תושב חדרה, בן 40, נעצר אתמול בחשד ששדד במהלך השבוע 3 סניפי דואר במשך שלושה ימים ברציפות. בעקבות עירנות של העוברים ושבים הצליחו שוטרים ממשטרת זכרון יעקב לעצור בתוך זמן קצר את החשוד.
ביום רביעי השבוע בשעות הבוקר, נכנס אלמוני לסניף הדואר בשכונת נווה חיים בחדרה ודרש מהקופאי את הכסף. הקופאי שהבין כי מדובר בשוד, רוקן את הקופה ומסר לשודד את כל הכסף שהצטבר בסניף עד לאותה השעה. בתוך שניות הספיק השודד להימלט מהמקום עם השלל מבלי שיתפס.
למחרת, כמעט באותה השעה, בוצע שוד נוסף והפעם, בסניף הדואר ברחוב הפרדס בשכונת בית אליעזר. למקום נכנס אלמוני ובדיוק באותה שיטה שדד סכום הנאמד בכמה אלפי שקלים.
גם במקרה זה לא היו נפגעים והשודד הצליח להימלט במהירות והפעם על פי הדיווחים השלל היה רב יותר.
משטרת חדרה בפיקודו של סנ"צ גלעד פרטוק בסיוע כל התחנות באזור החלו בסריקות וחיפושים על מנת לאתרו. יחד עם זאת במשטרה העריכו כי מדובר באותו אדם הפועל על פי אותה שיטה וכתוצאה מכך החליטו לנקוט בכמה פעולות במטרה לעלות על עקבותיו וללכוד את החשוד.
אתמול בשעות הבוקר, הגיח שוב השודד האלמוני ובדיוק על פי אותה שיטה הוא שדד מסניף הדואר בג'סר אזרקא הסמוך לקיסריה סכום הנאמד באלפי שקלים. בדומה למקרי השוד הקודמים הצליח השודד להימלט עם השלל מהמקום במהירות מבלי שיהיו נפגעים.
אלא שהפעם מסתבר, המזל פחות שיחק לידיו והודות לעירנות העוברים ושבים הצליחו שוטרי תחנת זכרון יעקב לאתר את הרכב בו נמלט השודד ובתוך זמן קצר נעצר תושב חדרה בחשד למעורבות בשוד.
בחקירתו במשטרה הודה החשוד במעשה ואף קשר את עצמו למקרה השוד שהיו בשכונת נווה חיים ובית אליעזר בחדרה.
היום הוא יובא לבית משפט השלום בחדרה והמשטרה תבקש להאריך את מעצרו.
הסניף הראשון שנשדד היה בשכונת נווה חיים. (צילום: גד כספי)
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.