שקיים יסוד סביר לחשש ששחרורו או אי-מעצרו יביא לשיבוש הליכי משפט או להשפעה על עדים.
בכתב האישום מגוללת הפרקליטות השתלשלות אירועים קשה. (צילום: יחצ)
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.